Putovanje Kenija Zanzibar 

 

KENIJA – ZANZIBAR 14 DANA 15.10.

NAJROBI – MOMBASA –  ZANZIBAR

Putovanje Zanzibar
Plan i program puta - Putovanje Kenija Zanzibar:

1. dan (15.10.): Beograd – Istanbul

Putovanje Kenija Zanzibar - Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Istanbul u 09:00h, broj leta TK1082. Sletanje u Istanbul u 11:50h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h i 30minuta. Nastavak leta za Najrobi u 20:10h, broj leta TK 607.

2. dan (16.10.): Istanbul – Najrobi

Sletanje u Najrobi u 02:55h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Posle odmora, predlažemo poludnevni fakultativni obilazak Najrobija i njegovih znamenitosti. Posetićemo čuveni Nacionalni muzej sa lokalnim znamenitostima i tu se upoznati sa bogatim kulturnim i prirodnim bogatstvom Kenije. Ovo će nam pružiti odličan početak da se upoznamo sa detaljima istočne Afrike i istorijom Kenije. Nakon obilaska muzeja odlazimo do najpoznatijeg parka u Najrobiju – Uhuru. Park predstavlja pravu oazu za odmor i beg od gradske gužve pa zato ovaj park uglavnom posećuju porodice radi piknika kao i poslovni ljudi koji ovde provode svoje pauze za ručak. Uhuru na svahili jeziku znači sloboda i za njegovo postojanje zaslužna je Wangari Maathai, dobitnica Nobelove nagrade za mir koja je sprečila buldožere da ovaj park sruše. Videćemo zgradu Kenyatta Conference Center, simbol Najrobija kao i August 7th Memorial park koji je nastao usled tragedije koja je zadesila Najrobi a sada predstavlja simbol nade i mira. Kraći odmor pravimo u Jeevanjee bašti. Obilazak grada završavamo posetom Nacionalnom arhivu koji je stvoren aktom kenijskog parlamenta radi čuvanja značajnih javnih dokumenata kao i velike kolekcije afričke umetnosti poput košara, grnčarije, tradicionalnog oružja, maski i fotografija. Povratak u hotel. U kasnim popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem odlazimo do SkyBara u hotelu Sankara odakle se pruža prelep pogled na grad. Slobodno vreme. Noćenje. - (Putovanje Kenija Zanzibar)

Putovanje Kenija3.dan (17.10.): Najrobi – Najrobi Nacionalni park – Giraffe center

Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Najrobi Nacionalni park. Park je najstarije zaštićeno područje u državi i nalazi se na samom obodu grada. Park je dom divljih životinja Afrike i uz malo sreće ugledaćemo nosoroge. Nakon završenog razgledanja odlazimo do Giraffe centra, institucije koja brine o žirafama i drugim životinjama. U sklopu kompleksa nalazi se i jedinstveni hotel Giraffe Manor koji deli istoriju safarija, ali na jedan potpuno drugačiji način od onog kakav je safari na početku bio. Hotel je prvobitno služio bogatim Evropljanima kao bazni kamp, koji su dolazili u Afriku u surovi lov divljih životinja, sve dok sedamdesetih godina prošlog veka novi vlasnici nisu udomili prvu žirafu. Danas ovaj hotel sa imanjem od 12 hektara i Žirafa centrom pruža jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Žirafe u centru uživaju u interakciji sa posetiocima pa ćemo imati priliku da budemo neverovatno bliski i da se upoznamo sa najvišim vrstama na svetu. Pravimo nestvarne fotografije sa neobičnim i druželjubivim drugarima. U dogovoreno vreme transfer do smeštaja u Najrobiju. Slobodno vreme. Noćenje. - (Putovanje Kenija Zanzibar)

4.dan (18.10.): Najrobi – African Heritage House – Mombasa

Nakon doručka napuštamo sobe i stvari ostavljamo u prostoriju za prtljag. Slobodno vreme do polaska za Mombasu ili fakultativni odlazak do čuvene African Heritage house (Kuća afričkog nasledja). Ovaj jedinstven objekat je osnovao Alan Donovan koji je hteo da sačuva kulturno nasledje afričke domorodačke arhitekture pre kolonijalnog perioda. U kući se nalazi preko 6000 predmeta vezanih za afričku umetnost, artifakti, antikviteti i folklorni kostimi. U dogovoreno vreme povratak u hotel, nakon čega sledi transfer do železničke stanice odakle ćemo modernim vozom Madaraka Express proći preko 450km kroz ruralni predeo Kenije. Videćemo prelepe predele istočne Afrke i vrh planine Kilimandžaro. Prolazimo kroz Tsavo Nacionalni park koji je dom crvenim slonovima i drugih divljih životinja. U večernjim satima stižemo u Mombasu. Transfer do hotela. Ulazak u sobe i slobodno vreme. Noćenje.

Putovanje Kenija Zanzibar Popust5.dan (19.10.): Mombasa

Slobodno vreme ili možete krenuti sa nama u fakultativni obilazak Mombase. Posetićemo stari deo grada koji potiče iz kolonijalnog perioda i obići centralnu tvrdjavu Isus uz pratnju lokalnog vodiča. U sklopu tvrdjave posetićemo i muzej sa eksponatima koji će nam približiti srednjevekovnu trgovinu Puteva svile. Po završenom obilasku muzeja odlazimo do lokalne pijace gde ćemo kupiti začine i videti kako lokalno stanovništvo trguje. Pauzu za ručak pravimo u jednom od restorana koji se nalaze na obali mora. Nakon odmora odlazimo do čuvenog Haller parka u kome ćemo hraniti žirafe i videti velike kornjače, krokodile, nilske konje kao i druge zaštićene vrste životinja. U dogovoreno vreme transfer do hotela. Slobodno vreme za individualno istraživanje grada. Noćenje.

6.dan (20.10.): Mombasa – Diani plaža

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do plaže Diani, najpoznatijeg letovališta u Keniji. Odmaramo se na prelepom, belom pesku i kupamo u vodama indijskog okeana. Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi moći ćete da se oprobate u kite-surfingu. Sa plaže krećemo u kasnim popodnevnim satima i u povratku posećujemo mesto gde dolaze preslatki primati galagiji (bush babies), koje ćemo fotografisati i hraniti voćem. Dolazak u Mombasu. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan (21.10.): Mombasa – Zanzibar – Kendwa

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme i let za Zanzibar. Dolazak na Zanzibar i transfer do smeštaja na plaži Kendwa. Ulazak u sobe i odmor može da počne. Noćenje.

Putovanje Kenija Zanzibar Akcija8 – 11.dan (22.10 – 25.10.): Kendwa

Slobodno vreme za individualne aktivnosi. Uživanje na plaži u poslednjim zracima sunca, dok ispijate hladnu kokosovu vodu koja je pravi melem posle vrelog dana. Tada se na plaži pojavljuju i plesači, prodavci tkanina i masai koji su uvek raspoloženi za razgovor i druženje. Predlažemo odlazak do plaže Nungwi, koja se nalazi na svega 10 minuta vožnje. Na Nungwiju možete pronaći veliki izbor restorana raznih internacionalnih kuhinja. Nungwi je plaža sa razvijenom turističkom infrastrukturom gde ćete sigurni smo naći neki od suvenira koji se prodaju u lokalnim prodavnicama koji će vas podsećati na ovo čarobno mesto. Slobodno vreme. 3 noćenja.

Putovanje Kenija Zanzibar Jeftino11.dan (25.10.): Kendwa plaža – Stone Town – Safari Mikumi

U jutarnjim časovima check out iz hotela. Transfer do luke. Ukrcavamo se na brod kojim plovimo do luke u Dar Es Salamu. Po dolasku ukrcavanje u mini bus ili džip i avantura može da počne. Vozimo se ka centralnom delu Tanzanije prema nacionalnom parku Mikumi. Oko 17h ulazimo u nacionalni park gde ćemo džipovima krstariti divljinom i uživati u prizorima poput onih iz serijala Opstanak. Zebre, žirafe, slonovi, majmuni, lavovi i impale, neke su samo od živuljki koje će nas dočekati i poželeti nam dobrodošlicu. Nakon dvočasovne safari vožnje kroz nacionalni park Mikumi dolazimo do smeštaja/lodge koji se nalazi unutar nacionalnog parka, smeštamo se i opuštamo. Večera. Noćenje.

12. dan (26.10.): Safari Mikumi – Masai Selo

Nakon ranog budjenja, spremamo se i uskačemo u džipove. Pratimo budjenje prirode i životinjskog sveta u njoj. Krda gazela, slonova, gnuova i žirafa panorama su od ranog jutra. Nakon tročasovnog Safarija pravimo pauzu za doručak. Nastavljamo u ritmu pustolova. Sledi divljina i nova prilika za uživanje i fotografisanje zebri, impala, bafala, nilskih konja, krokodila, gnezda termita, hijena, divljih mačaka, a nadamo se i susretu sa kraljem i kraljicom nacionalnog parka Mikumi – lavovima.  Oko 15h imamo pauzu za ručak i mali predah. Oko 17h napuštamo nacionalni park i krećemo put lokalnog Masai sela, gde će nas domaćini ugostiti i naučiti nas paljenju vatre uz pomoć štapa, predstaviti nam svoje običaje i pokazati samo njima znanu veštinu pravljenja kuće i okućnice od blata. Imaćemo priliku da uživamo u performansu i igri lokalaca, čuti interesantne i nesvakidašnje priče o ženidbi, udaji i raznoraznim inicijacijama. Nakon posete, oko 19h, nastavljamo do smeštaja Mikumi i smeštaj. Večera. Noćenje.

13.dan (27.10.):Mikumi – Dar Es Salam

U jutarnjim časovima sledi doručak i check out iz hotela. Povratak za Dar. Put nas vodi centralnim delom Tanzanije prema Dar Es Salamu. Na pola puta pravimo pauzu za ručak i kraći predah. Dolazak u Dar Es Salam u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma u Dar Es Salamu oko ponoći i check in za let za Beograd.

Putovanje Kenija Zanzibar Povoljno14. dan (28.10.): Dar es Salam – Istanbul – Beograd

Let za Istanbul u 03:35h, broj leta TK 604. Sletanje u Istanbul u 10:40h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 50min. Poletanje aviona za Beograd je u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:25h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Pogledajte Manga video smeštaja na plaži Kendwa >>>SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagodjeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemioloških mera)

NAJROBI

Ibis Styles Hotel 3* ili sl. – hotel se nalazi u distriktu Westlands. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalazi tv uredjaj, sef i ketler.MOMBASA
Travellers Beach hotel 4* ili sl – hotel se nalazi na plaži Bamburi i na 10km od centra Mombase. U okviru hotela nalazi se bazen, spa centar i 4 restorana. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalazi aparat za kafu/čaj, tv uređaj i sef.PLAŽA KENDWA

Hotel Kendwa Rocks 4* ili sl. – Nalazi se na severo-zapadnoj strani ostrva i po nama na najlepšoj plaži na celom ostrvu – Kendwa beach. Sam resort poseduje jedan od najboljih restorana i plažnih barova na celom Zanzibaru, bazen, plažni bar, diving centar, uslugu pranja veša, room service. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, peškiri, toaletni pribor). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV i wi-fi internet. Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).NACIONALNI PARK MIKUMI

Mikumi resort 3* – nalazi se nedaleko od sela Mikumi. Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim bungalovima sa kupatilom. U smeštaju postoji restoran za pansionski doručak i večeru kao i bar koji služi alkoholna i bezalkoholna pića.Manga PROMO + ponuda:
Sve Manga putnike, koji u toku promo perioda, prijavom po najnižim cenama osiguraju svoje mesto na ovom putovanju čekaju dodatne pogodnosti i popusti. Ukoliko se prijavite za ovo putovanje od Mange dobijate na poklon fakultativni izlet na Diani plažu i vaučer u iznosu od 111€ koji možete iskoristiti za bilo koji fakultativni izlet na putovanju!

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Aranžman obuhvata:
- Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Nairobi / Dar es Salam-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
- Avio prevoz redovna linija (Mombasa – Zanzibar sa usputnim presedanjem u Najrobiju – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 20kg prtljaga
- Avio prevoz redovna linija (Zanzibar-Dar Es Salam – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 20kg prtljaga
- Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
- Smeštaj u Najrobiju u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
- Smeštaj u Mombasi u hotelu 4* na bazi 3 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
- Smeštaj na plaži Kendwa u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
- Smeštaj u Nacionalnom parku Mikumi u resortu 3* na bazi 2 noćenja, polupansion (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
- Troškove organizacije putovanja
- Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
- Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Aranžman ne obuhvata:
- Vizu i uslugu viziranja za Keniju (65€)
- Vizu za Tanzaniju – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
- Individualne troškove
- Fakultativne izlete i obilaske
- Hranu
- Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
- Osiguranje od otkaza putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI


Obilazak Najrobija

Krećemo u obilazak Najrobija, prestonice Kenije. Naša prva stanica je Nacionalni muzej sa lokalnim znamenitostima i tu se upoznati sa bogatim kulturnim i prirodnim bogatstvom Kenije. Ovo će nam pružiti odličan početak da se upoznamo sa detaljima istočne Afrike i istorijom Kenije. Nakon obilaska muzeja odlazimo do najpoznatijeg parka u Najrobiju – Uhuru. Park predstavlja pravu oazu za odmor i beg od gradske gužve pa zato ovaj park uglavnom posećuju porodice radi piknika kao i poslovni ljudi koji ovde provode svoje pauze za ručak. Uhuru na svahili jeziku znači sloboda i za njegovo postojanje zaslužna je Wangari Maathai, dobitnica Nobelove nagrade za mir koja je sprečila buldožere da ovaj park sruše. Videćemo zgradu Kenyatta Conference Center, simbol Najrobija kao i August 7th Memorial park koji je nastao usled tragedije koja je zadesila Najrobi a sada predstavlja simbol nade i mira. Kraći odmor pravimo u Jeevanjee bašti. Obilazak grada završavamo posetom Nacionalnom arhivu koji je stvoren aktom kenijskog parlamenta radi čuvanja značajnih javnih dokumenata kao i velike kolekcije afričke umetnosti poput košara, grnčarije, tradicionalnog oružja, maski i fotografija.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu i uslugu vodiča.


Najrobi Nacionalni park i Giraffe centar

Najrobi Nacionalni park je najstarije zaštićeno područje u državi i nalazi se na samom obodu grada. Park je dom divljih životinja Afrike i uz malo sreće ugledaćemo nosoroge. Nakon završenog razgledanja odlazimo do Giraffe centra, institucije koja brine o žirafama i drugim životinjama. U sklopu kompleksa nalazi se i jedinstveni hotel Giraffe Manor koji deli istoriju safarija, ali na jedan potpuno drugačiji način od onog kakav je safari na početku bio. Hotel je prvobitno služio bogatim Evropljanima kao bazni kamp, koji su dolazili u Afriku u surovi lov divljih životinja, sve dok sedamdesetih godina prošlog veka novi vlasnici nisu udomili prvu žirafu. Danas ovaj hotel sa imanjem od 12 hektara i Žirafa centrom pruža jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Žirafe u centru uživaju u interakciji sa posetiocima pa ćemo imati priliku da budemo neverovatno bliski i da se upoznamo sa najvišim vrstama na svetu. Pravimo nestvarne fotografije sa neobičnim i druželjubivim drugarima.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu u Nacionalni park i Giraffe centar, uslugu vodiča.


African Heritage house

African Heritage house (Kuća afričkog nasledja) osnovao je Alan Donovan koji je hteo da sačuva kulturno nasledje afričke domorodačke arhitekture pre kolonijalnog perioda. U kući se nalazi preko 6000 predmeta vezanih za afričku umetnost, artifakti, antikviteti i folklorni kostimi.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu u African Heritage house i uslugu vodiča.


Obilazak Mombase

Posetićemo stari deo grada koji potiče iz kolonijalnog perioda i obići centralnu tvrdjavu Isus uz pratnju lokalnog vodiča. U sklopu tvrdjave posetićemo i muzej sa eksponatima koji će nam približiti srednjevekovnu trgovinu Puteva svile. Po završenom obilasku muzeja odlazimo do lokalne pijace gde ćemo kupiti začine i videti kako lokalno stanovništvo trguje. Odlazimo i do čuvenog Haller parka u kome ćemo hraniti žirafe i videti velike kornjače, krokodile, nilske konje kao i druge zaštićene vrste životinja.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i uslugu vodiča.


Diani Beach

Diani plaža je najpoznatije letovalište u Keniji. Odmaramo se na prelepom, belom pesku i kupamo u vodama indijskog okeana. Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi moći ćete da se oprobate u kite-surfingu. Sa plaže krećemo u kasnim popodnevnim satima i u povratku posećujemo mesto gde dolaze preslatki primati galagiji (bush babies), koje ćemo fotografisati i hraniti voćem.

Izlet uključuje: povratni transfer i uslugu vodiča.

Putovanje Kenija Zanzibar

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite