Letovanje Turska Kušadasi 2024

Avionom / Autobusom

Hotelski smeštaj sezona 2024 - Turska Kušadasi

 

 

 

Kušadasi, „Ostrvo ptica“, najpopularnije je tursko letovalište na Egejskom moru. Do pre dvadeset godina ovo je bilo malo ribarsko selo, a danas je renomirani turistički centar sa brojnim prodavnicama, neobičnim dućanima, prelepom marinom i živopisnim centralnim trgom – pešačkom zonom.

Kušadasi se nalazi na 95 km južno od Izmira, nasuprot grčkog ostrva Samos. Sa ponosom nosi reputaciju „najatraktivniji grad na Egejskom moru“, a za to može zahvaliti lepoti koja ga karakteriše, i svemu onome što se nalazi u njegovoj okolini.

Prelepe plaže, čisto more, istorija nadohvat ruke, Nacionalni park, sve to ćete naći kada posetite ovo simpatično tursko letovalište. Barovi, kafići, pabovi, diskoteke, restorani – ne brinite, sve to vam je na raspolaganju.

Kušadasi ima veliki broj plaža, a na kojoj god da se nađete, možete uživati u kristalno čistoj vodi i brojnim vodenim aktivnostima, kao što su vožnja banana čamcem, džet skijanje, vožnja pedaline, jedrenje... Stenovita, peskovita ilišljunkovita plaža, volite da se osamite ili volite gužvu, Kušadasi ispunjava sve vaše želje. Na plažama možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, predahnuti i osvežiti se u nekom restoranu ili kafiću.

Plaža Ladies: Ovo je najpopularnija plaža u Kušadasiju, a neverovatna posećenost beleži se vikendom. Ime plaže potiče još iz istorijskog perioda, kada je ovde samo ženama bilo dozvoljeno da plivaju. Danas je plaža otvorenog srca za sve. Nalazi se u blizini centra Kušadasija, duga je 1 km, peščana je, na njoj se nalaze brojni restorani raznovrsne kuhinje, tu su barovi, kao i najbolji klub na plaži u kome možete đuskati do ranih jutarnjih sati. Spasilačke ekipe dežuraju u periodu od 08:00 do 19:00 h. Ukoliko ste svoj dan proveli na ovoj plaži, nemojte je napustiti pre zalaska sunca, jer to je prizor koji vredi sačekati.

Downtown plaža: Ovo je jedina plaža koja se nalazi u centru Kušadasija, kompletno je opremljena ležaljkama i suncobranima, tu su i kafei, a preko puta plaže nalazi se bulevar, prepun prodavnica. Sklonite se od sunca na trenutak i uživajte u šopingu.

Long plaža: Ova plaža udaljena je 6 km od Kušadasija, dugačka je oko 20 km, a na njoj se nalazi akvapark sa velikim izborom vodenih atrakcija. Plaža je opremljena ležaljkama i suncobranima, idealan je izbor za ljubitelje vodenih sportova, a pored uživanja na vodi, opustite se i na plaži, jer vas čekaju sto za bilijar i za stoni tenis, i brojne druge zanimacije.

Plaža Love: Ovo je savršeno mesto za one koji žele da se bave sportovima na vodi, ali i da uživaju u relaksirajućim uslovima. Na početku plaže nalazi se mala marina, na kojoj su svoje mesto pronašli gliseri i ribarski brodovi, a tu je i kafić ukoliko ste raspoloženi za trenutke opuštanja, kao i mesto za roštilj, za sve one koji vole da svoj dan na plaži pretvore u mali slatki izlet.

Kustur plaža: Ova plaža udaljena je nekih 3 km od centra grada, takođe, jedna je od popularnijih, zahvaljujući pre svega svojoj čistoći. Pogodna je za porodice koje letuju sa malom decom, upravo zbog svojih kvaliteta. Plaža je opremljena suncobranima, peščana je, mada u nekim delovima šljunkotiva, a tu su i kafići, za trenutke okrepljenja.

Posetite i plaže: Diamond/Gold, Silver sand, Paradise, Tusan.

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite