LETOVANJE LUTRAKI 2024 ODMOR U GRČKOJ

sa fakultativnim obilascima Atina, Nafplio, ostrva Poros i Plaže Oreas Elenis, Mikena i Epidaurus

Paket Aranžman: Autobusom 12 dana / 9 noćenja/ hotelski smeštaj

 

 

grcka more plaze 2024

 

Peloponez je arhiv svetske istorije, pažljivo složenih stranica neolita, mikenskog perioda, Sparte, Rimske republike, Otomanskog carstva... Nalazi se na samom jugu Grčke.Jedan od simbola Peloponeza svakako je Korintski kanal. Izgrađen je u čast prvih Olimpijskih igara modernog doba, a kada ga posetite, kretaćete se putem kojim su po predanju išli čuveni Spartanci.

Lutraki - udaljen 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine. Mediteranska klima, dugo i toplo leto, kristalno čisto more sa prelepim šljunkovito peščanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija, termalni izvori, vodopadi, učiniće da letovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo. Ukoliko ste ljubitelj antičke istorije ili želite bolje da je upoznate, a pored toga volite i da uživate u prelepim plažama, besprekorno čistom moru pravo je vreme da letujete u Lutrakiju. Ovaj biser Korintskog zaliva privlači desetine hiljada turista iz celog sveta upravo zbog svoje jedinstvenosti.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN - (Letovanje Grčka Lutraki 2024 Peloponez) - BEOGRAD

Sastanak grupe je u 15:30h, polazak u 16:00h sa Sava centra (savska strana).
Noćna vožnja kroz Severnu Makedoniju i Grčku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN - (Letovanje Lutraki 2024) - LUTRAKI

U prepodnevnim časovima dolazak u Loutraki, jedan od najlepših grčkih primorskih gradova. Smešten je u Korintskom zalivu u podnožju planine Gerania.
Smeštaj u izabrani hotel. Slobodno vreme za odmor, kupanje, sunčanje…. Noćenje.

3. DAN – LUTRAKI- OSTRVO POROS-LUTRAKI

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na ostrvo Poros. Dolazak u luku Galatas. Ukrcavanje na brod. Dolazak na ostrvo.
Poros je malo ostrvo u Egejskom moru koje pripada grupi Saronskih ostrva. Najveće naselje na ostrvu je grad Poros na južnoj strani ostrva koji je dobro očuvan gradić sa prelepim starim jezgrom.
Odlikuju ga uske uličice, neoklasične građevine, kao i svetlo plava kula sa satom izgrađena 1927.godine koja se nalazi na najvišoj tački ostrva te se može videti gde god da se nalazite.
Na samo 4 km od grada nalazi se manastir Zoodohos Pigi, koji je sastavni deo istorije ovog ostrva čije je bogato nasleđe prikazano na zidovima manastira.
Poros zapravo čine dva ostrva, koja su spojena malim mostom. Centar grada je izgrađen na manjem ostrvu, koje se zove Sfairia.
Drugo ostrvo se zove Kalavria i zajedno sa Sfairijom čine Poros.
Iako malo ostrvo, Poros ima veliki broj prelepih peščanih i šljunkovitih plaža sa kristalnom vodom i zelenilom.
Najveća peščana plaža na Porosu je Askeli, a oivičena je hotelima, barovima i stambenim četvrtima. Slobodno vreme do povratka za Lutraki. Noćenje.

4. DAN – LUTRAKI – NAFPLIO – LUTRAKI

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Nafplio koji poseduje venecijanski šarm kombinovan sa grčkom tradicijom i lepotama.
Nafplio je mali grad u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza.
Interesantan je i taj podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države pre Atine, tako da u gradu možete da vidite i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta.
Razgledanje grada: glavni trg “Sintagma” okružen brojnim kafićima, restoranima, tavernma, ali i značajnim zgradama kao što su: zgrada pozorišta Trianon (nekada dzamija iz XVI veka), zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Parlamenta (nekada je takođe bila džamija) .
Drugi po važnosti je trg “Tri admirala” na kome se nalazi nekoliko znamenitosti kao što su: Gradska kuća (iz 1837), palata Jozefa Armansprega, Vojni muzej…
U starom delu grada se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne.
Zaštitini znak Nafplija su njegove tri tvrđave. Prva i najstrarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e.
Prvi odbrambeni zidovi su podignuti u IV veku p.n.e., a Mlečani su u XIV završili izgradnju zidina.
U neposrdnoj blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi ( Burtzi) koju su podigli Mlečani 1473.
Burđi danas služi kao pozorište gde se tokom letnjih meseci održavaju razne kulturne manifestacije.
Najbolje očuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koji su podigli Venecijanci.
Palamidi dominira gradom, na brdu koje se nalazi na 216 metara nadmorske visine.
Ako želite da uživate u veličanstvenom pogledu na ceo grad i okolinu mozete se popeti na ovu tvrđavu koja predstavlja remek delo venecijanskog građevinarstva.
Drugi deo dana je preporuka za kupanje. Nafplio ima dve svoje plaže: plaža Arvantija i plaža Karatona. Slobodno vreme do povratka u Lutraki. Noćenje.

5. DAN - LUTRAKI - KENHRIA - LUTRAKI

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na kupanje na prelepu plažu Kenhriji koja se nalazi 20-ak minuta od Lutrakija.
Sa prelepim plažnim barovima i restoranima, prelepom peščanom plažom raj je za svakog turistu. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Povratak u Lutraki. Noćenje.

6. DAN - KORINTSKI KANAL – EPIDAURUS – MIKENA - PLAŽA OREAS ELENI - LUTRAKI

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak “Antičke Grčke”. Polazak na Peloponez, vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Pre nego pređemo na Peloponez dolazimo do gradića Korint, upravo ovde je 1893. godine prokopan jedan od tri svetski najpoznatija moreuza - Korintski kanal (vrata Peloponeza). Dugačak je nešto malo više od 6 kilometara, širok 21 metar. Foto pauza. Nastavljamo putem kojim su nekad davno koračali spartanci i dolazimo do Epidaurusa, koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije. Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra). Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Mikeni. Narod koji je živeo u Mikeni bio je okružen kiklopskim zidinama (nazvanim po mitskom dzinu Kiklopu). Najpoznatiji deo tih zidina danas čini “Lavlja kapija”, a najpoznatija građevina na samom lokalitetu je grobnica “Atrejeva riznica”. Obilazak Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene, Lavlja vrata su ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu. Da li ste znali da je Mikenu otkrio slavni nemački arheolog Hanrih Šliman koji je pronašao i Troju? Slobodno vreme. U toku ovog izleta planirano je i kupanje na jednoj prelepoj plaži Oreas Eleni… Povratak u Lutraki. Noćenje.

7. (Letovanje Lutraki 2024) - DAN LUTRAKI

Doručak. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

8. DAN – LUTRAKI – ATINA - LUTRAKI

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Atini. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), Neo-klasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej).
Najveći atinski trg Sintagma sa neo-klasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta).
U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koga čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smena straže je svakog sata. Slobodno vreme.
Mogućnost individualne posete Akropolju…Povratak u Lutraki na kupanje i sunčanje. Noćenje.

9. DAN - LUTRAKI - LAGUNA VOULIAGMENIS – LUTRAKI

Doručak. Slobodno vreme. Poslepodne mogućnost fakultativnog izleta do lagune Vouliagmenis, koje se nalazi 17 km od Lutrakija, blizu Perahore.
Jonsko more je "našlo" uzak kanal koji je napunilo udubljenje. Voda je čista, topla sa dugim plićakom, a dno je sa jako sitnim peskom.
Postoji nekoliko barova na plaži i jedna mala crkva. Na povratku sa lagune Vouliagmeni, 2-3 km od njega, postoji i svetionik koji je na severo-zapadu Peloponeza i sa koga se pruža zaista predivan pogled na zaliv.
Ispod svetionika su i ostaci Herinog hrama. Slobodno vreme do povratka za Lutraki. Noćenje.

10. DAN LUTRAKI

Doručak. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

11. (Letovanje Lutraki 2024) - DAN LUTRAKI

Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje stvari u autobus.
Slobodno vreme u Lutrakiju do polaskla za dolinu Tempi nadomak planine Olimp…Ovde se nalaze izvori bistre vode nazvani po boginji lepote Afroditi.
Veruje se da ko se umije ovom vodom zauvek ostaje mlad. Ovde je nekad postojao i Apolonov hram stariji od onog u Delfima.
Danas se tu nalazi kapela Svete Petke sakrivena duboko u steni .Legenda kaže da je Agia Paraskeva bežala i krila se po pećinama.
Dok je boravila u ovoj pećini, suze koje su joj potekle pale su u rečicu koja je tu izvirala i prema verovanjima ta voda je lekovita. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. DAN BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

Hotel Paolo 4*

Nalazi se u srcu Lutrakija, na samo 50 metara od obale mora. Duž šetališta i u neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni restorani, kafići, taverne i prodavnica suvenira i ostalih zanimljivih sadržaja. Sve sobe u svom sastavu imaju kupatilo sa tuš kabinom, fen za sušenje kose, klima uređaj, SAT TV, sef (uz doplatu), telefon, balkon ili terasu. Usluga je noćenje sa doručkom po principu švedskog stola.

 

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana - hotel Paolo 4*

PAKET ARANŽMAN / AUTOBUSOM

HOTEL PAOLO 4*

14.06.

25.06.

30.06.

11.07.

16.07.

27.07.

01.08.

12.08.

17.08.

28.08.

02.09.

13.09.

18.09.

29.09.

usluga

Br. dana/noći 

12/9

12/9

12/9

 

12/9

12/9

12/9

BB

Redovna Cena po osobi u 1/2 sobi

438

448  448  448  448  438  418 

FIRST MINUTE Cena po osobi u 1/2 sobi

 398

408 408  408  408  398  378 

Redovna cena po osobi u 1/3 sobi

 398

408  408  408  408  398  378 

FIRST MINUTE Cena po osobi u 1/3 sobi

358 

368  368  368  368  358  338 

Dete od 0 – 5.99

70 

70  70  70  70  70  70 

Dete od 5.99 - 11.99

178 

188  198  198  198  188  188 

 


 

Hotel Achilion 4*

Hotel Achillion nalazi se odmah preko puta kamenito-šljunkovite plaže. Duž šetališta i u neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni restorani, kafići, taverne i prodavnice. U sklopu hotela gostima je na raspolaganju glavni restoran, lobi bar, lift i sef na recepciji. Sve sobe imaju klima uređaj, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, mini-frižider, telefon, SAT TV, Wi-Fi internet konekciju. Sve imaju balkon ili terasu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom po principu švedskog stola u skladu sa Covid propisima.


Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana - hotel Achilion 4*

 

PAKET ARANŽMAN / AUTOBUSOM

HOTEL ACHILION 4*

14.06.

25.06.

30.06.

11.07.

16.07.

27.07.

01.08.

12.08.

17.08.

28.08.

02.09.

13.09.

18.09.

29.09.

usluga

Br. dana/noći 

12/9

12/9

12/9

12/9

12/9

12/9

12/9

BB

Redovna Cena po osobi u 1/2 sobi

368

418  428  428  428  398  368 

FIRST MINUTE Cena po osobi u 1/2 sobi

 338

388  398  398  398  368  338 

Redovna Cena po osobi u 1/3 sobi

 338

388  388  388  388  368  338 

FIRST MINUTE Cena po osobi u 1/3 sobi

308

358 358 358 358 338 308

Dete od 0 – 5.99

 70

70  70  70  70  70  70 

Dete od 6 - 11.99

 178

 188 198  198  198  188  178 

 


 

Hotel Bakos 3*

Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Hotel Bakos nalazi se u Lutrakiju na Peloponezu, na samo 75 metara od plaže u Korintskom zalivu. Gostima su na raspolaganju bazen na otvorenom sa terasom opremljenom ležaljkama i suncobranima. Besplatan WiFi dostupan je u celom objektu. Sve sobe imaju klima-uređaj, TV sa satelitskim kanalima, frižider i balkon sa pogledom na bazen. Kupatila su opremljena tušem i besplatnim toaletnim priborom. Usluga je noćenje sa doručkom po principu švedskog stola u skladu sa Covid propisima.

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana - hotel Bakos 3*

 

PAKET ARANŽMAN / AUTOBUSOM

HOTEL BAKOS 3*

14.06.

25.06.

30.06.

11.07.

16.07.

27.07.

01.08.

12.08.

17.08.

28.08.

02.09.

13.09.

18.09.

29.09.

usluga

Br. noći/dana 

12/9

12/9

12/9

12/9

12/9

12/9

12/9

BB

Redovna Cena po osobi u 1/2 sobi

358

368   378 378  378  358  348 

FIRST MINUTE Cena po osobi u 1/2 sobi

 328

338  348  348  348  328  318 

Redovna Cena po osobi u 1/3 sobi

348 

358  368  368  368  348  338 

FIRST MINUTE Cena po osobi u 1/3 sobi

318

328 338 338 338 318 308

Dete od 0 – 5.99

70 

70  70  70  70  70  70 

Dete od 6 - 11.99

 218

228  238  238  238  218  208 

 


 

Hotel Ilion 3*

Nalazi se u glavnoj ulici Lutrakija, nedaleko od brojnih restorana, kafića, pekara i prodavnica. Na 200m od plaže. U sklopu hotela je bašta iza hotela, lobi sa delom za sedenje i sa delom za odlaganje prtljaga, lift, bar, Wi-Fi, sef (uz doplatu). Sobe imaju telefon, TV, klima uređaj, fen za kosu, terasu, mini -firžider. Usluga: Noćenje sa doručkom – švedski sto.

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana - hotel Ilion 3*

PAKET ARANŽMAN / AUTOBUSOM

HOTEL ILION 3*

14.06.

25.06.

30.06.

11.07.

16.07.

27.07.

01.08.

12.08.

17.08.

28.08.

02.09.

13.09.

18.09.

29.09.

usluga

Br. dana/noći 

12/9

12/9

12/9

 

12/9

12/9

12/9

BB

Redovna Cena po osobi u 1/2 sobi

358

368  378  378  378  358  348 

FIRST MINUTE Cena po osobi u 1/2 sobi

 298 - Poslednje sobe

358  368  368  368  348  338 

 

 

LEGENDA: BB – Noćenje sa doručkom

 

*Cene su izražene po osobi u eurima za odabrani hotel i uslugu.

*Deca od 0-4.99/ 0-5.99 koriste zajednički ležaj i imaju mesto u autobusu.

*PAKET ARANŽMAN (SMEŠTAJ + BUS + VODIČ) – Datumi polaska i povratka autobusa istaknuti su u tabeli.

 

 

Popusti za decu:

DECA OSTVARUJU POPUSTE U PRATNJI DVE PUNOPLATEŽNE OSOBE

 - deca do 5.99 god. u pratnji dve odrasle osobe plaćaju  samo prevoz 70eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)

- dete od 5.99 -11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe u zavisnosti od izabranog hotela; (ima sedište u autobusu i sopstveni ležaj) 

- deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, TV, DVD, audio oprema),
- Smeštaj u Lutrakiju u izabranom hotelu na bazi 9 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* i 4* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Obilaske prema programu putovanja,
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-Fakultativne izlete i ulaznice

-Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi): hoteli  2*- 1.5 €, 3* - 3€, hoteli 4* - 7€, hoteli 5* - 10€ 

-Međunarodno zdravstveno osiguranje

-Individualne troškove putnika

-Doplata za 1/1 sobu 40% - na upit zbog raspoloživosti

-Doplata za 1/1 sobu 50% hotel Ilion - na upit zbog raspoloživosti

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 -Jezero Vouliagmenicena: odrasli 15€/deca 10€ 

- Korintski kanal - Epidaurus – Mikena - Plaža Oreas Eleni cena: odrasli 50€/deca 25€ (u cenu uključen prevoz, razgledanja po programu, ulaznice za lokalitete u Epidaurusu i Mikeni) - Cena je podložna promeni, usled eventualnog poskupljenja ulaznica.

- Atina cena: odrasli 30 €/deca 10 €(u cenu uključen prevoz, razgledanje Atine)

- Nafplio -cena: odrasli 30€/deca 15€ (u cenu uključen prevoz, razgledanje Nafpliona, usluge licenciranog vodiča) 

- Ostrvo Poros cena: odrasli 30€/deca 15€ (cena ukjlučuje prevoz, vodiča, povratnu kartu za brod)

- Plaža Kenhria cena: odrasli 15 €/deca 10 € (cena ukjlučuje prevoz)

 

PAKET IZLETA: 160 €

 

 

 

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica  Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.

- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FALCON TRAVEL-a.

- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.12.2024.

 

 

 

 

 

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.falcon.rs.

 

* Napomena: na svim plažnim barovima u Lutrakiju uz konzumaciju pića je moguće koristiti ležaljke i suncobran. 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.

•Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema grčkih operatera. Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije Covid-19.

•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. 

•U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj. 

•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. 

•Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.

•Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
 

VAŽNE NAPOMENE: 

•NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. 

•Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

•Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  

•Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.

•Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.

•Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  

•Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. 

•Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.

•Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….

•Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.

•Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Falcon Travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. 

•Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.

•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.

•Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.

•Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. 

•Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

•U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

•Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

•Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.

•U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 

•Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

•Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa  

 

Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE ORGANIZATOR

Licenca OTP 94/21 Kategorija A

 

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite