Doček Nove Godine Atina 2025 - Nova Godina Egina

 

NOVA GODINA ATINA - EGINA

Doček nove godine Atina sa fakultativnom posetom Peloponezu - Epidaurus - Mikena - Nafplio - Glifadi i Sunionu - Egina

Program u primpremi...

 

Doček Nove Godine Atina 2025 Nova Godina

 

 

1. dan - BEOGRAD
(Doček Nove Godine Atina 2025) - Skup putnika na parkingu Muzeja 25 maj kuća cveća u 16:00h, polazak u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan ATINA
(Nova Godina Atina 2025) - Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju stručnog vodiča. Razgledanje trgova Omonia i Sintagma, vožnja Avenijom ambasada, kraće zadržavanje pored kasarne grčke garde i starog Olimpijskog stadiona, obilazak Zevskovog hrama, Hadrijanovog slavoluka, Parlamenta, zgrade Akademije, Univerziteta i Biblioteke. Nakon razgledanja slobodno vreme do smeštaja u hotel (po hotelskim pravilima oko 14h). Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na grčko veče u jednoj od tradicionalnih grčkih taverni na Plaki. Noćenje.

3. dan - ATINA - PELOPONEZ - EPIDAURUS - MIKENA - NAFPLIO - ATINA
(Doček Nove Godine Atina 2025) - Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta na Peloponez. Polazi se  preko Korintskog kanala koji je veza Egejskog sa Jonskog mora.  Produžavamo putem koji je nekad bio put kuda koračali spartanci i stižemo do Epidaurusa. On je poznat kao mesto  gde se rodio Apolonov sin, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije. Odlazak do  pozorišta iz 4.v.p.n.e., poznatog po svojoj fantastičnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 53. redu). Vreme za individualne aktivnosti i razgledanje do nastavka putovanja ka Mikeni. Lokalno stanovništvo koji je živeo u Mikeni bio je okružen kiklopskim zidinama (nazvanim po mitskom džinu Kiklopu). Najčuveniji deo tih zidina danas čini “Lavlja kapija”, a najpoznatija građevina na samom lokalitetu je grobnica “Atrejeva riznica”. Poseta Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene, Lavlja vrata su ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu. Putovanje nastavljamo ka Nafpliu, mestašcu koji poseduje venecijanski šarm kombinovan sa grčkom tradicijom i lepotama. Nafplio je smešten u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza. Zanimljiv je i taj podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države koja je postojala pre Atine, tako da u gradu možete da vidite i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta. Obilzak grada: glavni trg “Sintagma”, na kome se nalaze zgrade od velike važnosti kao što su: zgrada pozorišta Trianon (nekada džamija iz XVI veka), Arheološki muzej, Parlament (nekada je takođe bila džamija). Isto je važan  trg “Tri admirala” gde se nalazi nekoliko znamenitosti kao što su: Vojni muzej ,Gradska kuća. U starom delu mesta se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne. Glavno obeležije  Nafplija su njegove tri tvrđave. Prva i najstrarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e. U samoj blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi (Burtzi) podignuta od strane Mlečani 1473. Najbolje sačuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koja je  podignuta od strane Venecijanaca. Slobodno vreme. Povratak u Atinu u večernjim  časovima, vreme za individualne aktivnosti. Individualni doček NOVE GODINE ATINA. Preporuka agencije da se ode na doček nove godine na glavni trg Sintagma uz okićenu jelku. Noćenje.

 

Doček Nove godine u Atini – neponovljivo iskustvo

Jedinstveni doživljaj svakako je i doček Nove godine u Atini, gde se na gradskim trgovima organizuju proslave praćene vatrometom, a u restoranima i kafićima je moguće osetiti neponovljivo iskustvo zabave i tradicije. Praznična atmosfera koja živi ovim gradom širi se i oseća u svakom njegovom delu, a tradicije koje se poštuju u novogodišnjoj noći dodatno upotpunjuju iskustvo u upoznavanju novih kultura. Od degustacije čuvene Vasilopite, preko razbijanja nara za uspešan početak Nove godine do igranja karti, Atinjani neguju svoju tradiciju i duboko veruju u blagostanje koju Nova godina sa sobom nosi. 

4. dan - ATINA - LUKA PIREJ - EGINA - ATINA
(Nova Godina Atina 2025) - Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej i ostrva Egina Putovanje - poznatog i po nazivima “ ostrvo Svetog Nektarija”. Odlazak trajektom i obilazak istoimenog grada Egina, manastira Svetog Nektarija – posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

egina

egina putovanje

5. dan - ATINA - AKROPOLJ - SUNION
(Doček Nove Godine Atina 2025) - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva, rta Sunion. Poseta Posejdonovom hramu.  Mogućnost fakultativnog izleta Akropolj. Poseta antičkom svetilištu posvećenom boginji Atini, zaštitnici grada, pokojoj je grad dobio ime. Obilazak lokaliteta gde se nalaze najstariji i najvažniji antički hramovi: Propilei, Parthenon, Erehtejon. Povratak u Atinu po ostatak grupe. Polazak za Beograd sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće usputne pauze.

6. dan - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina,na 6 rata karticom banke Intesa.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FALCON TRAVEL-a.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema program.
- Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
- Panoramsko razgledanje po programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu hotel 3* 60eur
- boravišnu taxu u hotelu

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika):
- Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus, Mikenu i Nafplio - odrasli 50€ deca do 12 god 35€
- Luka Pirej - Egina 40€
- Rt Sunion – 25€
- Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) - odrasli 35€ / deca do 12.god 25€
- Doček Nove godine u taverni NEOS RIGAS - 65€

Novogodišnji meni:
1. Palačinke punjene šunkom i sirom
2. Mediteranska salata od povrća sa parmezanom, balzamikom i narom
3. Svinjsko pečenje punjeno krompirom, suvim šljivama i suvim grožđem ili punjeno ćureće pečenje;  svinjsko ili ćureće pečenje
4. Baklava
5. Belo ili crveno vino, 1/2 boce po osobi
6. Šampanjac 1/4 boce po osobi
7. Voda

Napomena u vezi fakultativnih izleta: 
Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Cena izleta se može korigovati usled poskupljenja ulaznica na samim lokalitetima ili poskupljenja goriva!

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.falcon.rs  ---> Hotel Solomou


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
-    Po stizanju u smeštajni objekat, smeštaj je predviđen od 15:00 časova (check-in) mada postoji opcija ranijeg dolaska i smeštaja. Poslednjeg dana boravka, sobe se moraju napustiti do 09:00 časova (check-out).
-    Sve informacije i opisi smeštajnih objekata su prikazane i imaju informativni karakter. Sva eventualna odstupanja i razliku u vidu kvaliteta usluge u okviru samih objekata nisu u nadležnosti organizatora putovanja, i za ista on ne snosi odgovornost.
-    Postoji mogućnost da su dodatni ležajevi (treći i četvrti) označeni kao pomoćni. U zavisnosti od samih smeštajnih objekata, postoje razlike u dimenzijama pomoćnih ležajeva i taj ležaj je često manjih dimenzija u poređenju sa standardnim ležajem (npr. trosed na razvlačenje).
-    Raspored po sobama nije u nadležnosti organizatora putovanja. To je u nadležnosti i organizaciji recepcije objekta u koji će putnici biti smešteni.
-    Sva pravila ponašanja i odnosa prema stvarima koja definiše smeštajni objekat, putnik je u obavezi da poštuje. Ukoliko dođe do kršenja istih, putnik samostalno snosi odgovornost u slučaju sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
-    Organizator putovanja zadržava pravo da rasporedi sobe prema strukturi smeštajnog objekta u kojem će putnici boraviti. Nastojeći da izađe u susret posebnim zahtevima, Agencija će, ukoliko je to moguće u datom smeštajnom objektu obezbediti smeštaj u sobama sa određenim tipom kreveta (npr. bračni, odvojeni), putnici će biti smešteni u sobe koje se nalaze jedna do druge, na istom spratu i sl. Ipak, treba imati na umu da Agencija, i pored svih napora da će biti smještene jedna do druge ili na istom spratu itd. Agencija se trudi da udovolji zahtevima putnika, nekada to ne može učiniti, zbog čega ispunjenost posebnih zahteva ne može biti zagarantovana.
VAŽNE NAPOMENE:
-    NIJE MOGUĆE BIRATI SEDIŠTE U AUTOBUSU: Raspored sedenja u autobusu se formira od strane agencije. Prilikom formiranja rasporeda sedenja, Agencija u obzir uzima stara lica i njihove potrebe, porodice sa malom decom, trudnice i redosled uplata. Kada putnik potpiše ugovor, dužan je da prihvati sedište koje mu dodeli agencija, a naknadne promene nisu moguće.
-    Putnici su ograničeni na jednu putnu torbu čije dimenzije u zbiru (dužina + širina + visina) ne smeju preći 158 cm, a prtljag može biti maksimalno 20kg težak.
-    U cenu aranžmana nisu uključeni fakultativni izleti, te njihova realizacija zavisi od broja putnika koji se prijave. Cena fakultativnih izleta obuhvata rezervaciju, prevoz, parking, angažovanje vodiča, kupovinu ulaznica i organizaciju izleta. Cene fakultativnih izleta se mogu promeniti u slučaju promene broja prijavljenih putnika ali i ukoliko dođe do promene cene ulaznice na samom lokalitetu koji je predmet fakultativnog izleta. Minimalan broj prijavljenih putnika potreban za izvođenje fakultativnih izleta je 30. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, cena fakultativnih izleta može biti prilagođena prema uslovima lokalne agencije ino-partnera. Organizator izleta (ino-partner) zadržava pravo da ponudi izmenjene cene fakultativnog izleta pri čemu putnici nisu obavezni da tu ponudu prihvate .U tom slučaju, organizator nije odgovoran za uslove izvođenja fakultativnih izleta koje ino-partner nudi. Organizator takođe nije odgovoran za naknadno odustajanje već prijavljenih putnika, kao i pravila ino-partnera da u takvom slučaju ne postoji mogućnost povraćaja već uplaćenih sredstava. Datumi fakultativnih izleta se prilagođavaju slobodnim terminima na lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
-    Svako neprimereno ponašanje putnika koje uznemirava druge putnike, vozače i pratioce ili ugrožava tok samog putovanja i otežava njegovu realizaciju, rezultiraće momentalnim isključivanjem iz putovanja. U takvim slučajevima, putnik snosi svu odgovornost, bez mogućnosti žalbe ili povraćaja novca. Agencija zadržava pravo pokretanja krivičnog postupka protiv putnika zbog gore navedenih razloga.
-    Putnik je obavezan da se pridržava satnice koju odredi predstavnik agencije tokom putovanja. U slučaju nepoštovanja satnice, predstavnik agencije može isključiti putnika sa putovanja.
-    Vreme za slobodne i lične aktivnosti tokom realizacije putovanja zavisi od objektivnih faktora kao što su gužve u saobraćaju, dužina fakultativnog izleta ili vreme polaska.
-    Savetujemo putnicima koji nameravaju posetiti određene institucije koje nisu obuhvaćene programom putovanja,  da se unapred informišu o radnom vremenu i potrebi rezervacije karata.
-    Raspored privremenog zaustavljanja tokom putovanja je predviđeno na svakih 3-4 sata vožnje sa ciljem kraćeg odmora. Privremeno zaustavljanje se vrši na usputnim stajalištima, a prema raspoloživom prostoru, uslovima na putu i kapacitetima stajališta. Tokom ovih pauza predviđeno je korišćenje toaleta, jer u autobusu ne postoji mogućnost korišćenja istih.
-    Organizator putovanja zadržava pravo da izmeni sadržaj po kome se realizuje program putovanja ukoliko dođe do delovanja spoljnih faktora na koje je nemoguće uticati (npr. gužva na graničnom prelazu, saobraćajna gužva, zastoji ili radovi na putu).
-    U slučaju nastanka bilo kakve štete ili dodatnih troškova koji proizlaze iz nepoštovanja uputstava i napomena koje su navedene, odgovoran je isključivo putnik. Pri tom, organizator putovanja nije obavezan da pokriva bilo kakve troškove nastale u takvim situacijama.
-    Osoba koja potpisuje ugovor o putovanju ili predstavnici grupe putnika imaju obavezu da sve putnike obaveste o dogovorenom programu putovanja koje će biti realizovano, uslovima plaćanja, osiguranju i opštim uslovima putovanja organizatora. Naknade koje organizator putovanja ima od momenta prijave smatraju se administrativnim troškovima, a Falcon Travel zadržava pravo da definiše različite uslove plaćanja za određene promocije, kao i za zaposlene u pojedinim firmama sa kojima postoje prethodno potpisani posebni ugovori o putovanju.
-    Organizator ima pravo da svoje preostale kapacitete za putovanja proda putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda po cenama koje se razlikuju od onih u redovnom cenovniku. Putnici koji su uplatili aranžman prema cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo na nadoknadu razlike u ceni.
-    Maloletni putnici za potrebe putovanja moraju posedovati overenu saglasnost roditelja za pratioca – punoletno lice koje će pratiti maloletno lice tokom putovanja.
-     Agencija nije odgovorna za ispravnost putnih isprava (pasoša ili vize), a ne snosi ni odgovornost ukoliko granične ili imigracione vlasti odbiju ulazak, tranzit ili produženje boravka putnika. Troškove izgubljenog ili ukradenog pasoša tokom putovanja, uključujući izdavanje nove putne isprave, snosi putnik. Ako putovanje nije moglo biti realizovano zbog nevažeće putne isprave ili njenog gubitka tokom trajanja programa, putnik nema pravo na povrat novca i snosi punu odgovornost.
-    Tokom sprovođenja pasoške kontrole, putnici su u obavezi da na zahtev pogranične službe pokažu raspoloživa finansijska sredstva (kartice, gotovina) i međunarodno zdravstveno osiguranje.
-    Preporučuje se putnicima koji poseduju nove crvene pasoše da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije. Te informacije podrazumevaju potrebna novčana sredstva za boravak, obavezno zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju) putem web-stranice Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu odredišne zemlje. Agencija neće biti odgovorna ukoliko pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak na teritoriju Evropske unije.
-    Ako se uvedu vize za državljane Republike Srbije, svi putnici su dužni da blagovremeno dostave potrebnu dokumentaciju organizatoru. Uslovi i troškovi viziranja biće naknadno saopšteni.
-    Putnik je u obavezi da proveri i potvrdi sa Agencijom tačno vreme i mesto polaska autobusa 2 dana pre putovanja.
-    Svaki putnik koji nije državljanin Republike Srbije, u obavezi je da se samostalno upozna sa viznim režimom zemlje u koju putuju ili kroz koju prolaze. Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za navedene zemlje u programu.
-    Ako dođe do promena na monetarnom tržištu ili ako se prijavi nedovoljan broj putnika za realizaciju putovanja, Agencija ima pravo da izvrši korekciju cene aranžmana, izmeni program ili otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre datuma njegove realizacije.
-    Za sve informacije koje su putnicima pružene usmeno ili elektronski, Agencija ne snosi odgovornost. Smatra se da je jedini validan izvor informacija pisani program putovanja izložen u prostorijama agencije.


Aranžman je radjen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FALCON LICENCA OTP 88/22 
Atina: Grad bogova, mitovi i legende
Atina: Šta obići i šta videti
Atina: Znamenitosti i atrakcije
Atina: Istorija i kultura

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite