Letovanje Grčka Kasandra 2023

Veliki izbor apartmana i vila

Autobus ili sopstveni prevoz

 

Kasandra - prvi prst poluostrva, najpitomiji, najpopularniji i najnaseljeniji od svih regiona za letovanje na poluostrvu Halkidiki. Nalazi se na najzapadnijem delu Halkidikija, blizu Soluna.

Poput broda na sidru, poluostrvo Kasandra svakog leta strpljivo čeka talase hiljade turista, kako bi ih odveli na plaže o kojima su sanjali celu zimu.
Najgušće naseljeni od tri poluostrva - uz svoju mnogo kilometara dugu obalu i kristalno čisto more - nudi živahan noćni život. Mnogi barovi raspoređeni su duž obale ili u selima, a područje takođe sadrži velike hotelske sadržaje i domaćini dva velika festivala, "Sani" i "Siviris".

Ovaj deo krase borove šume i prekrasne plaže sa belim peskom i kamenjem obavijene redovima borova. Harmonično su objedinjene drevna istorija i savremeni turistički sadržaji. Poznata je po širokim plažama, prostranim borovim šumama i malim gostoljubivim selima.

U letovalištima Polihrono, Hanioti i Pefkohori, na istočnoj obali, možete se kupati u izuzetno čistom moru zaliva Toroneos ili uživati u raznim sadržajima. Većina velikih turističkih odmarališta na Kasandri su na istočnoj obali, naročito duž plaže od Kalitheae do Pefkohorija.

Na zapadu Sani je najveće odmaralište, a Fourka drugo po veličini.

Ulazak u Kasandru ostavlja prijatan utisak, jer je povezan s Halkidikijem preko mosta u Nea Potidei, sa kojim se prvi posetioci sela susreću. Zapravo, poluostrvo Kasandra je ostrvo odvojeno od kopna kanalom Potidea, s kojeg se pruža spektakularan panoramski pogled, posebno pri zalasku sunca.
Vredi spomenuti da se Kasandra nekada zvala Flegra, što znači "mesto vatre". Prema grčkoj mitologiji, područje je bilo dom divovima i postalo je bojno polje tokom ere kada su pokušali proterati bogove s planine Olimpa.

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 30000030965 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.22-25.10.23 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura