TOSKANA ~ DOČEK NOVE GODINE 2019

autobus

Toskana putovanja za doček Nove 2019

Italija Novogodišnji aranžmani

Putovanja u decembru

FIRENCA ~ PIZA ~ LUCA  ~ CINQUE TERRE ~ SAN ĐIMINJANO - SIJENA

6 dana /3 noćenja ~ Autobuski prevoz

Termini putovanja: 29.12. – 03.01.2019.

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA DO 15.10 ~ 189€    

REDOVNA CENA ARANŽMANA~  209€     

ZA ONLINE REZERVACIJE KLIK OVDE

PROGRAM PUTOVANJA:       

1. dan (29.12.) BEOGRAD

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan (30.12.)  FIRENCA

Doručak. U prepodnevnim časovima dolazak u Firencu. Po dolasku obilazak grada u pratnji vodiča: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Ponte Vechio, Palazzo Uffici  Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje. Nastavak putovanja za Montecatini . Smeštaj u hotel. Noćenje

3. dan (31.12.)  PIZA – LUCA

Doručak-Fakultativni izlet u Pizu i Luku. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane  Luku. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme. Povratak u Montekatini. U večernjim časovima fakultativno mogućnost odlaska na doček nove godine u Firencu. Nakon dočeka u dogovoreno vreme povratak u Montekatini. Noćenje

4.dan (01.01.) CINQUE TERRE

Doručak. Slobodno vreme u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije ili vam preporučujemo celodnevni fakultativni izlet u nacionalni park Cinque Terre. Vožnja do mesta La Spezia, gde se ukrcavamo na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sklopu nacionalnog parka Cinque Terre. Pet sela, pet priča, pet doživljaja objedinjenih pod zajedničkim nazivom – pet zemalja, Cinque Terre. Monterosso al Mare je najsevernije naselje sa prostranom plažom, a čitava oblast oko naselja poznata je po limunu i čuvenom belom vinu i maslinama. Najvažniji spomenik je crkva Svetog Jovana Krstitelja.  Varnazza je maleni dragulj, čiji šarm najbolje dolazi do izražaja prilikom šetnje uskim ulicama prema luci, gde se sa jedne strane luke nalazi stenoviti rt sa starim dvorcem i ukoliko odulučite da se popnete, bićete nagradjeni najlepšim pogledom na Varnazzu i okolinu. Corniglia se nalazi u samom središtu parka, te je za razliku od ostalih naselje sa tri strane okruženo vinogradima, a sa jedne s e strmo spušta prema moru i ovde se i dalje može uživati u pravom mediteranskom duhu. Manarola koja je prema nekim podacima najstarije naselje unutar parka, zajedno sa crkvom San Lorenzo. Posebna atrakcija je pešačka staza Via dell Amore (staza ljubavi) koja povezuje Manarolu i Riomaggiore. Riomaggiore se spušta prema moru u obliku amfiteatra, a selom dominira crkva svetog Jovana Krstitelja i dvorac iz 13. veka. Kada se umorite od pešačenja i razgledanja ovih bajkovitih sela možete se odmoriti na nekoj od prelepih plaža uz čašu Sciacchetra, čuvenog vina koja se pravi od tri vrste groždja i ima boju i ukus meda. Obilaz ak i zadržavanje u selima je individualan, a svako od putnika dobija voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. U dogovoreno vreme povratak iz La Spezie prema Montekatiniju. Noćenje. 

5.dan (02.01.) SAN ĐIMINJANO - SIJENA

Doručak. Fakultativno poseta srednjovekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj istorijski centar . Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najlepših katedrala Ital ije „Znameniti Trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile...Slobodno  vreme  za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

6.dan (03.01.) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj usluga.

 ARANŽMAN OBUHVATA:                                                                                                                                   

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • smeštaj u banji Montekatini u hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (po hotelskom normativu).
 • usluge licenciranog vodiča - pratioca na putovanju,
  • troškovi organizacije putovanja.
   • troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja;
   • doplata za jednokrevetnu sobu – radi se na upit.
    • fakultativni izleti:  - Sijena – San Điminjano - 30€

 ARANŽMAN NE OBUHVATA:                                                                                                                        

-  Luka – Piza - 30€

-  Cinque Terre - 25€

-    Odlazak na doček Nove godine u Firencu - 25€

NAČIN PLAĆANJA u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre početka korišćenja usluge.
 • 40% akontacije prilikom rezervacije, a ostataka na 6 MESEČNIH RATA BEZ KAMATE za korisnike kreditnih kartica Intesa i Komercijalne banke.

Napomena u vezi fakultativnih izleta: fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lo kalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezida prihvate. Z a sve izlete / minimum je 25 putnika.

VIŠE INFORMACIJA NA ŠTAMPANOJ VERZIJI PROGRAMA