Letovanje Grčka Lefkada Vasiliki 2024

 

Vasiliki se nalazi na samom jugu ostrva. Od glavnog grada Lefkasa udaljen je 37km, a od Nidrija 20km. Iz luke Vasiliki polaze brodovi za Kefaloniju i Itaku, kao i brodići koji prevoze do okolnih plaža (Porto Katsiki, Egremni i Agiofili). Vasiliki i Ponti se nalaze u istom zalivu, Vasiliki je na istočnoj, a Ponti na zapadnoj strani. Ova dva mesta su spojena i na njih se pri prilazu sa zapadne strane pruža prelep panoramski pogled.

Vasiliki je mirno mesto sa simpatičnom lukom uz šetalište sa velikim brojem taverni i kafića sa lepim baštama u hladu platana i eukaliptusa. Ova mala i slikovita marina sa šetalištem predstavlja upravo središte života u mestu. Na šetalište se sliva nekoliko uskih kaldrmisanih uličica, prepunih malih radnji, butika i suvenirnica.

Plaža je dugačka i šljunkovita, sa postepenom dubinom ili plićakom, a karakteristična je po velikom broju jedrilica. Vasiliki i Ponti su zapravo najpoznatija mesta za jedrenje na dasci ne samo na Lefkadi, već i na čitavom Mediteranu. Možete da iznajmite opremu ili da koristite svoju. Možete da uplatite časove jedriličarstva ili da jedrilicama organizovano obilazite okolne plaže i mesta, kao i susedna ostrva. U prepodnevnim satima vetar nije jak, i pogodan je za početnike, dok popodne duva jači vetar, poznat pod imenom Eric, i predstavlja izazov i za profesionalne surfere. Vasiliki i Ponti pouzdano nude odlične uslove za jedrenje od maja do septembra. Vetar svakako nije jak za kupače, već je prijatan.

Plaža je lepo uređena, more je plavo i može poslužiti za svakodnevno kupanje.

Vasiliki je malo, ali veoma lepo uređeno mesto, prepuno cveća i drveća. Nema razvijen noćni život, pa je pogodnije za one koji žele miran odmor uz mogućnost obilaska najlepših plaža na Lefkadi. Vasiliki (i Ponti) je, zapravo, odlična baza za obilazak Lefkade, jer su neke od najlepših plaža u neposrednoj okolini Vasilikija. Svake godine niče sve više smeštajnih objekata, pa se već sada nudi veliki izbor vila i hotela različitih kategorija.

 

...

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite