Letovanje Grčka Solunska Regija 2023

 

Stavros, Paralia Vrasna, Nea Vrasna i Asprovalta pripadaju Solunskoj regiji u Centralnog Makedoniji. Ova popularna turistička naselja su preplavljena turistima tokom leta, omiljeni su izbor porodica, a cene smeštaja su pristupačnije u odnosu na ostrva i Halkidiki.

Najbliži Solunu i Srbiji je Stavros, udaljen 670-700km u zavisnosti da li birate put preko Bugarske i Srbije. Razlika je neznatna.

Stavros je malo malo mesto sa dve dugačke gradske plaže. Ušuškan sa svih strana u brda obrasla šumom, Stavros predstavlja vazdušnu banju zbog ruže vetrova i mikroklime. Nalazi se blizu najlepših plaža na ovom potezu poput Babilon, Kuba, Zugla i Totos, koje po lepoti mogu parirati plažama na ostrvima.

Paralia Vrasna Nea Vrasna su dva praktično spojena mesta. Oba su mala, ali sa dosta smeštajnih objekata.

Asprovalta je veliko mesto, živo tokom čitave godine i izbor za sve koji žele sadržajan odmor.

Sva pobrojana mesta se nalaze u zalivu Strimonikos koji je dugačak skoro 12km. Ovaj zaliv se proteže praktično čitavom dužinom plaža na kojoj svako može pronaći svoj savršen kutak. Gradske plaže su peščane na obali i u moru, dubina je postepena, ali nema plićaka, a talasi su relativno česti u Paraliji Vrasni, Nea Vrasni i Asprovalti, dok je Stavros malo zaklonjeniji i obično nema talasa. Naravno, plaže oko Olimpijade su uvek tu kada se uželite tirkiznijeg mora.

Prednost mesta u solunskoj regiji je blizina Soluna (80-100km) i Kavale. Oba grada su odlična za kupovinu, ali i razgledanje. Stavros i Asprovalta su odlično snabdeveni zahvaljujući velikim supermarketima, a na magistrali kod Nea Vrasne se nalazi Lidl. Pijaca u Stavrosu je četvrtkom, a između Asprovalte i Nea Vrasne ponedeljkom. Pijace su pune voća, povrća i drugih proizvoda, i povoljnije su od supermarketa.

 

...

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 30000030965 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.2022-25.10.2023 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura