MAURICIJUS

avion

Mauricijus aranžmani 2018, 2019

Daleka putovanja

Egzoticna putovanja

10 dana  ~ Avio

21.09. – 30.09.2018.

05.10. – 14.10.2018.

26.04. – 05.05.2019.

PROMOCIJA

Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič

1649€     1599€

Za uplate avansa do 15.07. od min. 500€ cena je ~ 1499€

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Mauricius

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre leta. Let za Mauricijus sa presedanjem.

2. dan: Mauricius

Sletanje na Mauricius u popodnevnim satima. Po regulisanju graničnih i carinskih formalnosti transfer do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom, odmor od putovanja i uživanje u specijalitetima domaće kuhinje u nekom od barova ili restorana. Noćenje.

3. dan: Mauricius – Ille aux Cerfs

Budimo se i pijemo prvu jutarnju kafu dok nam se pogled gubi između kristalno čistog Indijskog okeana sa jedne i kupa ugašenih vulkana prekrivenih gustom vegetacijom, sa druge strane. Odvajamo ceo dan za kupanje i odmor ili vas možemo povesti u fakultativnu avanturu gde ćemo se upoznati sa istočnim delom ostrva. Odlazimo do mesta Blue Bay gde se ukrcavamo na čamac i krećemo u plovidbu kroz istoimeni zaštićeni nacionalni park. Dok krstarimo izmedju koralnih grebena i mini ostrva, napravićemo pauzu za snorkling i sami se uveriti u bogatstvo podvodnog sveta Mauricijusa. U ovim vodama, početkom 19. veka odigrala se bitka između Britanije i Francuske, a uspeh Francuske armije ovekovečen je zapisom na Trijumfalnoj kapiji u Parizu. Dan završavamo plovidbom do vodopada i mesta gde se Velika jugoistočna reka Mauriciusa uliva u Indijski okean i kupanjem na plaži nestvarnog ostrva Ille aux Cerfs (ostrvo Jelena). Povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan: Mauricius – zemlja 7 boja

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet na jug ostrva. Dok se provlačimo uskim putevima kroz bujna polja šećerne trske, pred nama se smenjuju najrazičitiji pejzaži – od tropskih prašuma do vodopada koji se dramatično survavaju sa vertikalnih litica. Pravimo pauzu kako bismo uživali u pogledu na 100 metara visok vodopad Chamarel. Put nastavljamo do još jednog prirodnog fenomena – zemlje 7 boja. Ova vulkanska kamena formacija predstavlja brežuljke obojene u različite nijanse crvene boje koji su nastali usled hladjenja vulkanske lave pre oko 5 miliona godina. U povratku do smeštaja svratićemo u lokalnu fabriku ruma gde ćemo imati priliku da se upoznamo sa procesom proizvodnje ovog pića i prerade šećerne trske po kojoj je Mauricijus poznat svuda u svetu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Aranžman obuhvata:

  • Avio prevoz (Beograd-Mauricius-Beograd) sa svim taksama
  • Sve transfere po programu
  • 7 noćenja u apartmanima na Mauriciusu (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
  • Organizacija i vodjenje puta
  • Stručno vodjstvo puta / predstvanik agencije

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

 

1. Istočni Mauricijus: Ostrvo Jelena, vodopad Jugoistočne reke

Odlazimo do mesta Blue Bay gde se ukrcavamo na čamac i krećemo u plovidbu kroz istoimeni zaštićeni nacionalni park. Dok krstarimo  izmedju koralnih grebena i mini ostrva, napravićemo pauzu za snorkling i sami se uveriti u bogatstvo podvodnog sveta Mauricijusa. U ovim vodama, početkom 19. veka odigrala se bitka između Britanije i Francuske, a uspeh Francuske armije ovekovečen je zapisom na Trijumfalnoj kapiji u Parizu. Dan završavamo plovidbom do vodopada i mesta gde se Velika jugoistočna reka Mauricijusa uliva u Indijski okean i kupanjem na plaži nestvarnog ostrva Ille aux Cerfs (ostrvo Jelena). Ručak je uključen u cenu izleta.

 

 2. Jug Mauricijusa: Vodopad Chamarel, zemlja 7. boja destilerija ruma

Dok se provlačimo uskim putevima kroz bujna polja šećerne trske, pred nama se smenjuju najrazičitiji pejzaži – od tropskih prašuma do vodopada koji se dramatično survavaju sa vertikalnih litica. Pravimo pauzu kako bismo uživali u pogledu na 100 metara visok Chamarel vodopad. Put nastavljamo do još jednog prirodnog fenomena – zemlje 7 boja. Ova vulkanska kamena formacija predstavlja brežuljke obojene u različite nijanse crvene boje koji su nastali usled hladjenja vulkanske lave pre oko 5 miliona godina. U povratku do smeštaja svratićemo u lokalnu fabriku ruma gde ćemo imati priliku da se upoznamo sa procesom proizvodnje ovog pića i prerade šećerne trske po kojoj je Mauricijus poznat svuda u svetu. Ručak je uključen u cenu izleta.

 

3. Sever Mauricijusa: Port Luis, botanička bašta, fabrika šećera

Obilazak glavnog grada –  Port Luisa. Obilazimo gradsku luku, lokalnu pijacu i strogi centar grada. Nastavljamo ka nacionalnoj botaničkoj bašti. Ovaj prirodni kutak napravljen je u 18. veku i predstavlja najstariju botaničku baštu na južnoj Zemljinoj hemisferi. Bašta, koja se prostire na preko 37 hektara obiluje sa preko 70 različitih vrsta palmi, jezerom lokvanja, rezervatom kornjača i mnogim drugim biljnim i životinjskim vrstama. Dan završavamo u staroj fabrici šećera, gde ćemo se uveriti zašto je ovaj proizvod jedan od stubova lokalne ekonomije i saznati sve o njegovoj proizvodnji. Ručak je uključen u cenu izleta...

VIŠE INFORMACIJA KLIK NA PROGRAM I CENOVNIK