Putovanje Meksiko 

 

RAJ NA KARIBIMA 11 DANA


MEKSIKO / RIVIERA MAYA

 11 DANA / 8 NOĆI

Putovanje MeksikoPutovanje Meksiko je zemlja u kojoj možete doživeti, videti i probati gotovo sve. Od mističnih piramida koje su kao svoje zaveštanje ostavili Asteci i Maje, kolonijalnih trgova i katedrala koji nas podsećaju na uticaj moćne španske imperije iz 19. veka pa sve do dugačkih plaža nestvarno belog peska i tirkizno plavog mora karipske obale kao i izuzetno ukusnih salsa soseva, enčilada, takosa, fahitasa i ostalih specijaliteta koje nam nasmejani Meksikanci pripremaju. Karipski deo Meksika prigrlile su Maje, civilizacija koja je postavila temelje astronomijei za sobom ostavila spektakularne gradjevine duboko u džunglama poluostrva Yucatan. Najpoznatija je svakako Chichen Itza – piramida boga Kukulkana koja je zaštićena od strane UNESCO – a kao spomenik od izuzetne kulturne važnosti i jedno je od 7 svetskh čuda novog sveta.

Playa Del Carmen je prelepo letovalište na jugu karipske obale Meksika sa pregršt restorana, kafića, beach barova, prodavnica i suvenirnica. Pozicionirana tako da se u kratkom vremenskom roku možete kupati u cenotama, ispijati koktel u Tulumu, kupati na ostrvu Isli Mujeres ili izgubiti u džunglama skrivenog grada Cobe, svojim posetiocima nudi različite mogućnosti po svačijem ukusu. Vožnja biciklima kroz džunglu, kupanje u podzemnim pećinama, ronjenje i istraživanje koralnih grebena, ispijanje koketal do izlaska sunca ili izležavanje se na plaži? izbor je vaš. Meksiko je mesto za avanturiste i istinske hedoniste!

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Istanbul

(Putovanje Meksiko) - Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 08:50h, broj leta TK 1082. Sletanje u Istanbul u 12:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 9h. Nastavak leta za Kankun u 21:35h, broj leta TK181.

Putovanje Meksiko Putovanje


2. dan: Istanbul – Cancun – Playa del Carmen

(Putovanje Meksiko) - Sletanje u Cancun u 08:25h, po lokalnom vremenu. Nakon sletanja u Cancun transfer do Playe Del Carmen i smeštaj u hotel. Playa del Carmen, koja se nalazi u meksičkoj državi Quintana Roo,  leži na dugim  belim, peščanim plažama u senkama palmi, naspram kristalno čistih tirkiznih voda Karipskog mora. Nekadašnje ribarsko selo je sada takozvani ’’raj Kariba’’ i savršeno mesto za odmor. Lokalne prodavnice, koje su deo tradicije u svakom meksičkom gradiću, nude  niz različitih proizvoda. Odlični restorani koji će Vas oduševiti autentičnim specijalitetima, savršena su polazna tačka za upoznavanje gastronomije i lokalne kulture. Živopisni restorani i prelepi barovi privlače u velikom broju kako turiste, tako i meštane. Slobodno vreme za istraživanje okoline i odmor na plaži. Pogled na pejzaž ukrašen palmama, uz mirise iz okolnih restorana lokalne kuhinje i ukus osvežavajućeg pića savršen je uvod za ono što predstoji u narednim danima. Noćenje.

Putovanje Meksiko Avio3. dan: Playa del Carmen – Tulum Ruins – Playa Paraiso – Coba – Playa del Carmen

(Putovanje Meksiko) - Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet do Nacionalnog parka Tulum, gde se danas nalaze ruševine istoimenog majanskog grada – mestu koje svedoči o jednom od prvih kontakata Maja i španskih osvajača, izgrađenom na obali mora. Grad na litici, opasan je sa tri strane zidinama (sa pet kapija), dok je sa četvrte strane otvoren prema moru i služio je kao luka za trgovinu dragim kamenjem, a pretpostavlja se bio i mesto gde su živeli majanski vladari… U blizini severnog zida se nalazi sveto jezero – Cenote, iz koga su se stanovnici snabdevali pijaćom vodom. Grad je podignut pre 4.000 godina i tada je u njemu živelo 10.000 stanovnika. Izgradjen je od kamena koji je sa ovih prostora. Tu se nalazi najveća gradjevina – El Castillo, koji sadrži figure i maske božanstava koje simbolizuju Veneru i odakle se posmatrao impresivan zalazak sunca, kao i hram sa dobro očuvanim freskama. Sa najviše tačke grada pruža se nezaboravan pogled na beskrajno plavetnilo Kariba. Nakon završenog obilaska, odmor nalazimo na jednoj od najlepših plaža Tuluma – Playa Paraiso, smeštenoj ispod litica ovog veličanstvenog drevnog grada. Slobodno vreme za plivanje i sunčanje. U dogovorene vreme krećemo ka unutrašnjosti magičnog poluostrva Yucatan. Put nas vodi ka izolovanim ruševinama, kilometrima udaljenim od civilizacije, ostacima  jednog od najvećih gradova Maja. Coba Ruins, obgrljene džunglom sa svih strana predstavljaju nestvaran prizor dok se biciklom probijamo do njihovih najudaljenijih tačaka. Ovo arheološko nalazište okružuju dve lagune, a Nohoch Mul (“veliki hram”) – najviša je piramida Mayana na polusotrvu Yucatan i druga najviša piramida na svetu a predstavlja samo srce ovog skrivenog grada. Ovaj lokalitet danas nam ostaje kao svedočanstvo, u prirodi zapisan dokument o ceremonijalnom životu i najbitnijim događajima drevne Mezoameričke civilizacije. Pod velikim utiskom nakon obilaska ovog neobičnog grada, povratak u Playa del Carmen u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

Putovanje Meksiko Povoljno4. dan: Playa  del Carmen – Ostrvo Isla Mujeres / dvodnevni fakultativni izlet sa uključenim noćenjem

Slobodni dani za uživanje u lepotama Playe Del Carmen ili vam možemo ponuditi dvodnevni fakultativni izlet na ostrvo Isla Mujeres – tropski raj. Krećemo put luke u Cancunu i ukrcavamo se na brodić kojim dolazimo na ostrvo, poznato po prelepim peščanim plažama, kristalno čistoj tirkiznoj vodi, šarmantnim lokalcima i ležernom načinu života. Transfer do hotela i smeštanje u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

Putovanje Meksiko Jeftino5. dan: Ostrvo Isla Mujeres – Playa del Carmen

Na ostrvkom biseru Majanske rivijere, koji se nalazi na samo 13 km od Cancun- a, ljubiteljima aktivnog odmora u ponudi su brojne mogućnosti. Da li ćete plivati sa delfinima,  roneći istraživati postavku podvodnog muzeja, otići do Punta Sur na jug ostrva gde se nalaze ostaci majanskog hrama  ili provesti dan na prelepoj peščanoj plaži North Beach uz koktele i dobru muziku, uživajući u kristalno čistim vodama ovog ostrva, izbor je samo Vaš. Hedonističke ugodjaje začinićemo najsvežijim morskim specijalitetima i vegeterijanskim lokalnim djakonijama… Noćenje.

Putovanje Meksiko First Minute6. dan: Playa del Carmen – Xcaret Park – Playa del Carmen

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakulativni izlet u Xcaret  Park (Xcaret u prevodu “mali ulaz”) nekada zvan i  ’’Meksički sveti Raj’’, jedan je od najpopularnijih Eko parkova na Riviera Maya. Legenda govori da su Maje ovo mesto koristile da se ovde kupaju kako bi očistili njihove umove i telo pre odlaska na obližnje ostrvo Cozumel, gde bi se divili Boginji ljubavi, meseca i medicine Ixchel. U okviru parka se nalazi preko 50 prirodnih i antropogenih atrakcija. Ovde ćemo  imati priliku da posetimo tri podzemne reke koje prolaze kroz repliku majanskog sela, šetamo stazama tropske džungle, uživamo na plaži, snorklingu i prirodnim bazenima, posetimo Paviljon leptira, akvarijum koralnog grebena i još mnogo toga… Za vreme ove zanimljive avanture izdvajamo vreme za ručak i osveženje u jednom od restorana koji se nalaze u samom parku. U okviru kulturnih atrakcija možemo posetiti repliku majanskog sela sa svojim artesanama, lokalnu crkvu, meksičko groblje, muzej, jedinstveni šou Mesoamerican ball game, otvoreni teatar sa različitim performansima koji dočaravaju turistima pre-hispano kulturu i tradiciju ovih prostora. Nakon nezaboravne avanture, sledi povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Putovanje Meksiko Last Minute7. dan: Playa Del Carmen – Merida

Slobodni dani za kupanje i odmor u Playa Del Carmen ili vam predlažemo trodnevni fakultativni izlet u Meridu. Selimo se na severozapad poluostrva Jukatan, u kolonijalni gradić Meridu, jednu od omiljenih turističkih destinacija u Meksiku. Arhitektura i lepote ovog grada, bele zgrade koje se stapaju sa šarenim i pastelnim, jedan su od razloga zbog kojih je Merida jedini grad dva puta izabran za prestonicu kulture na američkom kontinentu. Šetamo i upoznajemo grad, susrećemo se sa srdačnim i ljubaznim stanovnicima, uglavnom Majanskog porekla… U večernjim časovima zajedno ćemo otići u jednu od lokalnih kantina, gde ćemo uživati u specijalitetima meksičke kuhinje. Preporučujemo ćureću supu sa limunom ili mariniranu svinjetinu sa začinima (Cochinita pibil). Slobodno vreme. Noćenje.

Putovanje Meksiko Ponuda8. dan: Merida – Uxmal

Iz Meride krećemo ka arheološkom nalazištu Uxmal (izgovara se oosh-mahl) u kojem se nalazi veliki broj objekata, uključujući i piramide, koje iza sebe ostavile drevne Maje. Najimpozantnija je svakako Magična piramida, a arheološka struktura i zgrade koje se nalaze širom Uxmal-a ukrašene su geometrijskim oblicima i maskama boga kiše Chaac, kojeg su Maje poštovale kao jedno od najvažnijih božanstava. Povratak u Meridu. Slobodno vreme. Noćenje.

Putovanje Meksiko Aranzman9. dan: Merida – Chichen Itza – Cenote Suytun – Valladolid – Playa del Carmen

Ovaj dan rezervisan je za upoznavanje jednog od nekada najuspešanijih centara civilizacije Maya i najvećeg grada Yucatan-a, sve do pobune Maya 1221. godine. Danas je Chichen Itza dom najveće kolekcije ruševina stare civilazije u Meksiku i može se slobodno reći – top pet najposećenijih mesta u zemlji! Jedno od sedam svetskih čuda, UNESCO je proglasio svetskom baštinom 2007.godine. Ime je dobio po majanskom plemenu Itza. Centrom dominira Temple of Kukulcan (često nazivan i El Castilo) – piramida sa hramom visoka oko 30 m… zahvaljujući areheolozima, nađen je i tunel, kojim se može ući u piramidu unutar piramide (to je bila česta praksa, da se svi veći hramovi grade na starijim). Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali svet, prognozirali vreme i predviđali događaje svojim kalendarom. Na ovom lokalitetu je pronađeno sedam igrališta za tradicionalne sportske igre kao i opservatorja El Caracol (u prevodu- zmija), koja je bila postavljena da se osmatraju mesečeve deklinacije i drugi astronomski dogadjaji. Nakon završenog razgleda u pratnji lokalnog vodiča, sledi slobodno vreme za individualno razgledanje i šoping u nekim od postavljenih suvenirnica na samom lokalitetu. Pod velikim utiskom put nastavljamo ka Cenote Suytun– “najinstagramičnijim senotama”, gde ćemo se osvežiti u prirodnim bazenima perfektno čiste, tirkizne vode…napraviti sjajne fotografije i upoznati još jedan deo prirodnih lepota magičnog poluostrva. Sa novom enregijom, napuštamo senote i posle par minuta vožnje stižemo u kolonijalni gradić Valladolid – krećemo u istraživanje ovog živopisnog grada. Grad je pod zaštitom UNESCO-a još od 1998. godine. Ulična scenografija pastelnih boja, najpribližnija je ideji kako treba da izgleda jedan tipičan meksički grad. I upravo zbog smena boja prilikom zalaska sunca, u popodnevnim časovima napravićemo ovde najlepše fotografije. Uživaćemo na glavnom gradskom trgu Plaza e Parque Francisco Canton, sa pogledom na Catedral de San Servasio, uz zvuke tradicionalne meksičke muzike i lokalne specijalitete u restoraima duž ulice Calle 41A. Nastaviti do najpoznatije građevine nedaleko od gradskog jezgra- San Bernandino de Siena Convent… Nakon neverovatnog dana u unutrašnjosti Jukatana, sledi povratak u Playa del Carmen. Noćenje.

Putovanje Meksiko Odmor10. dan: Playa del Carmen – Cancun – Istanbul

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj u ranim jutarnjim satima. Transfer do aerodroma u Cancun-u. Avion iz Cancun-a za Istanbul poleće u 09:55h, broj leta TK182.

11. dan: Istanbul – Beograd

Sletanje u Istanbul u 05:40h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 2h i 40 minuta. Nastavak leta za Beograd u 08:20h, broj leta TK1081. Sletanje u Beograd u 08:00h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.

SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagodjeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemioloških mera):

PLAYA DEL CARMEN od 02 do 10 dana

Hotel Riviera del Sol 3* ili sl. – hotel se nalazi na odličnoj lokaciji na 250 metara od plaže, a na 100 metara od hotela se nalaze brojni barovi, pabovi i restorani. Gostima hotela je na raspolaganju privatno dvorište sa bazenom i ležaljkama i restoran internacionalne kuhinje ali i meksičkih specijaliteta. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, TV i klimom. Gostima je dostupan besplatan wifi internet.


Manga PROMO PLUS ponuda paketa: Za sve Manga putnike koji se tokom promo perioda odluče i prijave za sve fakultativne izlete odobravamo dodatni Promo plus – popust od 50€ na ukupne cenu izleta i tom prilikom od Mange dobijate na poklon vaučer u iznosu od 50€ koji možete iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje!

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Aranžman obuhvata:
- Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Cancun – Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
- Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi)
- Smeštaj u Playa del Carmen u hotelu 3* na bazi 8 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
- Troškove organizacije putovanja
- Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
- Vizu za Meksiko
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
- Individualne troškove
- Hranu
- Fakultativne izlete i obilaske
- Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
- Osiguranje od otkaza putovanja
- Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI


Tulum i Coba - 70€

Poseta mestu koje svedoči o jednom od prvih kontakata Maja i španskih osvajača – ruševinama grada Tuluma, jedinog Majanskog grada koji je izgradjen na obali mora, grada koji je služio kao luka za trgovinu dragim kamenjem i pretpostavlja se, mesta gde su  živeli i sahranjivani majanski vladari. Ispod litice na kojoj se nalazi ovaj grad pravimo pauzu za kupanje na jednoj od najlepših i najspektakularnijih plaža na Svetu. Nastavljamo put duboko u džunglu, vozimo bicikle (uz doplatu od oko 4eur) ili pešačimo kroz šumu i dolazimo do Cobe – grada sakrivenog u džungli i uživamo u pogledu na piramide koje vire iz guste džungle. Pauza za ručak (ručak uračunat u cenu).

Izlet uključuje: povratni transfer, vodiča na engleskom, ulaznice za lokalitete, vožnju biciklom/rikšom u Cobi, ručak i predstavnika agencije.


Xcaret park - 150€

Xcaret park je park prirode u Playi del Carmen u okviru kog se nalazi preko 50 prirodnih i antropogenih atrakcija. Ovde ćemo  imati priliku da posetimo tri podzemne reke, uživamo na plaži i prirodnim bazenima, posetimo Paviljon leptira, akvarijum koralnog grebena I još mnogo toga. Za vreme ove zanimljive avanture izdvajamo vremena i za ručak i osveženje. Šetamo stazom tropske džungle, posmatramo zanimljive performanse.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu u park, poseta tri podzemne reke, ulaz na plažu i prirodne bazene, posetu Pavijona leptira, akvarijum koralnog grebena, izložba konja, staza tropske kišne šume, ručak-švedski sto (uključujući jedno pivo i neograničena bezalkoholna pica, vodu i kafu tokom ručka), pristup svlačionicama, ormarićima i toaletima, opremu za ronjenje, spasilačke prsluke, ležaljke, wi-fi.


Isla Mujeres - 90€

Dvodnevni izlet do ostrva Isla Mujeres. Mali raj za  prave hedoniste. Ovaj ostrvski biser Majanske rivijere ljubiteljima aktivnijeg odmora nudi brojne mogućnosti fakultativnog karaktera u kojima će zasigurno uživati. Skrećemo vam pažnju na samo neke koje će vam golicati maštu i mamiti osmeh dugi niz godina: plivanje sa delfinima, snorkling ili ronjenje u poznatom muzeju koji se nalazi ispod vode.

Izlet uključuje: povratni transfer, smeštaj i uslugu vodiča.


Merida (Chichen Itza, Cenotes i  Uxmal) - 230€

Trodnevni fakultativni izlet do Meride. Merida je kolonijalni gradić, jedna od najomiljenjih turističkih destinacija u Meksiku. Šetamo i upoznajemo grad, upoznajemo se sa srdačnim i ljubaznim stanovnicima, uglavnom Majanskog porekla. Nakon obilaska Meride posetićemo Uxmal, arheološko mesto u kome se nalazi veliki broj lokaliteta i piramida, koje su Maje ostavile u nasledju kao i najpoznatije i najznačajnije mesto meksičke istorije i jedan od najbolje očuvanih spomenika svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, piramidu boga Kukulkana u Čičen Ici. Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali svet, prognozirali vreme i predvidjali dogadjaje svojim kalendarom. U povratku pravimo pauzu za kupanje u neverovatnim podzemnim izvorima Cenotes nastalim još u doba Velikog Praska i svraćamo u prelepi kolonijalni grad Valjadolid.

Izlet obuhvata: povratni transfer, smeštaj ulaznice za lokalitete i vodiča.

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

PUTOVANJE MEKSIKO

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite