Jesen Putovanje Veneto 2024

Jesen Putovanje Veneto Outlet Palmanova i Vicenza sa fakultativnom posetom jezera Garda i Verone

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM 

 

 

Regija Veneto (PutovanjeVeneto Jesen 2024) je jedna od najpoznatijih italijanskih regija sa najposećenijim gradovima, bogatom istorijom, istaknutom umetnošću, prelepom prirodom. Svaki grad je poseban, a jezero Garda je biser sam po sebi sa prelepim gradićima na obali koji će vas očarati. Istraživanje italijanske teritorije započnite sa nama od severa i neka ljubav prema Italije započne u Venetu!

Verona, grad ljubavi. Ovde su prema Šekspiru izgovorene najpoznatije reči literature: ,, O Romeo, zašto si Romeo? ’’, stoga svi kada dođu Veronu obavezno idu do Julijine kuće kako bi zamislili po koju želju i zamolili Juliju da usliši ljubavne molbe. Čitav istorijski deo grada je izgrađen zahvaljujući porodici Skalđeri koji su bili gospodari Verone vekovima, koji će biti i velike mecene i pružiće utočište velikom pesniku Danteu Aligijeriju, čiji spomenik krasi jedan od trgova, gde je i njihova palata gde su živeli i grobnica koja je poznata po svojoj neobičnosti jer su njihovi sarkofazi kao čardaci, ni na nebu ni na zemlji.

Vićenca, grad velikog Paladija i mesto svetske kulturne baštine. Svoju lepotu Vićenca duguje genijalnosti Paladija, koji je na svakom ćošku ostavio svoj pečat. Ona čeka da bude otkrivena i posebno je pogodna za posetioce koji vole umetnost. Oni koji prvi put uđu u njegov istorijski centar biće očarani veličanstvenošću Paladijeve bazilike, a potom i sveukupnim šarmom grada koji nepravedno ostaje u senci svojih ,,poznatijih rođaka’’.

Sirmione je pitoreskan gradić na jezeru Garda, sa šarmantnim starim gradskim centrom, prelepim zamkom na samom ulazu u grad, gde ćete zaista probati fenomenalan gelato i piti odličan espreso možda baš u kafiću koji je volela da posećuje diva Marija Kalas. Ona je tu imala vikendicu sa svojim mužem i kada provedete jedno popodne u gradu, shvatate zašto je Sirmione bio njihov izbor.

Malcesine, bezvremenski šarm na jezeru Garda. Ako tražite magično mesto sa nezaboravnim panoramama, ovaj romantični grad koji se nalazi na istočnoj obali jezera Garda je pravi izbor za vas. Elegantni zamak porodice Skalidjeri dominira gradom, a ceo ambijent inspirisao je poznate ličnosti poput Getea koji su ovde boravili tokom svog putovanja u Italiji.

 

 

HOTEL 3*

/ /

Usluga

Br. dana/noći 5/2 5/2

ND

Redovna cena

/€ /

SPECIJALNA PONUDA

/€  /€ 

 - plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabl deker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontitentalni – samoposluživanje ili švedski sto) u oblasti Veneto u 1/2 i 1/3 sobama
- Razgledanje prema programu putovanja (Outlet Palmanova i Vićenca)
- Usluga predstavnika agencije - vodiča
- Troškove realizacije programa

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 50 eura ( isključivo na upit )
- Boravišnu taksu u zavisnosti od grada

Fakultativne izlete:
- Obilazak Verone - 20 eura / deca do 12 god. 10 eura
- Obilazak Sirmione i Malcesine - 30 eura / deca do 12 god. 20 eura

 

PROGRAM PUTOVANJA:


1. DAN - BEOGRAD

(Jesen Putovanje Veneto 2024) - Sastanak putnika u 22h na parkingu Sava centra (savska strana), polazak u 22:30. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju do Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi pauze i obavljanja graničnih formalnosti.

 

2. DAN - PALMANOVA - VICENZA - PASTRENGO

(Jesen Putovanje Veneto 2024) - U jutarnjim časovima dolazak u outlet centar Palmanova. U njemu Vas očekuje više od 90 poznatih svetskih brendova. Uživanje u šopingu ili kraći predah u nekom od mnogobrojnih restorana i kafića. Nastavak putovanja ka Vićenci, obilazak grada čuvenog Andrea Paladia: Bazilika Paladijana, Teatro Olimpiko, Crkva Santa Marija dela Corona u kojoj je i sahranjen čuveni arhitekta Paladio. Slobodno vreme do polaska za Pastrengo. Smeštaj u hotel. Noćenje. (PutovanjeVeneto Jesen 2024)

 

3. DAN - PASTRENGO - SIRMIONE - MALCESINE

(Jesen Putovanje Veneto 2024) - Doručak. Nakon doručka fakultativni polazak za jezero Garda. Dolazak u Sirmione. Posetićemo dvorac Skaldjerijevih, kuću Marije Kalas i uživati u najboljem sladoledu u Italiji (Gelato). Slobodno vreme za uživanje u ovom živopisnom gradiću. Nakon toga odlazak u Malcesine. Malcesine se smatra jednim od bisera jezera Garde. Glavne atrakcije su Skaldjeri zamak i Palazzo dei Capitani, izgrađeni u 13.veku, za vreme moćne porodice della Scalla. Istorijski centar grada je divan lavirint uskih uličica, ukrašenih cvećem i šarmantnim buticima, tipičnim restoranima i kafeima. Slobodno vreme. Naša preporuka za potpuni užitak je vožnja brodićem i pogled na grad sa jezera ili vožnja žičarom do vrha Monte Baldo odakle se pruža fenomenalan pogled na Garda jezero. Povratak u hotel. Noćenje. ( PutovanjeVeneto Jesen 2024 )

 

4. DAN - PASTRENGO - VERONA

Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Veronu. Zašto Verona? Zato što je romantičan grad, pun šarma, u kome ćemo upoznati sve njegove kulturno-istorijske spomenike. U Veroni svakako treba videti i grobnice porodice Skaligeri. Obilazak grada sa vodičem: Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signori, Julijina kuća... Slobodno vreme u Veroni do polaska za Srbiju. Noćna vožnja.

 

5. DAN - BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

 

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FALCON TRAVEL-a

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.

 

Hotel La Carica 3*

Hotel je smešten u Pastrengu, nudi smeštaj sa baštom, besplatnim privatnim parkingom, terasom i restoranom. Ovaj hotel sa 3 zvezdice ima besplatan wifi i bar. U hotelu svaka soba ima balkon sa pogledom na planinu. Kupatilo je opremljeno bideom, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Svaka soba u hotelu La Carica ima radni sto i televizor sa ravnim ekranom. U objektu se može uživati u kontinentalnom, italijanskom ili doručku bez glutena.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive - te ih ne možemo garantovati.VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.


Aranžman je radjen na bazi minimum 55 prijavljenih putnika

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA

LICENCA OTP 94/21 KATEGORIJA A

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite