Letovanje Grčka Heraklion 2024

 

 

Heraklion (Iraklion), je glavni grad ostrva u koji se svi zaljubljuju na prvi pogled. Takođe je i sedište istoimene regije Krita - Heraklion. U regiji Heraklion najpopularnija i turistički najrazvijenija mesta su: Hersonisos, Stalida, Anisaras, Analipsi, Guves, Malja. Hersonisos je svakako najatraktivnije letovalište. Predstavlja centar dobrog provoda na Kritu i destinaciju broj jedan za mlade.

Heraklion je danas moderan grad, sa prelepim starim gradom, sa mnogobrojnim uzanim uličicama gde možete pronaći sve vrste prodavnica (bilo da su to lokalne prodavnice kao i one sa markiranim stvarima), veliki broj kafića i restorana, pijacu, suvenirnice, tržne centre… Zaštitni znak grada je Venencijanska tvrđava Koules iz 16. veka. Tvrđava može da se obiđe tokom sezone kad je otvorena ceo dan, a ulaz je 4 eura. Gde god da se uputite u Heraklionu, izbićete na jedan od  tri glavna trga. Najpoznatiji je Trg Lava, gde se nalazi čuvena fontana Morosini. Čitava regija je vrlo turistički razvijena, sa brojnim manjim mestima i selima sa odličnim hotelima i apartmanima, a koja gravitiraju ka Heraklionu. U samom gradu nema uređene plaže, ali u neposrednoj blizini Herakliona su plaže: Florida, Karteros i Amnisos. Sve tri su peščane i opremljene ležaljkama i suncobranima. Najpoznatija u oblasti je svakako Matala, tzv.“plaža hipika“ na južnoj obali Krita i nju zaista ne biste trebali da propustite. Osim nje tu su i plaže: Amnisos, Tripiti, Amudara (prilagođena i osobama sa posebnim potrebama), Tris Eklisies, Maridaki. Na severu regije, neke od najlepših su plaža Limanakia u Hersonisosu, Potamos u Maliji i ostrvo Dia. Najimpresivnije plaže u prefekturi su Kokini Amos, zbog crvenog peska i Komos na južnoj obali. Za one koji žele savršen mir, idealan je mali zaliv kod manastira Kudumas i plaže Voidomatisa, Keratokampos, i Agiofarago.

U regiji Heraklion najpopularnija i turistički najrazvijenija mesta su: Hersonisos, Anisaras, Analipsi, Gouves, Malia i Kokini Hani.

 

...

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite