BALI ~ DOČEK NOVE GODINE

avion

Docek Nove godine Bali

Novogodisnja putovanja

Topla mora aranžmani

 

13 dana ~ Avio prevoz

Termin putovanja: 28.12 – 09.01.2019.

Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi +  Hotel 3* ~ 1599€    1549€

FIRST MINUTE: Za prijave do 15.10. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1449€

 

Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi +  Hotel 4* ~ 1699€   1649€

FIRST MINUTE:  Za prijave do 15.10. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1549€

 ZA ONLINE REZERVACIJE KLIK OVDE

Plan i program putovanja :

1. dan (28.12) : Beograd – Bali

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Denpasar sa usputnim presedanjem.

2. dan (29.12) : Bali

Dolazak na Bali. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor i upoznavanje sa čarima ostrva bogova. Noćenje

3 – 12. dan (30.12 – 08.01.) : Bali (9 noćenja)

Bali je inspiracija, tropsko stanje uma, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno- zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi...

VIŠE INFORMACIJA KLIK NA PROGRAM I CENOVNIK

Avantura na Baliju počinje na plaži, uz balinežanske specijalitete, egzotičnu kombinaciju ukusa. Uživajte u idiličnoj atmosferi na mekom, zlatnom pesku i dočekajte spektakularan zalazak sunca, na potpuno spiritualnom tlu. Otkrijte autentičnosti Balija kroz tradicionalne plesove, rituale i legende. Lutanje ulicama karakterističnih malih sela, upoznavanje meštana i njihove kulture u hindo– budističkim hramovima smeštenim na živopisnim grebenima, neprocenjivo obogaćuje životno iskustvo. Stapanje sa prirodom i prepuštanje rajskom ostrvu na kojem žive mnoge egzotične ptice i majmuni, uz mnoštvo novih ukusa i mirisa, uokvireno najlepšim bojama prirode, učiniće vašu porodičnu avanturu odmorom o kakvom ste oduvek maštali. Uživajte u opijajućem mirisu aromatičnih ulja prilikom okrepljujuće indonežanske masaže i zaboravite na kratko svakodnevicu, jer vaša realnost postaje ovo rajsko mesto. Dopustite da vas Bali zavede svojim posebnim šarmom.

Dočekajte Novu godinu u nekom od mnogobrojnih klubova i restorana u Kuti i Legianu ili na predivnim plažama Balija uz zvuke talasa.

Kako bi upotpunili vaš boravak na Baliji i doživeli nezaboravna iskustva predlažemo vam da sa nama posetite neke od sledećih fakultativnih izleta :

Jug Balija – poseta plažama Pandawa, Padang Padang i hramu Uluwatu. Kupaćemo se i odmarati na plažama na samom jugu ostrva i predveče  odlazak do hrama Uluwatu, čuveni hindu hram, gde možete uz zalazak sunca videti Kecak ples. Tradicionalni balinežanski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao deo poznatog Ramayana Epa izvodi se u amfiteatru sa preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima.

Hramove Gunung Kawi, Tirta Empul i Pura Besakih – kompleks od 22 hrama. Najznačajniji hinduistički hram koji se nalazi na najvišoj planini i vulkanu Agung. Balinežani veruju da duše njihovih predaka žive tu. U povratku u hotel posetidemo selo Batubulan, poznato po proizvodnji Batika.

Ubud, Monkey Forest, Tegalalang pirinčane terase – Posetićemo lokalnu plantažu čuvene kafe Luwak – po mnogima najkvalitetnije kafe na svetu. Put nastavljamo ka Monkey Forestu – rezervatu od preko 600 majmuna koji se slobodno kreću svuda oko nas. Nakon završenog razgledanja odlazimo do pirinčanih terasa Tegalalang gde ćemo se uskim stazama provlačiti kroz nestvarna, zelena polja pirinča i napraviti sjajne fotografije. Dan završavamo u Ubudu – gradu koji je poznat po slikarstvu, umetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima.

Vulkan Batur – Treking traje oko 2 sata u jednom pravcu na visini od oko 1700 m. Tokom trekinga videćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan i fenomenalni izlazak Sunca. Nakon završenog trekinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toya Devasya na samoj obali jezera Batur ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana.

Tanah Lot i plaže Canggu i Seminyak – Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plažama Canggu i Seminyak.

Plaže Nusa Dua i Jimbaran – Odlazimo na plažu Nusa Dua poznatu po belom pesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Uveče odlazak na plažu Jimbaran, gde ćemo uživati u večeri, morskim plodovima i zalasku Sunca.

Istočni Bali – Dan predvidjen za posetu istočnom delu ostrva. Posetidemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvišenju u okolini najviše planine i vulkana Agung sa koje se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u smirujudoj tišini, pričamo sa monasima, pravimo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga – vodenoj palati gde ćemo se osvežiti kupanjem u bazenima napunjenim vodom koja se sliva sa obližnjih planina. U povratku ka hotelu svratićemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja.