Letovanje Turska Alanja 2024

Hotelski smeštaj / Avionom

 Letovanje Turska Alanja 2024

 

Letovanje Alanja 2024 se nalazi u jugoistočnom delu Turske obale, između planine Taurus na severu i Sredozemnog mora na jugu. Od aerodroma u Antaliji na koji sleću naši čarter letovi, je udaljena 135km, a prilikom transfera prvo se svraća u mesto Side.

Alanja ima oko 150 hiljada stanovnika, pa ako bi je poredili sa nekim našim gradom po veličini to bi bio Novi Sad. Sam grad je ceo izgrađen uzdužno uz obalu, tako da koji god hotel izaberete nećete biti previše udaljeni od plaže.
Alanja ima zaista veliki broj kafića, diskoteka, restorana i barova tako da je dobar provod zagarantovan.
A i za ljubitelje shoping ukoliko odaberete hotel u Alanji za vaše letovanje 2024 sledi zaista prijatno iznenađenje, jer pojedine odevne komade možete pronaći po ceni od svega par eura.
Sam grad može se podeliti na 3 dela i to Centar od koga se zapadu prostire Kleopatrina plaža, a ka istoku Kejkubat plaža.
Kleopatrina plaža je čuvena po svojoj lepoti i kotira se kao najlepša plaža Turske. Peščana je, dugačka i široka sa postepenim ulaskom u vodu koja je ovde zaista izuzetno čista i topla. naročito lep je njen istočni deo, tj onaj ka centru Alanje.
Kejkubat plaža je prekrivena krupnim peskom i sa pokojom stenom na ulasku u vodu, što može otežavati kupanje deci i lošijim plivačima. Ipak ima i delova bez stena, tako da nečete napraviti grešku i ako se odlučite za hotel na ovoj plaži.
Alanja je u antičko vreme bila pomorska baza poznata pod imenom Coracesium. Grad je osnovan još u IV veku p.n.e, a za vreme vladavine Seldžuka ovaj grad menja ime u Alainye. Tek 1935. god, kada je čuveni Ataturk posetio ovaj grad, nazvao ga je Alanja.

Najimpozantnije obeležje je svakako tvrđava sagrađena u periodu vladavine Seldžuka. Dugačka je 7 km i sa preko stotinu kula jedna je od najpoznatijih tvrđava u ovom delu Mediterana.

Gradom dominira osmougaona Crvena kula koja je jedinstvena po svom arhitektonskom rešenju. Danas se u ovoj kuli nalazi Etnografski muzej.

U svakom slučaju Alanja je naša iskrena preporuka letovanja za sve, tj. i za mlade, porodice sa malom decom ili tinejdžerima kao i za parove svih starosnih doba.

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite