TAJLAND

Bangkok je glavni i najveći grad Kraljevine Tajland i jedan od najvećih gradova Jugoistočne Azije. Bankok se nalazi u Centralnoj regiji Tajlanda. Tajlanđani Bankok skraćeno zovu Krungtep, što u prevodu znači “Grad anđela”, dok je svuda u svetu poznato internacionalno ime Bangkok.

Puket (Phuket) je najveće ostrvo Tajlanda i nalazi se u Andamanskom moru. Prelepe peščane plaže sa belim peskom i kristalna tirkizna boja vode, pruža vam osećaj kao da se nalazite u raju. Svetski lanci hotela preovlađuju ostrvom i svake godine sve više turista iz celog sveta željnih luksuza za malo novca dolaze na ovo ostrvo..

Ostrvo Pangan (Koh Phangan) je ostrvo koje se nalazi u Tajlandskom zalivu, u neposrednoj blizini veoma poznatog ostrva Koh Samui. Ostrvo je bogato prelepim plažama i bujnom vegetacijom. Ovo ostrvo je najpoznatije po Full Moon Party-ju, žurci koja se organizuje svakog meseca u noći punog meseca, i po žurci Half Moon Party.

PLAŽE:

Na samo dva sata od Bangkoka nalazi se prelepe plaže na ostrvu Koh Larn. To je malo koralno ostvo na kom je moguće provesti ugodan dan plivajući ili istražujući bogat podzemni svet.

Ča Am plaža je udaljena oko 160 km od Bangkoka, smeštena u mirnom području koje obećava lepo proveden sunčan dan. Idealna je za porodice sa malom decom i one koji letovanje hoće da provedu daleko od gužve i vreve.

Hao Takijab plaža je smeštena u tajlandskoj oblasti Hua Hin i, pored uživanja u prelepom moru i suncu, nudi turistima i posetu obližnjim hramovima ili vožnju na slonovima. Posle egzotičnog jahanja osvežićete se u nekom od obližnjih barova i restorana, gde će vam Tajlanđani ponuditi neki od specijaliteta svoje kuhinje.

Postoji i veliki broj manjih plaža koje su primaljive destinacije kako za lokalne stanovnike, tako i za turiste. To su Pranburi, Dolfin bej bič i Sam roj jot.

IZLETI:

Poseta veličanstvenim hramovima je nezaobilazna za svakog ko se nađe u Bangkoku. Prilikom organizovanih grupnih tura, obučeni vodiči će vam pričati o istoriji Tajlanda i upoznati vas sa najznačajnijim kulturnim i istorijskim spomenicima Bankoka.

 Postoji veliki broj hramova od kojih su tri najpoznatija i najposećenija: "Uat Suthat", "Vat Po" i "Uat Benjabophit". Poseta ovim hramovima je jedinstven i neponovljiv doživljaj. Važno je obratiti pažnju prilikom ovih poseta na kodeks oblačenja i ponašanja koji se zahteva u okviru hramova.

”Boje Bangkoka” je turneja na biciklima koja traje 4-5 sati i tokom koje je moguće kroz vožnju upoznati prestonicu Tajlanda. Odlična atrakcija za ljubitelje sporta.

 Za ljubitelje vožnje brodom, pravo je uživanje krstariti rekom Čao Praja. Na  luksuznom brodu, uz prijatnu večeru i tradicionalnu muziku, uživaćete u jedinstvenom pogledu na egzotični Bangkok.

Za one koji vole umetnost, poseta Narodnom muzeju, najvećem u jugoistočnoj Aziji, pravi je izbor. Kroz postavke sa stotinama eksponata provešće vas iskusni kustosi koji će odgovoriti na svako vaše pitanje vezano za umetnine.

Moguće je posetiti i nacionalni park “Khao Yai” koji je utočiste velikog broja slonova, tigrova, jelena i preko 300 vrsta ptica.

Poseta čuvenom mostu preko reke Kvaj je nešto što nikako ne bi trebalo zaobići.