Letovanje Grčka Zakintos 2024

 

ZAKINTOS je Jonsko ostrvo, koje karakterišu dugačke peščane plaže, tirkizno plavo more, blaga klima, morske uvale i pećine, pa ga svrstavaju među najlepša ostrva Grčke.

U vezi zakintosa postoji jedna velika zabluda da je to ostrvo samo za mlade. Da ovo jeste ostrvo i za mlade, ali to ne znači da bilo ko, bez obzira na godine ne može provesti prelep odmor, možda baš ovog leta 16-te upravo na Zakintosu. Svakako da postoje plaže i klubovi koji još uvek čuvaju mit o mladim engleskim turistima, sa ne tako primernim ponašanjem, ali to nisu sve plaže, kafići i klubovi kojih na ovom grčkom ostrvu ima u izobilju.

LAGANAS je najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, udaljeno od glavnog grada oko 9 kilometara. Sa svojom divnom peščanom plažom, dobrom pozicijom, raznovrsnom restoranskom i ugostiteljskom ponudom i mogućnostima za bavljenje sportovima na vodi, predstavlja idealan izbor za sve koji žele da dožive Zakintos na pravi način. Inače mesto koje bije glas da je stecište gore pomenutih ,,nepristojnih,, engleskih turista. I da jeste (mada se to sa godinama kažu svelo godovo na minmum) Laganas i njegovoj višekilometarskoj plaži, koja od najurbanijeg dela sa kafićima i restoranima, blago prelazi u deo gde muzika zamire, a za njom i ugostiteljski objekti, da bi se završila Kalamaki plažom.

Na ostru vam ne sme biti dosadno, zato krenite u obilazak. Čudesna mesta se mogu naći u glavnom gradu Zanteu, u njegovim muzejima, crkvama, na ulicama. Jedno od tih mesta je bazilika posvećena zaštitniku ostrva Svetom Dionisiju Zakintoskom, u kojoj su smeštene mošti ovog sveca. Kažu da on šeta po ostrvu, jer se na njegovoj obući mogu naći tragovi morske trave.

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite