Karneval u Nici 2025

nicecarnaval.com/en/

KARNEVAL U NICI I FESTIVAL LIMUNA U MENTONU

fete-du-citron.com/?lang=en

Sanremo - Nica - Kan - Monako - Ez - Menton

U pripremi...- 6 dana / 3 noći

Cena: / €

1.dan 14.02.  Srbija – Italija

Polazak autobusa iz Beograda u 18h sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja autoputem kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama.

Karneval u Nici putovanje

karneval Menton putovanje

2.dan  15.02.  Sanremo

Dolazak u Sanremo u podnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Sanremo, jedna od omiljenih turističkih destinacija koja privlači turiste širom sveta tokom cele godine. Glavna atrakcija u Sanremu je grad sam po sebi. Grad je relativno mali ali pun atrakcija. U luci se mogu videti načičkane luksuzne jahte ali isto tako i stari ribarski čamci. Uske ulice starog grada su pune luksuznih prodavnica a najveća gužva je na pijaci gde se mogu povoljno kupiti sirevi i druge đakonije. Tu su i široke ulice oivičene palmama gde su čuveni posetioci Sanrema odsedali u svojim luksuznim vilama. Najživlji deo grada je stari deo grada nazvan Pinja, po borovima koji okružuju put i kuće na putu do vrha brda. Može se videti lepa Ruska crkva koju su sagradili emigranti u 20.veku. Jedna od najvećih atrakcija je Kazino, blistava bela palata koja nam potvrđuje da je Sanremo poznat kao grad dobre zabave i opuštanja. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u ovom prelepom gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

.sanremo putovanje

.sanremo autobusom

3.dan  16.02. Sanremo – Ez – Monako – Sanremo

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Eza i Monaka. Posetićemo prvo Ez – selo u oblaku parfema. Smatra se najlepšim selom francuske rivijere. Ne znamo da li je baš najlepše ali je svakako fascinantno. Smešteno na vrhu stene 400m iznad mora, ušuškan među strminama kao orlovo gnezdo, pruža spektakularan pogled. Selo potiče iz doba Feničana a sve ove kamene kuće su stare po nekoliko stotina godina. Kada koračate kaldrmisanim ulicama imate osećaj da se vraćate u srednji vek. Lepotu samog mesta upotpunjuje Botanička bašta u kojoj se nalaze egzotične biljne vrste a odatle je i najlepši pogled na Mediteran. I još jedan razlog zbog čega se ovo selo rado posećuje je parfimerija Fragonar koja se nalazi u podnožju Eza i koju ćemo naravno posetiti. Nastavak putovanja ka kneževini Monako. Panoramsko razgledanje ove male države, ali verovatno najbogatije na svetu: Okeanografski muzej, crkva Svetog Nikole, zamak Grimaldijevih, vidikovac sa koga se pruža pogled na luku La Kondamin gde su usidrene najveće jahte sveta, šetnja stazom formule 1 do Monte Karla (deo Monaka koji je poznat po najčuvenijoj kockarnici na svetu). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Sanremo u večernjim satima. Noćenje.

Kan putovanje

Azurna obala putovanje

4.dan  17.02. Sanremo – Kan – Antib – KARNEVAL U NICI – Sanremo

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Kan, Antib i Nicu. Po dolasku u Kan obilazak ovog mondenskog mesta čuvenog po filmskom festivalu: Festivalska palata, Kroazeta, Srpska ulica, hotel Karlton, stari Kan... U Antibu, luksuznom mediteranskom letovalištu posetićemo Pikasov muzej koji sadrži jednu od najboljih kolekcija čuvenog slikara. Slobodno vreme. Polazak za Nicu i ODLAZAK NA SPEKTAKULARNI DOGAĐAJ - OTVARANJE KARNEVALA U NICI - jedinstvenu paradu sa mnogo uličnih svirača, bendova i umetnika iz celog sveta, koja započinje jednim od najpopularnijih karnevalskih događaja Paradom cveća, sa predivno ukrašenom povorkom koja potpuno prekrivena cvećem se kreće duž čitavog Engleskog šetališta. U večernjim satima sa početkom u 21:00 sledi ništa manje spektakularan karnevalski događaj - „Parada svetlosti ili Noćna karnevalska parada", koji je propraćen uz ogromne figure, raznobrojne cvetne aranžmane i veselu karnevalsku atmosferu. U večernjim satima vraćamo se u Sanremo u hotel. Noćenje.

Monako putovanje

montekarlo putovanje

5.dan 18.02.  Sanremo – Menton (Festival limuna)

Posle doručka napuštamo hotel i polazimo ka Mentonu, biseru Francuske (La Perla de la France). Grad je poznat po svojim parkovima i vrtovima “Jardin de la Serre Madonna” i botaničkom vrtu “Jardin de Menton”. Ali poznat je i kao “glavni grad limuna”. Zbog povoljne klime, Menton skoro da nema zime, što omogućava da limuni rastu cele godine, zbog čega se svake godine krajem februara održava Festival limuna. Tokom festivala možete videti mnogobrojne skulpture od limuna i pomorandži, uživati u veseloj bučnoj paradi uz muziku i vatromet. Po dolasku u Menton, razgledanje grada započinje šetnjom “promenadom sunca” uz gradsku opštinu, tipičnu provansansku pijacu do crkve Sv. Mihovila u starom gradu i ceo dan ćemo uživati u Mentonu i festivalu limuna. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim satima, polazak za Srbiju.

Festival limuna u Mentonu

karneval u Mentonu

6.dan 19.02. …Srbija

Putovanje kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Srbiju u poslepodnevnim satima.

 

Cena aranžmana je po osobi i obuhvata:
• Prevoz autobusom turističke klase (klima, tv/video) prema programu putovanja;
• 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu u Sanremu;
• Stručnog vodiča za razgledanja za sve vreme trajanja aranžmana;
• Troškove organizacije putovanja.


Cena aranžmana ne obuhvata:
• Medjunarodno zdravstveno osiguranje;
• Fakultativne ponude (za realizaciju neophodan minimum 30 osoba):
  - izlet za Kan, Antib i karneval u Nici 50€ (uračunata ulaznica za karneval)
  - izlet za Ez i Monako 30€
  - izlet za Antib na Festival limuna 20€
• Ulaznice za muzeje, kulturno-istorijske objekte, crkvene objekte...
Doplata za jednokrevetnu sobu 75€ (za tri noći)


Uslovi plaćanja:
Cena aranžmana je izražena u eurima (€). Plaćanje je u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate. Akontacija od 40% se plaća prilikom rezervacije, ostatak se plaća 10 dana pre polaska.
Opis hotela:
Hotel Globo 3* ili sličan u Sanremu u centru grada.

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije

 

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite