Letovanje Bosna Neum 2024

 Neum Letovanje 2024

Bosna - Autobuski / Sopstveni prevoz

 

 

NEUM - (Letovanje Bosna Neum 2024) je primorsko mesto koje se nalazi u Bosni  Hercegovini, na obali Jadranskog mora  i jedini je izlaz koji ima Bosna i Hercegovina na Jadransko more.

Neum se nalazi u maloj uvali koju štiti poluostrvo Pelješac. Mesto ima najvišu prosečnu godišnju temperaturu u celoj Bosni i Hercegovini. Nalazi se na rtu širokom pet kilometara na svom najužem mestu, koje odvaja najjužniji deo Hrvatske od ostatka Hrvatske oko Dubrovnika pa sve do granice sa Crnom Gorom.

Letovanje Bosna Neum 2024

Letovanje Neum 2024

Zbog jedinog izlaza na more u Bosni i Hercegovini, Neum ima određeni značaj i za letnji turizam. Pedesetih godina prošlog veka izgrađen je prvi smeštaj za turiste, a nakon izgradnje Jadranske magistrale 1965. godine autokamp. 1977. godine izgrađen je "Hotel Neum". Danas u Neumu postoji šest hotela i veliki broj privatnih pansiona. Osim domaćih, preovlađuju turisti iz višegradskih država, posebno Poljaci, Česi i Slovaci, kao i drugih manjih gradova na srednjem Jadranu, a dolaze i nemački i austrijski turisti.

U gradu se svake godine održava muzički festival Etnofest Neum. Neum ima duga, topla leta i kratke, blage zime. Spada među primorske gradove sa najviše sunčanih dana u godini. Prosečna temperatura mora se kreće od 13 stepeni Celzijusa u januaru.

U blizini je i grad Mostar kao opcija za izlet - Mostar je grad poezije  gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.

Letovanje Bosna Neum 2024 Autobusom

Letovanje Neum 2024

Tražite apartman, kuću za odmor ili hotel za vaš odmor u Neumu (Bosna i Hercegovina) ili jednostavno želite da saznate informacije o Neumu (Bosna i Hercegovina) - onda ste došli na pravo mesto!

Ovde možete pronaći smeštaj za odmor, kao i informaciju o  krstarenjima i izletima. Falcon Travel ima sve veći spektar ponuda za vaš odmor, a ukoliko vam treba pomoć u odabiru, u našoj poslovnici ili pozivom na telefon možete dobiti sve informacije u vezi putovanja.  Letovanje Neum 2024

 

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite