Letovanje Grčka Evia 2024

 

EVIA je ostrvo u Egejskom moru i to najveće, inače drugo po veličini od svih Grčkih ostrva. Od kopna ga deli ne tako širok Euripus moreuz, svega 38m. Tako kamuflirana i skoro priljubljena uz kopno Evia je do koju godinu unazad bila skriva od masovnog turizma i rezervisana isključivo za domaće posetioce. Upravo ova činjenica doprinosi očuvanom tradicionalnom i nemodernizovanom duhu. Ostvo je bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i pruža velike mogućnosti za i za one koji odmorom ne smatraju samo plažu.

Na samoj Eviji u našoj ponudi ove godine su Edipsos i Pefki.

PEFKI: Sama plaža je veoma duga (nekih 4 km) i prillično široka. Na jednom njenom kraju je malo pristanište u koje svako jutro uplovljavaju ribarski brodovi sa svežom ribom (ribari su uglavnom Egipćani, isplovljavaju predveče i vraćaju se pre svitanja) kao i brodići kojima se krstari do Skijatosa. Ima i privatnih brodića i po neka jedrilica, a duž samog pristaništa sedi po neki Grk i Srbin ili Makedonac i zabacuje udicu.

LUTRA EDIPSOS (što znači „banja“ na grčkom) nalazi se na severozapadu Evije, tačno naspram Kamene Vurle, i pedesetak kilometara je udaljena od Pefkija. Malo mesto sa vro očuvanim tipičnim grčkim duhom. Specifično po lekovitoj toploj vodi koja se sa stena uliva u more, u prirodne kade oblikovana u stenama. Za ovo uživenje preporučujemo sandale za vodu, kako se ne bi okliznuli.

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite