Letovanje Grčka - Lefkada - Agios Nikitas 2024

 

Agios Nikitas je tradicionalno, slikovito mesto na zapadnoj strani ostrva. Udaljeno je od Lefkasa 13km i, iako malo, predstavlja jedno od najpopularnijih letovališta na ostrvu. Tome najviše doprinosi idealna pozicija i blizina najlepših plaža (na severu plaža Pefkulja, na jugu Katizma i uz samo mesto Milos plaža). Osim toga Agios Nikitas je jedino selo na zapadnoj obali koje je izgrađeno baš uz obalu. Sva ostala su u brdima.

Mesto je veoma simpatično, ušuškano u brda i zelenilo. U naselju, posebno uz obalu ima još uvek kuća sa kamenom fasadom koje mestu daju poseban šmek. Uz samu plažu je i crkva sa zvonikom i dvorištem iz kojeg se pruža lep pogled ka moru, a tu su i kafići i restorani sa nekim tradicionalnim duhom tik uz obalu. More je tirkizno, a neposredno od obale uzdižu se visoke stene ispod kojih prolazi staza za šetnju.

Ulica koja se spušta do mora zatvorena je za saobraćaj od 10h ujutru i ona je popločana kaldrmom, uska, i sa dosta restorana i prodavnica sa obe strane. Sve ovo čini mesto Agios Nikitas veoma prijatnim za boravak i vraća u neke prošle dane… Centar mesta je veoma mali pa možda u tome leži razlog što je zadržao taj starinski izgled jer prosto nije bilo prostora da se izgradi i više komercijalizuje. I deo izvan centra nije veliki i sastoji se samo iz smeštajnih objekata za izdavanje turistima. Sve u svemu mesto ima samo jednu ulicu koja se spušta prema moru i koja predstavlja i šetalište duž kojeg su restorani, prodavnice i kafići.

 

 

...

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite