Putovanje Barselona Avionom 

PUTOVANJE BARSELONA

- avionski prevoz -

 


Kada Vam kažu da postoji grad za svačiji ukus i po svačijim merilima, da li biste poverovali? Mi ćemo Vam dati odgovor na to pitanje... definitivno da i taj grad je upravo Barselona. Grad na samoj obali mora i prijatne sredozemne klime, destinacija je koju možete obići u bilo koje doba godine. Pored zasigurno dobrog provoda i najukusnije sangrije, Barselona je živopisno mesto prepuno ekscentrične arhitekture i veličanstvenih znamenitosti.

Prilikom posete Barseloni odzvanjaće ime originalnog Gaudija, čije ime je postalo sinonim za ovu predstavnicu Katalonije; stoga ne propustite posetu Sagrada familiji, velelepne bazilike čija se gradnja i specifičnost arhitekture, ne može uporediti ni sa jednom na svetu. Ići ćemo zajedno čudesnim Gaudijevim koracima i otkriti njegova remek-dela kao što su Casa Batljo, Casa Mila i magični park Guelj, koji izgleda kao da je deo nekog crtanog filma, a ne stvarnosti. Energija kojom odiše Barselona najbolje se može osetiti šetnjom kroz živopisnu Ramblu, gde na svakom koraku Vas zabavljaju muzičari, pantomimičari i umetnici... prava oaza za šetnju, kupovinu ili jednostavno posmatranje ljudi.

Predah možete napraviti u obližnjoj Bokeriji, pijaci koja ima izuzetnu ponudu hrane i pića, te se možete osvežiti uz gutljaj svežeg soka od egzotičnog voća, probati salatu od hobotnice, empanada spanać ili uzeti pomalo od svega. Uveče katalonska kraljica priređuje svojim turistima jedan nezaboravan spektakl muzike, svetlosti i vode... Magične fontane će nam oduzeti dah.  I naravno uživajte u nezaboravnom pogledu sa brda Monžuik, koje se uzdiže iznad luke Barselone i osetite ovaj grad, njegovu jedinstvenu dušu i iz jedne druge perspektive.

Putovanje Barselona AvionomPROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – BEOGRAD - TEMIŠVAR – BARSELONA - (Putovanje Barselona Avionom) -  Skup putnika na parkingu Sava Centra (Savska strana) u 12:30h. Polazak za Temišvar u 13:00h. Dolazak na aerodrom Traian Vuia Airport Timisoara oko 17:00h. Čekiranje na let (W6 3563) uz asistenciju pratioca. Planirano vreme poletanja u 19:35h (TSR) - Sletanje na aerodrom El Prat u Barseloni (BCN) u 21:20h.
Organizovani transfer do hotela, predstavnik agencije vas dočekuje. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2-3. dan - BARSELONA - (Putovanje Barselona Avionom) -  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnih izleta. Noćenje.

4.dan - BARSELONA – TEMIŠVAR - (Putovanje Barselona Avionom) -  Doručak. Napuštanje hotela do 11h. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Predstavnik agencije će vas obavestiti o vremenu polaska ispred hotela. Transfer do aerodroma. Čekiranje na let (W6 3564) uz asistenciju predstavnika. Planirano vreme poletanja u 21:55 (BCN).

5.dan - TEMIŠVAR – BEOGRAD - (Putovanje Barselona Avionom) -  Sletanje na aerodrom Traian Vuia Airport Timisoara u 01:40. Transfer od aerodroma do Beograda.
Planirani dolazak u Beograd oko 05:00h.


CENA ARANŽMANA: 

- Cenaje izražena po osobi u eurima
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate –
NAČIN PLAĆANJA:
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica  Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Falcon Travel-a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Transfere prema programu
* Beograd - Temišvar – Beograd
* Aerodrom (BCN) – hotel – Aerodrom (BCN)
- Avio prevoz Wizz air-om na relaciji Temišvar – Barselona – Temišvar sa dozvoljenim ručnim prtljagom do 10 kg (dimenzije 40x30x20cm)
- Aerodromske takse
- Smeštaj u hotelu Viladomat 3* na bazi tri noćenja sa doručkom
- Pratilac grupe
- Predstavnik agencije na destinaciji
- Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- bagažni prtljag (Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja)
- Obaveznu turističku taksu u iznosu od 1,54€ po osobi po noćenju
- Međunarodno zdravstveno osiguranje sa COVID doplatkom 940 rsd
- Doplata za 1/1 sobu 110€ - na upit zbog raspoloživosti
- Individualne troškove putnika
- Fakultativne izlete i ulaznice

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
Barselona panoramika (trajanje 3.5-4h) cena 35 €
Izlet Figueras (muzej Salvadora Dalia) trajanje 8h cena 75 €
Peša
ka tura: Gotska
etvrt – pešačka tura u trajanju od 3h cena 15€
Akvarijum 18 €
Camp Nou 26 €
Pueblo Español 10 €
Flamenco program- Cena sa pićem 44 €
 - Cena sa večerom 80 € večera švedski sto + piće

VAŽNE NAPOMENE COVID - 19:
Novi uslovi za ulazak u Španiju za rezidente Srbije
​Opšta uprava za javno zdravlje skinula je Srbiju sa liste sigurnih zemalja. S toga, od 13. septembra, građani Srbije mogu da uđu u Španiju samo ukoliko poseduju sledeća dokumenta:
-  QR kod koji mogu da skinu sa www.spth.gob.es
-  Negativan PCR test ne stariji od 72 sata koja prethode putovanju,
-  ili antigenski test (ne stariji od 48 sati pre puta)
-  ili sertifikat o kompletnoj vakcinaciji (poslednja doza primljena najmanje 14 dana pre puta) i to vakcinama koje je odobrila SZO ili Evropska agencija za lekove (AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech, Serum Institute of India, Sinopharm, Sinovac)
-  ili zdravstveno uverenje da je putnik preležao kovid.

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.falcon.rs.

Hotel Viladomat 3* nalazi se u elitnom delu Barselone – Eišampli i zbog toga je i njegova lokacija idealna. Na svega nekoliko metara od hotela nalazi se metro stanica Ostpital Clinik, a u blizini trg Katalonija i čuveno šetalište Ras Ramblas. Sve sobe su kompletno opremljene kupatilom, telefonom, sefom, SAT TV-om, Wi-Fi (uz doplatu). Hotel servira doručak na bazi samopoluživanja.

hoteles-silken.com/en/hotel-viladomat-barcelona

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema operatera.
Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije Covid-19.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.


NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:
- Cenovnici su rađeni na bazi osnovne tarife avio kompanije Wizz Air. U slučaju da po navedenoj tarifi ne postoji raspoloživih mesta, putniku se mogu ponuditi cene drugih tarifa koje se doplaćuju.
- Kompanija Wizz Air primenjuje posebne uslove otkazivanja odnosno karta kupljena po ekonomskoj i promotivnoj tarifi nije podložna promeni niti se može refundirati kao ni aerodromoske takse.
- Tačno vreme poletanja određuje avio kompanija.
- Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana prilože kopiju prve strane važećeg pasoša. Ukoliko se kopije ne prilože od strane putnika, Organizator ne snosi odgovornost za eventualna pogrešna imena istih. Putnici sami snose troškove za štampanje novih karata.
- Ukoliko putnik otkaže putovanje isti je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avionske karte i smeštaja prema pravilima koja nalažu avio kompanija i hotelski rezervacioni sistem.
- Low cost avio kompanija Wizz Air primenjuje posebne uslove otkazivanja odnosno kupljena avionska karta nije podložna refundacijama kao ni aerodromske takse te kao takve ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz člana 11. i 12. Opštih uslova putovanja jer predstavlja stvarno pričinjen trošak.


VAŽNE NAPOMENE:

Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Falcon Travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa  

Aranžman je radjen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
LICENCA OTP 3/23 KATEGORIJA A

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite