Osmi Mart Prag Putovanje 2025

Osmi Mart Putovanje sa posetom Drezdenu i Karlovim Varima


6 dana / 3 noćenja ~ autobuski prevoz


Program u pripremi...
CENA PO OSOBI:  /€

 

Transferi - Polasci iz Niša, Jagodine, Kragujevca, Svilajnaca, Velike Plane, Požarevca, Smedereva, Smederevske Palanke uz doplatu!

 

PRAG

Osmi Mart Prag Putovanje 2025 – Zbog svoje lepote i kulturnog blaga, 1992.godine UNESCO je stavio na listu kulturnog i prirodnog nasleđa čitav stari deo grada, sa preko 2000 istorijskih znamenitosti i retkih kulturnih vrednosti. Prag ima oko 30 muzeja i 160 umetničkih galerija. .

Za milione posetilaca nezaobilazna je šetnja Hradčanima, jednoj od najvećih tvrdjava na svetu, prelazak preko čuvenog Karlovog mosta, slikanje sata Orloj na Gradskoj kući, istraživanje uskih, kratkih i romantičnih uličica u Jevrejskom kvartu, i u starom delu grada, sa brojnim nacionalnim restoranima i pivnicama. Poseban doživljaj je sesti u najstariju pivnicu u gradu, „U Fleku“, naručiti specijalno crno pivo, a tu su i specijaliteti po brojnim restoranima: Vaclavske kobasice (na istoimenom trgu), gulaš sa kneglama, kolenice, čorba u posudi od hleba... a u svakom baru ćete naći „Becherovku“-alkoholno piće od biljaka.

Šoping zone su najzanimljivije oko Trga Vaclavske namesti i na trgu Republike. Ostalo je zapisano da su Pragom šetali i divili se Betoven, Dostojevski, Rodin, Čajkovski, Oskar Kokoška....pa dodjite, prošetajte i Vi! Kako god i kad god da ga obidjete, poželećete opet da mu se vratite.… jer proročanstvo je reklo da će slava ovog grada nadmašiti sjaj nebeskih zvezda…  

TOP 5: Kompleks Praškog dvorca i Hradčana, Karlov most, Trg Vaclavske namesti, Gradska kuća sa satom Orloj, Jevrejski kvart Jozefov

 

Falcon Travel Vas vodi u Prag za Osmi mart! 

Prag – metropola sa više epiteta:

"Zlatni grad", "magični grad", "grad 1000 tornjeva", "Pariz Istoka", "grad na 7 brežuljaka"... Glavni i najveći grad Češke, na reci Vltavi, sa svojih 18 mostova u gradu, oduševljava sve posetioce u svako doba godine. Zimi je Prag posebno božanstven, i tada je aktuelna vožnja fijakerom po gradu, a vožnja brodom po Vltavi je poseban doživljaj, koji ne smete propustiti!

Osmi Mart Prag 2025 Putovanje

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio, TV,A/C)
- smeštaj u Pragu u hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (po hotelskom normativu),
- usluge licenciranog vodiča - pratioca na putovanju, o troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja;
- doplata za jednokrevetnu sobu – radi se na upit. fakultativni izleti: Drezden 30€;
- Karlove Vari –25€;
- vožnja brodom Vltavom – 15€;

 

 PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD
(Osmi Mart Prag 2025 Putovanje) - Sastanak grupe na dogovorenom mestu oko 18-19h. Usputno svraćanje po putnike u Novi Sad. Noćna vožnja preko Madjarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan PRAG
(Osmi Mart Prag 2025 Putovanje) - Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani-Praški dvorac, Katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Predsednička palata, mala strana, Karlov most, stari trg, gradska većnica, crkva sv. Marije od Tina, Vaclavske namesti, Strahovski manastir, Loreta, Biskupski dvorac, Nerudava ulica, Jevrejska četvrt, Pariska ulica, Obecni dum... Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan PRAG – DREZDEN - PRAG
(Osmi Mart Prag 2025 Putovanje) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg veka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. veka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima.Slobodno vreme.Noćenje.

4.dan PRAG - KARLOVE VARI - PRAG
(Osmi Mart Prag 2025 Putovanje) Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe ruske crkve...U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje

5.dan  PRAG - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela.Slobodno vreme u gradu ili u popodnevnim časovima fakultativno mogućnost odlaska na Krstarenje Vltavom. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

6.dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj usluga.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

Način Plaćanja
- u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate:
- 30% akontacija kod prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre početka korišćenja usluge.
- a ostataka na 3 MESEČNE RATE BEZ KAMATE za korisnike kreditnih kartica banke Intesa NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.

• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.


Napomene: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parking, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene fakultativnih izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvodjenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator  izleta tj.ino partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koji isto nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta  su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike,ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA JE 45.

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA POLAZAK IZ BILO KOG GRAD OSIM BEOGRADA JE 10.
A SLUČAJU OTKAZA PUTOVANJA, OTKAZNI ROK AGENCIJE JE MINIMUM 5 DANA PRED PUT.

U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 30000030965  OD 25.10.22. ZAKLJUČEN SA UGOVARAČEM OSIGURANJA MILENIJUM OSIGURANJE ADO BEOGRAD.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ  30000030965 OD 25.10.22. GODINE-ROK VAZENJA 25.10.23. GODINE,POLISA MILENIUM OSIGURANJE 30.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREDJENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE FALCON
LICENCA BR.OTP 88/22, KATEGORIJA A20

 

Prag Putovanje 2025 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite