Letovanje Grčka Hanioti 2024

Veliki izbor vila

Autobus ili sopstveni prevoz

 

Na Halkidikiju i to na prvom prstu Kasandri smešten je Hanioti. Zaista divno mesto za letovanje, odmor i provod u svakom smislu, pa ga rado posećuju kako porodice sa decom, penzioneri, tako i oni mlađih godina.

Plaža je peščana, povremeno sa prirodnim hladom, jer je ovo mesto okruženo bogatom mediteranskom vegetacijom. Voda je topla i čista što je karakteristično za Halkidiki.

Mesto nudi dobar provod ili prijatan ručak u mnogobrojnim kafićima, restoranima, tavernama, beach baraovima. Ovde ćete pronaći i rent-a-car agencije, supermarketi, ekskluzivne radnje i zlatare, pekare, poslastičarnice, ambulantu, apoteku i poštu.

Na plaži je takođe moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane, kao i rekvizite za bavljenje sportovima na vodi.

Prvo primorsko naselje počelo je 1936. godine i sastojalo se od svega nekoliko kuća.
Širenjem magistralnog puta početkom sedamdesetih dolaze i turisti, a sledii masivno naselje novih kuća, hotela, apartmana i gastronomije.
'Staro' selo izgrađeno je na zaštićenom mestu nekoliko kilometara gore u planinama.
Prema legendi, prva zgrada bila je gostionica u vlasništvu kretskog Hanije (grčki Χανιά) u koju su obližnji radnici svraćali.
Kuće su sledile gostionicu i nastalo je malo selo. Osnovao ga je čovek iz Chanije, rođeno je selo imena Chanioti.
Nakon jakog zemljotresa 1930. godine selo je obnovljeno na današnjem mestu. Na nekadašnje planinsko selo podseća samo crkvica sv. Jurja.

Zaključimo, u samom Haniotiju i ako je dosta posećen, naročito u toku sezone, oni uporni će ipak pronaći miran kutak i na ovom letovanju 2024. godine.

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite