Letovanje Grčka Lefkada Nidri 2024

 

Nidri je najpoznatije turističko mesto na Lefkadi, a nalazi se na oko 20km od glavnog grada Lefkasa i lepog Vasilikija.

Sa plaže u Nidriju pogled se pruža na okolna ostrva Heloni, Skorpios, Sparti, Skorpidi i Maduri. Gradska plaža u Nidriju je uska, šljunkovita i lepo uređena. Duž plaže postoji više taverni i barova, a ležaljke se mogu iznajmiti uz poručeno piće. Dubina vode je postepena.

Nidri ima i najveći broj smeštajnih kapaciteta na Lefkadi. Važi za najživlje i najpopularnije mesto na ostrvu i nudi najviše sadržaja za turiste - mnogo prodavnica, restorana, suvenirnica, radnji sa brzom hranom i supermarketa, dugačko šetalište uz more i obalu, kao i dosta zabave, kako za odrasle, tako i za decu. Glavna ulica se zatvara za saobraćaj svako veče od 19:00 do 2:00, kada šetalište ispuni reka turista.

Nalazi se u zalivu i zavetrini, pa je veliki deo obale iskorišćen kao pristanište za mnogobrojne jedrilice, što mu daje poseban šmek.

Na 4km od Nidrija nalaze se čuveni vodopadi Dimosara (nazivaju ih još i Vafkeri) i do njih se može doći pešice. Nalaze se u predivnom, zelenom okruženju, pa odlazak do njih predstavlja lepu šetnju. Najraskošniji su u proleće i početkom leta, kasnije vode ima sve manje, a krajem leta se dešava da gotovo presuše.

Nedaleko od Nidrija nalaze se ostaci praistorijskog naselja (iz bronzanog doba).

Na kilometar od Nidrija nalazi se i zaseok izgrađen na padini, čuveni Perijali, gde možete večerati i uživati u predivnom pogledu na Jonsko more i okolna ostrva.

Kao što smo pomenuli, glavni grad Lefkas je udaljen 20km od Nidrija. Lefkas je veliki i lep grad i vredi ga posetiti, naročito u večernjim satima kada su šetalište, trgovačka ulica i čitav grad u punom sjaju.

Nidri je dobar izbor za sve koji žele da letuju u mestu bez vetra i talasa, na zapadnoj obali na kojoj ima manje krivina. Nalazi se na pola puta između Vasilikija i Lefkasa, koje obavezno treba posetiti. Prepoznatljiva boja mora i najlepše plaže nalaze se na istoku ostrva, dok je zapad bolji kao baza za ljubitelje statičnog odmora.

...

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite