SARTI

Grčka, Halkidiki leto 2020

Sarti letovanje 

Sitonija apartmani

KAKO STIĆI OD BEOGRADA DO SARTIJA POGLEDAJ OVDE

Sarti spada u najpoznatije letovalište na Sitoniji - drugom prstu Halkidikija.

Odlikuje ga 3 km duga peščana plaža prepuna sadržaja, kako za odrasle tako i za najmlađe posetioce, a nadomak nje nalazi se veliki broj restorana koji nude specijalitete uvek svežih morskih plodova i ribe.

Sarti se sastoji iz dva dela i to Satog Sartija i Novog Sartija. Stari Sarti kako mu i ime kaže ke sačuvao duh starih vremena. Uličice u makadamu vijugauju izmežu redova autentičnih kuča sa prelepo uređenim dvorištima. Na sve strane je cveće kome lokalno stanovništvo očigledno pridaje veliku pažnju i ljubav.

Ovaj deo egejske obale je izuzetno poznat po čistoći mora i plažama gde je more uz obalu veoma plitko, pa ga to čini idealnim za porodice sa malom decom.

Na početku plaže je vidikovac, prelepo uređen. Do vrha vodi popločana stazica uz koju kada se popenjete kao nagrada se pruža prelep pogled na pučinu i Svetu Goru, Atos. Tu na klupi ispod hlada verujemo rado ćete provesti vreme uz zvuke talasa i miris mora i rastinje. 

U Sartiju ćete pronaći prodavnice, markete, taverne, kafiće, restorane, ambulantu. A uz samu plažu, negde po sredini je i parkić za decu, sa ljuljaškama i klackalicama, ništa posebno, ali znamo da je i ova informacija bitna za sve one koji na odmor idu sa decom.

U blizini Sartija nalaze se neke od najpoznatijih plaža Sitonije – Vurvuru, Kavurotripes, Orange beach, Toroni....