Letovanje Bugarska Nesebar 2023

 

Nesebar je pravi biser bugarske rivijere, jer je to pravi muzej kulture pod otvorenim nebom. Od Sunčevog Brega je udaljen samo pet kilometara, a lepim šetalištem kraj mora može se doći pešice , autobusom (karta je pola evra) ili turističkim vozićem (karta je oko dva evra).

Sastoji se od novog i starog dela. U novom delu su moderni hoteli koji nude sve sadržaje koje turisti mogu da požele. Stari deo je, ustvari, ostrvo sa kopnom povezano veštačkim sprudom. Stari grad je pod zaštitom UNESKO, jer se u njemu nalazi veliki broj kulturno-istorijskih spomenika, dok su kuće i danas sačuvale izgled stare balkanske arhitekture. Ulice su kamene, kuće drvene, a u njima se nalaze brojni restorani, kafići i suvenirnice.

Pored bogate istorije Nesebar ima i dve prelepe peščane plaže. Južnu je manja, a severna veća i prostire se sve do Sunčevog Brega. Obe su čiste, okružene bujnim zelenilom i lepim kafićima sa još lepšim cenama.

U pešačkoj ulici nalazi se veliki broj prodavnica u kojima može da se kupe osveženje, hrana, suveniri, pokloni i sve što je turistima potrebno. Blizu Nesebara je i akvapark koji nudi atrakcije u kojima će turisti i naročito deca uživati. Pogotovo je zanimljiv „vodeni dvorac“. Deca mogu da idu na izlet i do ostrva Robinzona Kruso ili u Delfinarijum.

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 30000030965 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.22-25.10.23 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura