Jesen Putovanje - Sarajevo Mostar Jahorina 2024

Jesen Putovanje Sarajevo sa fakultativnom posetom Mostar, Višegrad, Jahorina

 

PAKET ARANŽMAN 3 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM 

 

sarajevo putovanje

 

 

 

 

 

CENA ARANŽMANA:

 

 ........

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

• prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
• smeštaj u hotelu Ibis Styles sa 4*ili hotel Grand 3 * na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/buffet)
• smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 po potrebi putnika
• obilazak Sarajeva prema programu putovanja sa vodicem
• usluge profesionalnog turističkog vodiča i organizacione troškove

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

• Cena aranžmana ne obuhvata:
• sve ostale nepomenute usluge
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
>boravišna taksa 2,5 marke po noci po osobi (oko 1.50 e) ukupno 3 e po osobi
• doplatu za jednokrevetnu sobu – 30 €

FAKULTATIVNI PROGRAMI – PAKET IZLETA:

-Izlet Mostar – 20 €
– Vrelo Bosne – 5 €
– Izlet Jahorina – 10 €
– Toranj Avaz – 5 €

 

PROGRAM PUTOVANJA:


1. DAN - SARAJEVO

Polazak oko 01,00h iz Kruševca/Trstenika/Kragujevca / Kraljeva / Čačka / Užice. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u SARAJEVO u jutarnjim satima. Sledi panoramski obilazak grada iz autobusa: Kozja ćuprija na Miljacki – divni mali kameni most iz otomanskog perioda, Bentbaša – čuveni lokalitet na samom ulasku u grad, u pesmi opevan, na koji su odlazile pralje, potom sledi veličanstvena Gradska kuća u pseudo-mavarskom stilu, Sebilj – stara česma na baščaršiji, Stara pravoslavna crkva Svetih Arhanđela Mihajla i Gavrila, pijaca Markale, rimokatolička katedrala Isusovo Srce, Večna vatra, Ali-pašina džamija, Zemaljski muzej, Skenderija, Akademija likovnih umetnosti – nekadašnja evangelistička crkva, Latinska ćuprija – mesto Sarajevskog atentata, Careva džamija – zadužbina Sulejmana Veličanstvenog, Inat kuć. Sledi pešački obilazak starog grada, odnosno čuvene Baščaršije, jedinstvene orijentalne ambijentalne celine. Sebilj – čuvena česma, Kujundžiluk – zanatski deo u kojem se još uvek čuju i vide kujundžije sa njihovim malim čekićima. Fakultativno odlazak do tornja Avaz .Susret sa nezaboravnom panoramom grada Sarajeva.Alobodno vreme u restoranima i kaffe. Fakultativni odlazak do Vrela Bosne . Odlazak I smestaj u hotel oko 14 h . . Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.DAN – SARAJEVO - MOSTAR - VIŠEGRAD

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak za Mostar .Ibilazak znamenitosti koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je prije 1558.g. i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak za Sarajevo. Noćenje.

 

3.DAN – SARAJEVO - JAHORINA - SARAJEVO

Doručak Napuštanje hotela oko 9 h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do divne JAHORINE planine. Bosanska lepotica na kojoj su održane Zimske Olimpijske igre 1984. godine. Turistički centar koji se iz godine u godinu menja i obogaćuje novi sadržajima. Slobodno vreme za uživanje u bajkovitoj atmosferi .Povratak u Sarajevo i slobodno vreme do 17 h kada je planiran polazak za Višegrad .Obilazak Andrićgrada i starog mosta. Nastavak puta prema Srbiji . Dolazak posle ponoći. Kraj putovanja.

 

 

 

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

 

 

SMEŠTAJ:

Hotel Grand Sarajevo 3*

Hotel je smešten je na samo 250 metara od Glavne železničke stanice u Sarajevu i na 3 km od istorijske Baščaršije. Hotelski à la carte restoran ima bar i terasu sa pogledom na hotelski vrt, koji krasi bujna vegetacija i fontana. Sve sobe poseduju besplatan bežični internet, LCD TV s kablovskim kanalima i kupatilo s kadom ili tušem. Pojedine sobe sadrže klima-uređaj. U doručku možete uživati u udobnosti svoje sobe, a na raspolaganju vam je i bogat doručak na bazi švedskog stola. Privatni parking se može besplatno koristiti. Bežični internet dostupan je u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Autobuska stanica je udaljena 350 metara od hotela, a najbliža prehrambena prodavnica samo 10 metara. Olimpijska dvorana Zetra, u kojoj su se 1984. godine održavale Zimske olimpijske igre, smeštena je na 2 km.


Hotel Ibis Styles Sarajevo

Hotel se nalazi u Sarajevu, na 6,3 km od Latinske ćuprije. ibis Styles Sarajevo, jedan od brandova vodeće svetske grupacije AccorHotels, je novo-otvoreni gradski hotel unikatnog dizajna smešten blizu međunarodnog aerodroma, ali i centra glavnog grada BiH. Dostupni su besplatan WiFi i besplatan parking. Sve sobe su klimatizovane i imaju flat-screen TV, prostor za sedenje i radni sto. Pojedine poseduju balkon sa pogledom na grad ili na reku. Sopstveno kupatilo je opremljeno tušem i fenom za kosu. Svakog jutra se služi bogat kontinentalni doručak na bazi švedskog stola. U hotelskom restoranu pripremaju se raznovrsni lokalni specijaliteti.

 

ARANŽMAN PUTOVANJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA
LICENCA OTP 147/21 KATEGORIJA A

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite