KINA ~ RUSIJA ~ MONGOLIJA

avion

Kina, Mongolija, Rusija putovanja

Azija aranžmani

Daleka putovanja 2018

18 dana – avio 

Polasci: 23.06 – 10.07.2018. I 04.08 – 21.08.2018.

 

ZA ONLINE REZERVACIJE KLIK OVDE 

Plan i program putovanja :

1.dan : Beograd – Peking

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Pekinga sa usputnim presedanjem. Putovanje može da počne!

2.dan : Peking

Slećemo u Peking. Transfer do hostela. Okrepljujemo se od puta i dolazimo u prvi kontakt sa Kinom. Drugi svet. Gužva na sve strane, nepoznati ljudi, mirisi, boje, način života. Slobodno popodne i veče. Noćenje.

3.dan : Peking

Budimo se u prestonici Srednjeg kraljevstva odmorni, uzbudjeni zbog onoga što ćemo videti i iskusiti u periodu pred nama. Avantura počinje! Doručkujemo i izlazimo na haotične ulice Pekinga! U pratnji vodiča krećemo na faklutativnu pešačku turu najvećih znamenitosti : Trg Tijananmen – najveći trg na svetu, Zabranjeni grad – mistična rezidencija kineskih careva skoro pet stotina godina, od dinastije Ming do poslednjeg kineskog cara iz dinastije Ćing. Nastavljamo obilazak i posećujemo Beihai park – nekadašnji imperijalni vrt a danas prelep javni park. Slobodno veče. Noćenje.

4.dan : Peking

Buđenje. Celodnevni fakultativni izlet – Kineski zid. Ne idemo na klasičan obilazak na mesto pretpano turistima već vas vodimo u avanturu. Poludnevno pešačenje (trekking) Kineskim zidom. Obilazimo deonicu koja je najsvežije rekonstruisana i uz pratnju vodiča pešačimo i uživamo u predelima. Prelep planinski krajolik i Zid koji je načeo zub vremena. Zamišljamo vojnike koji stražare i poimamo veličinu i grandioznost ove građevine. Povratak u Peking u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan : Peking – Ulan Ude 

Napuštamo smeštaj i transfer do aerodroma. Let za Ulan Ude. Stižemo u Ulan Ude. Transfer do smeštaja. Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme za odmor. Dobrodošli u Ulan Ude, prestonicu Republike Burjati i domovinu Burjati naroda koji su blisko povezani sa  Mongolima. Grad predstavlja duhovnu mešavinu Evropske i Sovjetske kulture sa burjatskim i budističkim tradicijama. 

SMEŠTAJ:

Peking : Ming Courtyard guesthouse

Smešteni smo u užem centru grada, na pešačkoj udaljenosti od Tjananmen Trga. Hostel je mali i udoban, uredjen po modernim kineskim trendovima. Smešteni smo u dvokrevetnim sobama, svaka sa svojim kupatilom. Besplatan Wi-Fi u hostelu.

Ulan Ude : Hotel Buryatia ili sl.

Smešteni smo u centru grada. Hotel poseduje restoran, saunu i teretanu. Sobe su dvokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, TV i frižider. U okviru hotela dostupan je besplatan WiFi.

Ulan Bator : Hotel Platinum ili sl.

Smešteni smo u centru grada. Hotel poseduje restoran, saunu i teretanu. Sobe su dvokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, sofu, TV i frižider. U okviru hotela dostupan je besplatan WiFi.

Karakorum, Elsen Tasarkhai, Ugi jezero, Khustai nacionalni park : Jurta kampovi

Jurta kampovi su tradicionalne kuće mongolskih nomada napravljene za turiste.  Jedan kamp se sastoji od oko 20 jurti, svaka jurta ima između 2 i 4 kreveta i sto. U okviru kampa se nalazi i restoran kao i građevina u kojoj se nalaze tuševi sa toplom vodom i toaletom.

Aranžman obuhvata:

 • avio prevoz na relaciji Beograd – Peking – Ulan Bator – Beograd sa svim taksama
 • sve transfere po programu
 • smeštaj u Pekingu na bazi 3 noćenja u Guesthouse-u
 • avio prevoz na relaciji Peking – Ulan Ude sa svim taksama i prtljagom do 15 kg
 • smeštaj u Ulan Ude-u na bazi 4 noćenja u hotelu
 • autobuski prevoz na relaciji Ulan Ude – Ulan Bator 
 • smeštaj u Ulan Batoru na bazi 5 noćenja u hotelu
 • noćenje u 1/2  jurta kampu   u Elsen Tasarkhai na bazi doručka, ručka i večere
 • noćenje u 1/2 jurta kampu u Karakorumu na bazi doručka i ručka
 • noćenje u 1/2 jurta kampu  pored jezera Ugi na bazi doručka i večere
 • noćenje kod nomadskih porodica u višekrevetnim kampovima na bazi doručka i večere
 • usluge vodiča
 • organizaciju putovanja..

VIŠE INFORMACIJA KLIK NA PROGRAM I CENOVNIK