Letovanje Grčka Lefkada Ligia 2024

 

Ligia je mala ribarska luka na istočnoj obali Lefkade. Udaljena je od Lefkasa samo 5km (južno) te je tako i na odličnoj poziciji u odnosu na glavni grad Lefkade koji nudi dosta sadržaja i atrakcija za turiste.

Kada se krene od Lefkasa ka Nidriju, posle mesta Kariotes, nailazite na Ligiju koja je dobro je povezana sa ostalim delovima ostrva, jer odavde postoje autobuske linije i ka jugu i severu ostrva. Mesto je malo i idealno za veoma miran odmor. Sastoji se iz glavne ulice (magistrale), duž koje postoje prodavnice i restorani i iz dela gde je mala marina u kojoj su ukotvljene brojne jedrilice. Uz marinu je je šetalište, gde se nalazi i nekoliko restorana i kafića.

Plaža koja je u samom mestu je uska i sa krupnim šljunkom, i na obali i u vodi. Najlepši deo plaže nalazi se na izlazu iz Ligije prema Nidriju, gde je plaža nešto šira i ima dosta prirodnog hlada, ali je uz magistralu. Ova plaža je u sklopu mesta i veoma blizu svih smeštajnih objekata. Sa plaže se pruža pogled na tvrđavu Agios Georgios. Ligia je malo mesto, pogodno za veoma miran odmor, ali može odlično poslužiti i kao baza za obilazak Lefkade. Prednost je blizina glavnog grada u kojem možete pronaći sve što poželite kao i nekoliko lepih plaža.

 

...

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite