Turska Letovanje 2022

BOZCAADA (TENEDOS)

10 dana / 7 Noćenja

 

 

 

Bozdžada je treće najveće ostrvo u Turskoj, smešteno na severu Egejskog mora, nedaleko od antičkog grada Troje, 20 km južno od moreuza Dardaneli i 24 km od Čanakalea, u čijoj se oblasti administrativno nalazi.
Ostrvo ima lepo uređene, duge i široke plaže, a posebno njegovo bogatstvo predstavljaju 12 rajskih zaliva. Osim turizma, stanovništvo na ostrvu se bavi ribarstvom i vinogradarstvom. Vino koje se proizvodi na Bozdžadi je po svom ukusu i kvalitetu svetski poznato i ubraja se u najlepša turska vina.

Među istorijskim znamenitostima ističe se Venecijanska tvrđava, koja dominira ostrvom. Ovo monumentalno zdanje spada u najveće dvorce u čitavom egejskom području. Tvrđava potiče iz mletačkog perioda, bila je ozbiljno oštećena tokom rata između Mletačke republike i Đenovljana 1381. godine, a sredinom 15. veka obnovio ju je osmanski car Mehmed II Osvajač. Unutar dvostrukih zidina nalaze se ruševine dve džamije i većeg broja pomoćnih zgrada, ruine stubova iz rimskog perioda, kao i više nadgrobnih spomenika. Njena poslednja rekonstrukcija izvršena je 1970. godine, tako da danas izgleda zadivljujuće. Sa njenog vrha pruža se fascinantan pogled na Egejsko more. Na ostrvu postoji i mala pravoslavna crkva.

 

*CENA SMEŠTAJA JE IZRAŽENA U EUR PO OSOBI

 

CENA PREVOZA JE 90 PO OSOBI


 

 

Hotel Ergin

 

 

 

 

 

....

NAČINI PLAĆANJA PREVOZA:


1. 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 15.12.2022.
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

....

Vaš prevoz:

 

prevoz001.jpg

....


 NAPOMENE:


- Putnici su dužni da prilikom rezervacije prevoza dostave ispravan broj mobilnog telefona.
- PLAĆANJE HOTELA SE VRŠI PO DOLASKU NA DESTINACIJU NA RECEPCIJI HOTELA

....

 

yuta

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi