Putovanje Grac, Salzburg

 i čarobna jezera Austrije 2024

 

5 dana / 2 noći – autobusom

program u pripremi...

 

Cena aranžmana: ­­/€

 

Austrija nije samo Beč. Beč je grad kulture, balova, valcera, glamura, nečeg što zaista impresionira. Kada bi smo krenuli malo dalje od Beča, trebalo bi nam mnogo vremena da obiđemo sve predivne dvorce? Ono što sama Austrija poseduje u unutrašnjosti je nešto neopisivo, i zaista vredi posetiti svaki delić ove predivne zemlje. Ovog puta Vas vodimo u regiju Salckamergut, kako bismo obišli bajkovita jezera ovog područja i njen glavni grad Salzburg.

 

1.dan Beograd – Grac

Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta u 23:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku I Sloveniju sa povremenim pauzama radi osveženja I obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan Grac – Salzburg

Dolazak u Grac u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada. Kraća pauza za kafu i doručak, potom polazak u obilazak grada:  staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesco-a, Landhaus, zgrada Opere, Glockenspiel, Katedrala, simboli grada – tvrđava Schlossberg sa satom-kulom Clock Tower-om i čuveno arhitektonsko zdanje Kunsthaus... U ranim popodnevnim satima polazak za Salzburg. Po dolasku smeštaj u hotel I slobodno veče. Noćenje.

3.dan Salzburg – Bad Ischl – Halstatt – Salzburg

Doručak. Fakultativni izlet za Bad Išl i Halštat. Vožnja do aristokratskog lečilišta Bad Ischl. Mogućnost posete Carskoj vili, letnoj rezidenciji Franje Josipa i carice Sissi sa stručnim vođenjem kroz prostorije vile. Iz ovog mesta je Srbiji objavljen rat (I svetski) tako da ćemo videti i zgradu iz kog je krenula depeša objave rata. Šetnja velikim parkom uz vilu te istorijskim jezgrom grada do jedne od čuvenih austrijskih poslastičarnica Zauner. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolač. Zatim odlazak u jedno od najlepših mjesta Austrije, Halstatt, na obali istoimenog jezera. Razgledanje romantičnog gradića s istorijskom patinom uz županijsku crkvu, preko glavnog gradskog trga do ribarskih kuća. Slobodno vreme. Preporučujemo posetu starom rudniku soli ili muzeju posvećenom Haltštatskoj kulturu.

4.dan Salzburg – Sent Gilgen – Wolfgangsee

Posle doručka odjava iz hotela i organizovani obilazak Salzburga: Stari grad gde je zapravo sve, šetalište, prodavnice, restorani, poslastičarnice…Mocartova kuća, čarobni vrt Mirabel. Zatim polazak prema jezeru Volfgangzepoznatom po selima Sent Volfgang i Sent Gilgen, u kome je rođena Mocartova majka. Šetnja uz jezero do starog jezgra St. Gilgena s kućom Mozartove majke, crkvom sv. Egidija i glavnim trgom s fontanom. Uske ulice podsećaju na primorske gradiće i sve je tako divno i krasno da ne znate na koju stranu pre da gledate! Da li će pogled pasti na savršeno uređena dvorišta iz kojih vire ljupki kipovi patuljaka, ili ćete sedeti na klupi i posmatrati igru sunčevih zraka na besprekorno čistoj vodi? Predlažem oba, jer u ovom prekrasnom gradiću ćemo se zadržati par sati a potom ćemo brodićem posetiti St. Wolfgang na obali jezera koji je tokom cele godine izuzetno posećen; šetnja do  trga Kirchen I razgledanje bogato ukrašene crkve s Pacherovim oltarom, najlepše crkve na području austrijskih jezera. Slobodno vreme za ručak. Mogućnost organizovanja vožnje brdskom železnicom, prekrasnim krajolikom do vidikovca gde pogled seže na neverovatan prizor jezera i okoline.

Povratak  za Srbiju vožnjom kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraće zaustavljanje putem radi odmora.

5. dan Srbija

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim  satima.

 

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS

 

Cena aranžmana uključuje:

  • Prevoz autobusom visoke turističke klase
  • Smeštaj u hotelima 3* po programu putovanja na bazi 2 noćenja sa doručkom
  • Stručno vođstvo puta u pratnji turističkog vodiča
  • Troškove organizacije putovanja

Cena ranžmana ne uključuje:

  • Doplatu za 1/1 sobu cca ___eur (na upit)
  • Obavezno putno zdravstveno osiguranje
  • Ulaznice za muzeje, galerije…
  • Fakultativne sadržaje (vožnja brodom 40min St Gilgen–St Wolfgang - 25€; izlet za Bad Išl i Halštat - 30€)

 

Način i uslovi plaćanja:

U dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja

  • prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 40%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
  • Platnim karticama Visa, Master, American Express

 

Napomene:

Kalkulacija je rađena na bazi 45 putnika. Program se može realizovati i sa manjim brojem putnika (najmanje 30) a uz doplatu od 25€

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 putnika.

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju i kroz koje putuju.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE
FALCON D.O.O.
Licenca: OTP 88/22

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite