Sitonija, Halkidiki - Letovanje Grčka 2023

Veliki izbor vila i apartmana

Autobus ili sopstveni prevoz

 

SITONIJA je srednje poluostrvo Halkidikija, najsunčanijeg predela severne Grčke. Nalazi se između poluostrva Kassandre koja je na zapadu i Atosa na istoku.

Poznata je po raznovrsnoj i bujnoj vegetaciji, a preovladuju borove šume koje se spuštaju do samih plaža, najčešće peščanih i sa morem boje tirkiza.

More je izuzetno čisto, a izbor plaža velik, pa tako možete birati da li biste se kupali na nekoj od urbanih plaža sa kafićima i ležaljkama ili na skrovitim plažama koje pružaju apsoluni mir i intimu.

Neka Sitonija bude Vaš izbor za letovanje 2023.

 

Najbolje atrakcije na Sitoniji:
Selo Partenonas - nalazi se u blizini Neos Marmarasa. Ovo staro selo je bilo napušteno, ali još uvek se mogu videti neke autentične kuće. Neke od kuća su obnovljene ili pretvorene u butik hotele.
Dvorac Lekythos - Smešten u drevnom gradu Toroniju, važno je arheološko nalazište. Ovaj vizantijski zamak je u ruševinama, ali veliki podsetnik na istoriju tog područja.
Vetrenjače - I u Sykiji i u Nikitiju naći ćete istorijske vetrenjače. Zaštićeni su kao spomenici. Dve vetrenjače u Sykiji datiraju iz 1890. godine.
Plaža Livrohio - severno od Ormos Panagiasa. Ova plaža s Plavom zastavom nudi vodene sportove i barove na plaži. Dostupni su ležaljke i suncobrani.
Narandzasta plaža - takođe poznata kao Kavourotripes, ova plaža je zapravo mnogo malih plaža i belih peščanih uvala. Područje je savršeno za ronjenje, a na licu mesta ima mesta za hranu.
Plaža Armenistis - Ova plaža s Plavom zastavom takođe je plaža za kampovanje. Dostupni su sportovi na vodi, hrana i ležaljke. Plaža je duga jedan kilometar s plitkom vodom.
Grad duhova Kriaritsi - Ovo područje je bilo pripremljeno za izgradnju, koja se nikada nije dogodila. Nema zgrada, samo asfaltne ulice, podvožnjaci i mostovi. Vozeći se kroz područje možete doći do tri plaže: Tigania, Kriaritsi i Klinataria

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 30000030965 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.22-25.10.23 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura