Sarti, Letovanje Grčka 2024

Sitonija, Halkidiki 

Autobus / Sopstveni prevoz

 

Sarti spada u najpoznatije letovalište na Sitoniji - drugom prstu Halkidikija.

Odlikuje ga 3 km duga peščana plaža prepuna sadržaja, kako za odrasle tako i za najmlađe posetioce, a nadomak nje nalazi se veliki broj restorana koji nude specijalitete uvek svežih morskih plodova i ribe što ga svrstava u veoma popularno mesto za letovanje.

Sarti se sastoji iz dva dela i to Starog  Sartija i Novog Sartija. Stari Sarti, kako mu i ime kaže, je sačuvao duh starih vremena. Uličice u makadamu vijugaju izmežu redova autentičnih kuča sa prelepo uređenim dvorištima. Na sve strane je cveće kome lokalno stanovništvo očigledno pridaje veliku pažnju i ljubav.

Ovaj deo egejske obale je izuzetno poznat po čistoći mora i plažama gde je more uz obalu veoma plitko, pa ga to čini idealnim za porodice sa malom decom.

Na početku plaže je vidikovac, prelepo uređen. Do vrha vodi popločana stazica uz koju kada se popenjete kao nagrada se pruža prelep pogled na pučinu i Svetu Goru, Atos. Tu na klupi ispod hlada, verujemo, rado ćete provesti vreme uz zvuke talasa i miris mora i rastinja.

U Sartiju ćete pronaći prodavnice, markete, taverne, kafiće, restorane, ambulantu. A uz samu plažu, negde po sredini je i parkić za decu, sa ljuljaškama i klackalicama, znamo da je i ova informacija bitna za sve one koji na odmor idu sa decom.

U blizini Sartija nalaze se neke od najpoznatijih plaža Sitonije – Vurvuru, Kavurotripes, Orange beach, Toroni....

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite