Letovanje Grčka Kalitea 2024

Veliki izbor vila

Autobus ili sopstveni prevoz

 

Kalitea je idealno rešenje za sve one koji traže letovalište u blizini Soluna od koga je udaljena oko 90Km.

Nalazi se na prvom prstu - Kasandri na Halkidikuju, na oko 9 km pre Polihrona.

Mesto idealno za letovanje  svih, kako porodica, tako i mladih.

Poznato je po divnoj plaži, do koje se dolazi stepenicama. i izuzetno čistom moru, prelepe plave nijanse.

Poznato je i po noćnom provodu, ali ne treba se plašiti buke jer su čuvene diskoteke smeštene van mesta, čime je očuvan mir i sklad idealan za odmor.

Tu je živahna glavna ulica s kasnonoćnim klubovima i elegantnim barovima te šarmantni stari grad u kojem se u skrivenim tavernama poslužuju autentična grčka jela. Na dugoj, peščanoj plaži se nalazi niz luksuznih hotela, a iako je sve ovde, samo ste 5 minuta vožnje udaljeni od šarma starog sveta Afitos sela.

Kalithea je mesto nekih značajnih arheoloških nalazišta, kao što je Zevsov hram Ammo. Najveća vrednost kapele Agiosa (Svetog) Pantelejmona su njeni zanimljivi murali, prikazani na unutrašnjim zidovima. Treće arheološko nalazište posvećeno je bogu Dionizu i nimfama.

Selo su osnovale 1925. godine izbeglice iz Male Azije koje su se naselile na tom području nakon maloazijske katastrofe, a koje su došle iz sela Maltepe. Nazvali su Neos Maltepes prema naselju koje su stvorili, u spomen na svoju domovinu, Maltepe. Glavna zanimanja stanovnika bila su poljoprivreda i stočarstvo. Grad je nakon 1950. godine preimenovan u Nea Kallithea i konačno Kallithea, zbog predivnog pogleda na selo.

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite