Lisabon i Porto avionom

Sintra-Kabo da Roka-Arabida-Setubal-Nazare-Koimbra-Braga-Gimaraeš

14-20.februar 2024 - 7 dana/6 noći

Cena aranžmana 910 €

Otkrijte sa nama bisere Portugala. Lisabon sa okolinom – valovitu prestonicu, grad neverovatnog šarma, odličnih muzeja, parkova koji su, kako neko reče, pozornice biljnog delirijuma, punog vidikovaca, mirisa, zvukova, ukusa, grad musavog šarma koji je svakoj ravnodušnosti odavno podigao crveni karton. Koimbru – univerzitetski centar, u kome studentski život teče po starim tradicijama, gde se nalazi jedna od najlepših biblioteka sveta… Bragu i njenu čuvenu crkvu Bom Jesus do Monte od koje se pruža neverovatan panoramski pogled na grad i okolinu. Gimaraeš – grad kolevku portugalske državnosti….Porto, koji je ime dao čitavoj državi. Koji se smestio na brdovitoj obali reke Douro i očarava svakog ko prošeta njegovim ulicama...

 

 

1. dan:BEOGRAD-FRANKFURT-LISABON sastanak na aerodromu Nikola Tesla. Poletanje aviona za Frankfurt u 06:45. Sletanje u Franfurt u 08:50. Poletanje aviona za Lisabon u 12:55. Sletanje u Lisabon 15:05. Panoramski obilazak grada. Smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora, odlazak javnim prevozom do centra grada u kratku večernju šetnju.
2. dan LISABON Posle doručka odlazak u pešačko razgledanje grada javnim prevozom, kombinovaćemo metro, uspinjače, tramvaji…koji su jedan od brendova Lisabona. Hodaćemo lavirintom Alfame, užurbanim trgovačkim četvrtima Baiša i Šiado, zatim kroz Bairo alto otkrivajući mnogo lica Lisabona. Umor od hodanja valovitim ulicama će lečiti pauze na prelepim vidikovcima: Sao Pedro de Alkantara, Santa Luiza, Portas do Sol… a sve uz priče o ovom neverovatnom gradu koji je prešao put od jednog od najbogatijih gradova sveta do siromaška na rubu Evrope… Slobodno vreme za vožnju čuvenim tramvajem broj 28, uživanje u portugalskoj hrani, vinima, čuvenom noćnom životu... Noćenje.
3. dan LISABON-SINTRA-KABO DA ROKA-LISABON (Ukupna kilometraža 86km) Doručak.Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet.Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva. Obilazak palate Pena koja je jedno od najšarmantnijih i najimpresivnijih zdanja u Sintri. Ova palata se smatra za jedno od portugalskih sedam čuda i nalazi se na UNESCO listi svetske baštine. Slobodno vreme za šetnju romantičnom Sintrom, za predah uz čuvene kolače traveseiroš i keižadas ili za obilazak Nacionalne palate Sintra koja se nalazi u samom centru ove neverovatne varošice…Nastavak puta ka Kabo da Roka - najzapadnijoj tački Evropskog kontinenta čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Vožnjom uz obalu, pored nekadašnjih ribarskih sela Kaškaiša i Eštorila, a danas mondenskih letovališta gde su u čuvenomKazinu mnogi tokom Drugog svetskog rata ostavili svoje imanje, povratak u Lisabon. Za one koji budu želeli moguć je izlazak u Kaškaišu i kasniji povratak u Lisabon vozom. Noćenje.

 

 

4. dan LISABON-ARABIDA-SETUBAL-LISABON (Ukupna kilometraža 100km). Doručak.Slobodan dan u Lisabonu ili poludnevni fakultativni izlet: Vožnja preko mosta 25. april do spomenika Isusa Hrista odakle se pruža jedan od najlepših pogleda na Lisabon. Nastavak puta za Azeitao, gradić poznat po svojim muskatnim vinima. Poseta vinariji José Maria da Fonseca jednoj od najstarijih u Portugalu, uz degustaciju vina. Ugrejani vinom nastavljamo putovanjepreko nacionalnog parka Arabida, uživajući u pogledu s visokih litica portugalske obale. Dolazak u Setubal, šetnja ovim primorskim gradom, a ukoliko vreme dozvoli poseta gradskoj pijaci koja je proglašena jednom od najboljih na svetu,slobodno vreme i povratak za Lisabon preko, 17 km dugog,mosta Vasko de Gama. Noćenje.
5. dan:LISABON-NAZARE-KOIMBRA-PORTO (Ukupna kilometraža 350 km) Doručak i polazak ka selu Nazare čuvenom po tradicionalnim ribarima, ženama koje i dalje svakodnevno oblače svoje nacionalne nošnje, ali i adrenalinskim zavisnicima jer se ovde održava jedno od najvažnijih svetskih takmičenja u surfingu na talasima koji nekada dostižu visinu i preko 20 metara. Nastavljamo do Koimbre, prelepog grada na obali reke Mondego, nekadašnje prestonice i najstarijeg univerzitetskog grada u Portugalu i jednog od najstarijih na svetu. Osim posete Univerzitetu i čuvenoj biblioteci Žoanini, šetnja kroz brdoviti lavirint Koimbre, gde više od trećine stanovništva čine studenti, ostaviće Vas bez daha. Dolazak u Porto u kasnim poslepodnevnim satima.Panoramsko i pešačko razgledanje grada.Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. danPORTO-BRAGA-GIMARAEŠ-PORTO (Ukupna kilometraža 140km)Doručak. Slobodan dan u Portu ili fakultativni izlet. Braga je jedan od najstarijih gradova i najvažniji centar barokne umetnosti u Portugalu. Ljubav sa ovim gradom počećemo panoramskim pogledom sa brda Bom Žezus gde se nalazi i istoimena crkva sa monumentalnim stepeništem, koja je od 2019. na UNESKO listi svetske baštine. Posle šetnje centralnim ulicama ovog šarmantnog grada nastavljamo put u prvu prestonicu portugalskih kraljeva - Gimaraeš. U starom gradskom jezgru, koje je takođe na UNESKO listi svetske baštine, nalazi se palata Vojvode od Bregance, na mestu gde je kršten prvi portugalski kralj Dom Alfonso Enrikeš. Povratak u Porto u popodnevnim satima. Slobodno vreme.
7. dan PORTO-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak.Odjavljivanje iz hotela, ostavljanje prtljaga u sobi za prtljag. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt u 16:35. Sletanje u 20:25. Nastavak puta za Beograd u 22:10. Sletanje u 00:05. Sledećeg dana.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
o    avionski prevoz na relaciji Beograd – Lisabon i Porto – Beograd (Lufthansa) sa svim aerodromskim taksama, kabinskim i čekiranim prtljagom do 23 kg
o    smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice Hotel Black Tulip4* u Portu u dvokrevetnim sobama (2 noćenja sa doručkom), i u hotelu Hotel Olissippo Marques de Sá 4*u Lisabonu (4 noćenja sa doručkom)
o    transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu I Portu usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
o    PanoramskiobilazakLisabona
o    pešačkatura u Lisabonu (zakoju je potrebnokupitidnevnukartuzaprevozvažećuzasvevrsteprevoza, uspinjačailiftovaikoštaoko 7 evra)
o    prevoz autobusom na relaciji  Lisabon-Nazare-Koimbra-Porto
o    Obilazak Koimbre i Nazarea sa obilaskom univerziteta u Koimbri sa lokalnim vodičem
o    gradska taksa (trenutna cena 2 evra po danu – podložno promeni)
o    organizacijuivođstvo puta
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
•    individualnitroškovi
•    celodnevni izlet autobusom Braga I Giamareš. U cenu je uključen prevoz autobusom i usluge vodiča – 80 evra
•    celodnevni izlet autobusom Sintra i Lisabonska rivijera. U cenu je uključen prevoz autobusom, ulaznica za palatu Pena i usluge vodiča – 80 evra
•    celodnevni izlet autobusom Arabida i Setubal sa posetom vinarijiJosé Maria da Fonseca. U cenu je uključen prevoz i usluge vodiča, degustacija vina u vinariji,ulaznice za spomenik Isusa Hrista 80 evra
•    međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)

Doplata za jednokrevetnu sobu je 300 €

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
VAŽNA NAPOMENA: Prijavljivanje za izlete 15 dana pre polaska na put, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene. Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite