Transilvanija Putovanje - Drakulin Dvorac - Dvorci Transilvanije

DRAKULA TURA ~ TRANSILVANIJA - DRAKULIN DVORAC

Transilvanija, Dvorci Transilvanije, Sigišoara, Brašov - Drakulin Dvorac - 5 dana / 2 noćenja ~ Autobusom

 

Transferi - Polasci iz Niša (doplata 20e),

Polasci iz Jagodine, Kragujevca, Svilajnaca, Velike Plane, Požarevca, Smedereva, Smederevske Palanke (doplata 10e),

Polasci iz Novog Sada (doplata 15e)

 

 

 

20.06.2024. - 24.06.2024.
TRANSILVANIJA

REDOVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 169€

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 129€

 

transilvanija

Drakulin Dvorac Grofa Drakule  -  Rumunija Aranžmani

Noć veštica Transilvanija - Noc vestica putovanje je predviđen za oktobar novembar mesec


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan   BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 20 časova, sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja. - Drakula Tura

drakula tura

drakulin dvorac


2. dan  SIGISOARA  ~ BRAŠOV
(Transilvanija Putovanje 2024 Drakulin Dvorac - Drakula Tura - Zamak Grofa Drakule) - Pre podne dolazak u  Sigišoaru (Sighişoara), najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije i rodno mesto Vlada Tepeša, poznatijeg kao Drakula. Obilazak starog centra grada iz 14 veka, rodna kuća Drakule, crkve u kojoj je kršten, crkve Dominikanskog manastira, crkva na brdu, Muzejski trg Istorijski Muzej... Slobodno vreme za setnju i individualno razgledanje. U podnevnim časovima nastavak putovanja za Brašov, Slobodno vreme u Brašovu. Oko 20h polazak ka hotelu - smestaj u hotel. Odlazak na razgledanje grada sa vodicem: Glavni gradski trg, Stara gradska većnica, Crna crkva, Strada Sfori – jedna od najužih ulica u Evropi. Slobodno vreme za setnju, slikanje i  individualno razgledanje grada. Noćenje.


3.dan  BRAŠOV ~ BRAN ~ PELEŠ ~  SINAJA ~ BRAŠOV
(Transilvanija Putovanje 2024 Drakulin Dvorac - Dvorac Grofa Drakule) - Doručak. Fakultativno mogucnost odlaska na izlet na Sinaju - posete manastiru Sinaja,  obilazak  kraljevog dvorca Peleš,nekadašnje rezidencije prvog kraljevskog rumunskog para. Slobodno vreme za setnju i razgledanje. Nastavak  putovanja za Bran, obilazak  pograničnog utvrđenja  Bran i dvorca grofa Drakule. Povratak u Brašov u kasnim popodnevnim-večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dvorac Grofa Drakule - Drakula Tura


4.dan BRAŠOV
(Transilvanija Putovanje 2024 Drakulin Dvorac - Dvorac Grofa Drakule) - Doručak. Napuštanje hotela. Polazak u 12h ka gradu Sibiu. Razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg - Palata Brukental i rimokatolička, jezuitska crkva; Mali trg sa Savetnom kulom; Trg Huet sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka; Ulica Mitropolije, u kojoj se nalazi saborna crkva Erdeljske mitropolije... Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Beograd oko 19h.

 


5.dan  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim  časovima. Kraj usluga.

Noć Veštica transilvanija - Dvorci Transilvanije

Transilvanija Putovanje 2024 Drakulin Dvorac

Zamak Grofa Drakule

 

Transilvanija Putovanje Drakula Tura 2024

dvorci drakule

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti);
- smeštaj u hotelu 3* (Hotel Ssa Muresal) u 1/2 ili 1/3  sobama, na bazi dva noćenja sa doručkom;
- usluge vodiča pratioca za vreme trajanja aranžmana;
- troškove organizacije putovanja.

Hotel Casa MuresanCENA  ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- individualne troškove putnika;
- fakultativne obilaske;
- međunarodno zdravstveno osiguranje – NAŠA PREPORUKA.

USLOVI  I NAČIN PLAĆANJA:
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije  10 dana pre  početka putovanja
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama Intesa,na 6 rata bez kamate.
- Deca do 3-12 godina – plaćaju 119€ - imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu!

FAKULTATIVNI PROGRAM:
Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Cena izleta se može korigovati usled poskupljenja ulaznica na samim lokalitetima!

- Razgledanje Sigišoare i ulaznica za istorijski muzej, Zamak Bran, Dvorac Peleš i manastir Sinaja 55€,

Napomena u vezi fakultativnih izleta: 
Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 40 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Cena izleta se može korigovati usled poskupljenja ulaznica na samim lokalitetima ili poskupljenja goriva!

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA JE 40.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA POLAZAK IZ BILO KOG GRAD OSIM BEOGRADA JE 10 UZ DOPLATU.
ORGANIZATOR OVOG PUTOVANJA JE TURISTIČKA AGENCIJA FALCON LICENCA OTP 88/22
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE FALCON

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA JE 40.

dvorci transilvanije

noc vestica rumunija


Noć Veštica Transilvanija je mesto na kome je nastao čuveni chimney cake. Ime ovog kolača potiče od njegovog cilindričnog oblika koji se dobija valjanjem testa oko drvenog ražnja koji se peče okrećući se iznad vrućeg pepela.

 

Mesto tajni, mitova i legendi


Smeštena u istočnom delu Balkanskog poluostrva, a na samo par sati vožnje od Beograda, nalazi se Rumunija. Upravo za sve one koji ne vole puno vremena da provode u putu, Rumunija je idealna destinacija koju karakterišu brojne zanimljivosti, kulturne, istorijske i druge vrednosti. Putovanje u Rumuniju može biti organizovano u različitim periodima godine, pri čemu se najčešće organizuju putovanja u Rumuniju za Noć veštica, Novu godinu i božićne praznike. Rumunija pruža bezbroj mogućnosti za turistička istraživanja, a putovanja ovom zemljom koja je okružena Karpatima, mogu biti realizovana kako automobilom, tako i autbusom ili vozom. Bilo koji put da odaberete, uživaćete u lepotama Dunava, srednjovekovnih gradova, bogatoj istoriji glavnog grada Bukurešta, ili obalama Crnog mora. Međutim, Transilvanija pruža nezaboravno iskustvo u istraživanju prošlosti Rumunije. Birajući idealno vreme, putovanje u Rumuniju i poseta njenim znamenitostima upotpuniće i upoznavanje sa njenim regijama, mističnim pričama i legendama o vamprima, vlaškom magijom i bogatom kulturom.


Transilvanija, najveći region Rumunije, prostire se u istočnom delu zemlje, na obroncima karpatskih planina. Iako je prvobitno pripadala Mađarskoj, odakle nosi duboke korene, posle Prvog svetskog rata, Transilvanija je pripojena Rumuniji. Samo ime Transilvanija potiče od latinskog izraza koji označava „zemlju iza šume“ upravo zbog šumskih lepota Karpata koje se prostiru na jugu i istoku ove regije. Sa površinom od oko 100.000 kvadratnih kilometara, Tranislvanija je mesto koje kombinuje srednjovekovne zamkove i dvorce, stare gradove i sela koja obiluju prirodnim lepotama, očuvanim običajima i tradicijom.


Zapanjujući dvorci Transilvanije - Noć Veštica


Zapanjujući dvorci Transilvanije pričaju priče pune legendi i mističnih elemenata. Zamak Bran, smešten u blizini grada Brašov, predstavlja oličenje gotske arhitekture koja svojom pojavom pleni i mami uzdah. Ovaj zamak se često povezuje sa vlaškim princem Vladom Tepešom iz 15. veka, koji je ujedno poslužio kao inspiracija za roman Drakula  autora Brema Stokera. Sa druge strane, zamak Korvin koji je do 14. veka služio kao tvrđava, sa svojim srednjovekovnim kulama predstavlja jedan od najlepših zamkova Transilvanije. Dvorci Transilvanije - Ovaj zamak krije raskošnu Vitešku dvoranu, salu Saveta, kapelu, impresivan pokretni most, visoke kontrafore, unutrašnja dvorišta i preko 50 prostorija u kojima se nalaze prelepa umetnička dela i nameštaj iz srednjeg veka.


Transilvanija je izvor legendi


Zamak Korvin krije legendu vezanu za bunar koji se nalazi u njemu, a koji datira od 15. veka. Naime, legenda kaže da su bunar kopala tri turska zarobljenika kojima je obećana sloboda kada obave posao i iskopaju bunar u kome će biti vode. Trebalo im je 15 godina i 28 dana da stignu do vode.


Međutim, svako ko je ikada posetio Transilvaniju nije mogao da zaobiđe legendu popularnog grofa Drakule. Putovanje u suprotnom ne bi bilo potpuno, a svaka aktivnost praćena mističnim elementima tokom putovanja krije određenu tajnu. U vreme vladavine Grofa Drakule svet je bio strašan, a sve oko njega sumorno i tamno. I danas postoji verovanje da duh Vlada Cepeša, grofa Drakule, živi u zidinama zamka i da se i dalje sveti ljudima. Legenda kaže da se iz zamka, kada pun mesec obajsa zidine dvorca, čuju odjeci plača i jauci bola, a da se iznad kule izdiže čovek probijen na kolac. Sa prvim jutarnjim zracima sunca on nestaje, i sve bude mirno do ponovne noći punog meseca.


Najstariji srednjovekovni gradovi Evrope smešteni su u srcu Transilvanije


Transilvanija je dom nekoliko najstarijih i najbolje očuvanih gradova Evrope koji datiraju iz srednjeg veka. Među njima je grad Brašov u kome dominira saksonska arhitektura, ali i grad Sibinj koji svojim ulicama popločanim kaldrmom prikazuje pravu sliku srednjeg veka. Svaki od gradova Transilvanije poziva na nove avanture, nova istraživanja i upoznavanje sa bogatom kulturom i tradicijom.


Srednjovekovne tradicije sačuvane su u malim selima Transilvanije


Multietničko nasleđe Transilvanije, uključujući nasleđe Rumuna, Nemaca i Mađara oličeno je u narodnim nošnjama, arhitekturi, kuhinji, muzici i tradiciji. Upravo su raznobojne tradicije različitih kultura koje su živele na prostorima Transilvanije ostavile traga na svim područjima i kao takve predstavljaju nosioce bogate kulture. Čudesni gradovi i sela, srednjovekovne crkve, tvrđave i zamkovi, samo su neke od atrakcija koje treba posetiti i čiju istoriju i kulturu treba upoznati.


Nekoliko zanimljivosti o Rumuniji


Posle Pentagona, Palata Parlamenta u Bukureštu predstavlja najvišu zgradu na svetu (84m). Ova palata izgrađena je za vreme rumunskog diktatora Čaušeskua, koji nije štedeo na njenoj gradnji. Danas, uprkos tome što je tužna uspomena na diktatorsku vladavinu, Palata parlamenta predstavlja jedno od najpopularnijih mesta za posetu u Rumuniji. Iako su svi njegovi napori usmereni ka izgradnji palate, završetak njene gradnje Čaušesku nije doživeo, pogubljen je pre nego što je palata završena.


Druga najviša građevina u Rumuniji, a prva u svetu jeste drvena crkva (78,3m) izgrađena u rumunskom gradu Sapanta Peri. Izgrađena je 1997. godine, a u njenu gradnju utrošeno je 400 kubika hrastovog drveta. Ovaj manastir uvršten je listu svetske baštine UNESCO-a i predstavlja pravu atrakciju za sve turiste.
Prva električna ulična rasveta instalirana je u Temišvaru, 12. novembra 1884. godine kada je 731 ulična svetiljka upaljena uz pomoć električne energije. Noć Veštica transilvanija.

BRAȘOV WEATHER
Transilvanija Putovanje Drakula Tura Noc Vestica

 

Transilvanija Putovanje Drakula Tura Noc Vestica

Drakulin Dvorac Grofa Drakule

grb transilvanije

 
Putovanje u Transilvaniju za Noć veštica!
Bogata istorija Transilvanije sakrivena iza šume
Srednjevekovne zidine čuvaju grad Segešvar
Dom kraljevskih porodica Rumunije: Dvorac Peleš
Sibinj: gradić u kome kuće imaju oči
Dvorac Bran: Dom Grofa Drakule. Ili možda ne?
Transilvanija Brašov
Legenda o Transilvaniji: putovanje prepuno mističnih priča

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite