Letovanje Grčka - Evia - Neos Pirgos 2024

 

Neos Pirgos Evia – malo, simpatično letovalište u severnom delu ostrva Evia. Nalazi se na 12 km udaljenosti od čuvenog Edipsosa. Ovo je prvo letovalište na koje se nailazi po iskrcavanju sa trajekta u luci Agiokambos.

Neos Pirgos osnovali su Grci, izbeglice iz sela Pirgos u neposrednoj blizini Istanbula. Na ostrvo su  pristigli 1924. godine, nakon velike razmene grčko-turskog stanovništva. Već naredne godine počeli su sa postepenom izgradnjom mesta. Danas je ovo vrlo ljupka turistička destinacija koja nudi smeštaj u hotelima i apartmanima raličitih kategorija. Pored toga bogata turistička ponuda ogleda se i u brojnim restorana, ribljih taverni, barova koji nude prijatnu zabavu svim posetiocima letovališta.

Peščana plaža, čista voda i borove šume koje okružuju Neos Pirgos, čine ga jednim od najlepših mesta ostrva Evia. Ovo je letovalište koje se preporučuje pre svega porodicama, zbog plitke i mirne vode. Međutim, ovo može biti i idealna destinacija za mlade avanturističkog duha.

Nemojte propustiti priliku da probate lokalne morske specijalitete u tradicionalnim tavernama. Tokom boravka u Neos Pirgosu, obavezno pođite i do plaže Nisiotisa. Ovo je duga peščana plaža, jedna od najatraktivnijih na ostrvu, a nalazi se na svega 1.5km od ovog letovališta.

...

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite