Letovanje Grčka Krit 2024

 

Ukoliko za ovogodišnje letovanje izaberete Krit, to znači da ćete odmor provesti na potpuno drugačiji način nego u nekom drugom grčkom letovalištu. S obzirom na to da je Krit najveće grčko ostrvo, teško možete da ga obiđete za desetak dana, a da pri tom stignete i da se kupate na jednoj od brojnih i nikad prepunih plaža. Sa ovog planinskog ostrva se uzdižu čak tri velika planinska masiva: Lefka Ori, Lasitiotika Vuna i Ori Sitija. Krit spada u jedno od najlepših grčkih ostrva. Predeli variraju od ogolelih litica do bujnih planinskih šuma i rajskih peščanih plaža.

Krit je i kolevka Evrope, jer je ovde nastala minojska kultura, prva visokorazvijena civilizacija zapadnog sveta. Minojska civilizacija je kultura iz bronzanog doba, od 2600 do 1150 g.pne. Napredna civilizacija koja je imala svoju mornaricu. Rimljanisu vladali Kritom od 69.do 330.g.pne., a spoj njihove vladavine i vizantijske kulture je obogatio kulturno-istorijsko nasleđe ostrva, danas oličeno u spomenicima i mozaicima širom ostrva. Nemačke trupe su za vreme Drugog svetskog rataokupirale ostrvo, a gradovi Hania i Heraklion i danas nose ožiljke strašnog bombardovanja iz tog perioda. Puno Krićana je ubijeno zbog otpora Nemcima.

Prelepe plaže i lepo vreme su glavni adut Krita. Plaža ima maltene na svakom koraku. Nikada nisu daleko, a ima ih raznih, za različite ukuse.

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite