KRIT

Krit ponude leto 2019

Hoteli, apartmani Krit ponude

Grčka ostrava avio prevoz

 

11dana / 10 noći

Avio prevoz i transfer 

Plaćanje na rate!!!

Ukoliko za ovogodišnje letovanje izaberete Krit, to znači da ćete odmor provesti na potpuno drugačiji način nego u nekom drugom grčkom letovalištu. S obzirom na to da je Krit najveće grčko ostrvo, teško možete da ga obiđete za desetak dana, a da pri tom stignete i da se kupate na jednoj od brojnih i nikad prepunih plaža. Sa ovog planinskog ostrva se uzdižu čak tri velika planinska masiva: Lefka OriLasitiotika Vuna Ori Sitija. Krit spada u jedno od najlepših grčkih ostrva. Predeli variraju od ogolelih litica do bujnih planinskih šuma i rajskih peščanih plaža.

Krit je i kolevka Evrope, jer je ovde nastala minojska kultura, prva visokorazvijena civilizacija zapadnog sveta. Minojska civilizacija je kultura iz bronzanog doba, od 2600 do 1150 g.pne. Napredna civilizacija koja je imala svoju mornaricu. Rimljanisu vladali Kritom od 69.do 330.g.pne., a spoj njihove vladavine i vizantijske kulture je obogatio kulturno-istorijsko nasleđe ostrva, danas oličeno u spomenicima i mozaicima širom ostrva. Nemačke trupe su za vreme Drugog svetskog rataokupirale ostrvo, a gradovi Hania i Heraklion i danas nose ožiljke strašnog bombardovanja iz tog perioda. Puno Krićana je ubijeno zbog otpora Nemcima.

Prelepe plaže i lepo vreme su glavni adut Krita. Plaža ima maltene na svakom koraku. Nikada nisu daleko, a ima ih raznih, za različite ukuse. Najbolje plaže uHanji su:

- Agia Marina: Nalazi se 10 km od grada Hanije.

- Agioi Apostoloi: Vrlo je popularna među turistima, ima puno hotela i restorana.

- Drapanias: Nalazi se 30 km daleko od grada Hanije. Prekrivena je sitnim šljunkom.
- Georgioupoli: Ovo je obalsko selo idealno za ljubitelje prirode, jer ima prelepe panorame.
- Germaniko Pouli: Velika peščana plaža.
- Zlatna plaža: Nalazi se blizu grada Hanije i prepuna je turista, posebno porodica sa decom. Sastoji se od tri odvojene plaže sa plitkom vodom.
- Kalata: Odmah istočno od grada Hanije. Ima vrlo mekan pesak, te je dobra za one koji se izležavaju na plaži.
- Kalives: Duž obale sela Kalives.
- Kiani Akti: Duga peščana plaža.