Letovanje Istra 2024

SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA  BRIONI – PULA – ROVINJ - POREČ- PORTOROŽ I PIRAN

Paket aranžman 9 dana: Autobuski prevoz + 7 noćenja

 

 

Istra - najveće hrvatsko poluostrvo, smešteno na severnom delu Jadrana, u neposrednoj blizini Slovenije i Italije.

Plava, bela i zelena boja su obeležja Istre koje čine magičnu oazu nadahnuća i bogate kulturne baštine, očaravajući putnike iz svih krajeva sveta. Plavetnilu mora suprotstavlja se zelena unutrašnjost i beli kamen šarmantnih mesta smeštenih na brezuljcima. Pejzaž Istre neodoljivo podseća na najlepše predele Toskane ili Provanse. Mediteransko podneblje,blagi klimatski uslovi, plodno tlo, bujna vegetacija kao i bogata kulturna baština Istre čine je Terra Magica -Magicnom zemljom kako su je stari Rimljani nazvali.

 

 
 

 

HOTEL LANTERNA SUNNY RESORT BY VALAMAR 2*

03.09.

11.09.

Usluga

Br. dana/noći 9/7

ND

Redovna cena

 

SPECIJALNA CENA 

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana

POSLEDNJE SOBE!

Aranžman obuhvata:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;

- Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu Lanterna sunny resort by Valamar 2* u 1/2 i 1/3 sobama

- Boravišnu taksu

- Obilaske prema programu putovanja-Opatija i Poreč

- Uslugu licenciranog pratioca /vodiča

- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

Aranžman ne obuhvata:

-Fakultativne izlete i ulaznice

- Međunarodno zdravstveno osiguranje

- Individualne troškove putnika

- Doplata za 1/1 sobu :

* smena 11.06. - 60€

* smena 18.06. - 60€

* smena 03.09. - 90€

* smena 10.09. - 90€

- Doplatu za polupansion 15€/ podanu

 

Program putovanja Letovanje Istra 

1.DAN BEOGRAD - OPATIJA - LANTERNA SUNNY RESORT BY VALAMAR-TAR(POREČ)

Sastanak putnika na parking Sava centra (Savska strana) u 00:30 h, polazak u 01:00 h. Noćna vožnja sa usputnim stajanjima, radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

U jutarnjim časovima dolazak u Opatiju, mondenski grad koji pripada obali Kvarner i ima 170 godina dugu tradiciju turizma u Hrvatskoj. Poznata je i kao biser Jadrana. Ovaj grad blistavih vidika i stenovitih plaža su podigli Habzburzi krajem XIX veka. Pre1844, Opatija je bila samo ribarsko seoce sa nekoliko kuća i crkvom.

Početak turizma se vezuje za vilu koju su sagradili otac i sin, plemići iz Rijeke Higinio i Paolo Scarpa i nazvali je Angiolina, po svojoj pokojnoj ženi, odnosno majci. U ovoj vili se danas nalazi muzej turizma i održavaju se izložbe i koncerti jazz i klasične muzike. Opatija je bila mesto gde su pripadnici kraljevske porodice provodili odmor i mesto gde je Isidora Dankan dovodila ljubavnike, a posetile su je mnoge poznate ličnosti kao što su James Joyce, Giacomo Puccini, Franz Joseph…. Panoramsko razgledanje. Slobodno vreme do nastavka ka hotelu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje,sunčanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

 

2.DAN -Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje, odmor. Noćenje.

 

3.DAN - ROVINJ - Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Rovinj. Na red dolazi i najlepši grad u Istri –Rovinj.  Već na prvi pogled Rovinj oduševljava. Pravi morski grad, sa zidinama uz more, lavirintom uskih kaldrmisanih ulica. Na najvišoj tački starog grada, nalazi se crkva posvećena svetoj Eufemiji, koja je i zaštitnica grada. Navodno je još negde u 9. veku, kovčeg sa moštima ove svetice doplovioodCarigrada do obale Rovinja i danas se nalazi u ovoj crkvi. Razgled grada. Slobodno vreme i preporuka dobrih plaža i restorana gde možete probati odlične morske specijalitete. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.DAN - POREČ - Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje.Upredvečernjim časovima mogućnost prevoza do
POREČA- grad smešten na zapadnoj obali istarskog poluostrva.Ostatke antičkih hramova i foruma moguće je pronaći po celom gradu. Simbol grada je je Eufrazijeva bazilika iz 6.veka koja se nalazi na listi UNESCO-ve Svetske baštine.Danas je Poreč moderan grad koji osvaja svojim šarmom. Simpatičan stari grad i velika gužva u njegovim uskim ulicama u kojima dominiraju zlatare i radnje sa suvenirima, te drvoredi interesantnih borova, su detalji koji najbolje opisuju Poreč. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5.DAN - PULA - KRSTARENJE SA RUČKOM NA BRODU - Doručak. Fakultativni izlet u Pulu koja je i najveći grad u Istri. O burnoj istoriji ovoga grada svedoče brojne znamenitosti koje se mogu primetiti na svakom koraku. Tradicija i kultura odišu ulicama grada. Još u vreme Rimljana, Pula je bila važan centar i luka. Najslavniji svedok antičke prošlosti i simbol Pule je amfiteatar tj. Pulska arena. U prošlosti, u Areni su se priređivale borbe gladijatora, u srednjem veku viteški turniri a danas se koristi za koncerte i festivale. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem: pulska arena(ulazak u arenu ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale), zlatna vrata, Dvojna vrata, Avgustov hram… Slobodno vreme. Drugi deo izleta, krstarenje i fish piknik na brodu, uživanje u pogledu na Pulu i Brione. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

6.DAN - PORTOROŽ - PIRAN - Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Portorož i Piran. Sa sigurnošću se može reći da je Portorož mediteranski gradić- biser slovenačkog primorja. Portorož je najpopularnije letovalište, šetalištem je povezano sa predvnim Piranom (oko 15 minuta hoda, uz obalu), a od Trsta u Italiji deli ga tridesetak kilometara. Luksuzni hoteli i kongresni centri, luka, sportski objekti, samo su delić onoga što nudi. Naravno, tu je i dugačka plaža koju okružuju brojni kafići i restorani, na kojoj ćete uživati nakon razgledanja grada.

Piran važi za dragulj venecijanske arhitekture, mesto koje vas neće samo oduševiti opojnom morskom atmosferom, upečatljivom arhitekturom u jarkim bojama fasada, već i predivnim zalascima sunca, skrivenim baštama, možda i najlepšim trgom na Jadranu. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

7.DAN - BRIONI - Doručak. Poluodnevni fakultativni izlet na Brione. Do ovog „raja na Zemlji“stiže se brodom iz  Fažane na zapadnoj obali istarskog poluostrva. U vreme kada je početkom 20. veka Brione kupio austrijski biznismen Paul Kupelvajzer evropska aristokratija igrala je ovde golf na terenu koji je 1922. bio najveći u Evropi.Do 1960-ih ostrvo je bilo slabo naseljeno, a onda postaje letnjikovac predsednika Jugoslavije.Tito je ovde provodio veliki deo vremena, kažu, čak i po šest meseci godišnje, donoseći odluke iz svoje vile na najvećem ostrvu brionskog arhipelaga, Veliki Brion,a tu je gostio i svoje zvanice, od svetskih lidera do najvećih svetskih filmskih imena. Čisto more, prelepa priroda, životinje koje slobodno šetaju  - tako bi se mogli opisati Brioni, grupa ostrva uz Istru, omiljeno letovalište šefa bivše SFRJ Josipa Broza Tita, koje je 1983. proglašeno za Nacionalni park. Obilazak vozićem: nacionalnog parka Briona, safari parka, Titovog muzeja-uz pratnju lokalnog vodiča. Povratak u Fažanu. Povratak u hotel. Slobodno vreme za plažu i individualne aktivnosti. Noćenje.

 

8.DAN - LANTERNA SUNNY RESORT BY VALAMAR - BEOGRAD - Doručak.Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Naša preporuka je da ga iskoristite za kupanje,sunčanje i uživanje u Istri. Polazak za Srbiju u predvečernjim časovima.

 

9.DAN - BEOGRAD - Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

Način plaćanja:
REZERVACIJE BEZ RIZIKA za vreme trajanja ograničenja putovanja zbog pandemije Kovida-19

U slučaju otkaza aranžmana od strane organizatora (usled zatvaranja granica Srbije, zemlje destinacije i svihtranzitnih zemalja...) sva novouplaćena sredstva posle 01.01.2024. vraćaju se u celosti.

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka
aranžmana;

- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FALCON TRAVEL-a;

- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

- Čekovima: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama

 

POPUSTI ZA DECU:

-Deca od 0- 1.99 godina besplatno (u zajedničkom ležaju sa 2 osobe) - plaćaju samo prevoz 45€

-Deca od 2- 11.99 godina - 30% popusta

-Treća osoba u na pomoćnom ležaju 1/3 sobi - 15% popusta

CENE FAKULATATIVNIH IZLETA:

- PULA - odrasli 25€ / deca do 16 god. 15€ (u cenu izleta uračunat prevoz,usluge lokalnog vodiča I razgledanje grada)

- KRSTARENJE BRODOM - odrasli 30€ / deca do 16 god. 20€ (u cenu izleta uračunato tročasovno panoramsko krstarenje brodom, ručak na brodu – riba/piletina,domaće vino,sok,voda)

- ROVINJ- odrasli 25€ / deca do 12.god.15€(U cenu izleta uključen prevoz i razgledanje sa lokalnim vodičem)

- PORTOROŽ- PIRAN - odrasli 30€ /deca do 12 god.20€  (U cenu izleta uključen prevoz I razgledanje sa  vodičem)

- NACIONALNI PARK BRIONI- “Veliki Brioni” Cena izleta: 50€ / deca do 12 god.25€

 (U cenu izleta uključen prevoz autobusom do Fažane,povratna karta za brod,vožnja vozićem na ostrvu, usluga lokalnog vodiča)

 

PAKET IZLETA 140€

 

OPIS SMEŠTAJA:

NAZIVI OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Lanterna suuny resort by Valamar 2*

Opis hotela: Smešten na 200 m od plaže sa kabinama I tuševima.Ovaj hotel ima u ponudi restoran,teniske terene I besplatan wi fi.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.

Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive ,te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.

Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.

Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...) 

Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.

Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.

Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….

Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.

Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.

Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.

Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je radjen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite