Putovanje - Bienale u Veneciji 2024

"Stranci svuda"

 

Bienale u Veneciji sa posetom Padovi i Vićenci

 

Paket aranžman 5 dana: autobuski prevoz + smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom

 

REDOVNA CENA ARANŽMANA: 185€

 Šezdeseta Međunarodna izložba umetnosti, koju organizuje fondacija Bijenale, održaće se u Veneciji od 20. aprila do 24. novembra sa temom „Stranci svuda“. Kao i obično, izložba će se održati u centralnom paviljonu, čiji će kustos biti umetnički direktor Muzeja umetnosti u Sao Paulu, Brazilac Adriano Pedrosa, kao i u izložbenom prostoru posvećenom nacionalnim paviljonima osamdeset devet država koje su izrazile želju da učestvuju.
U centralnom paviljonu kustos će predstaviti dela savremenih umetnika koja se tiču manjina (etničkih, društvenih, rodnih). Jedan deo, pod nazivom „istorijsko jezgro“, biće posvećen delima dvadesetog veka koja potiču iz Latinske Amerike, Afrike, Azije i arapskih zemalja. U jednom od izložbenih prostora biće predstavljeno četrdeset umetnika prve i druge generacije italijanske dijaspore. Pored nacionalnih paviljona, biće prisutno i trideset neprofitnih stranih javnih i privatnih institucija sa sopstvenim izložbenim prostorima tokom šest meseci trajanja izložbe.

Više informacija o programu, sadržajima i pratećim događajima dostupno je na sledećem linku:  https://www.labiennale.org/en/art/2024

Venecija putovanje Bienale 2024

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.  BEOGRAD - LIDO DI JESOLO

Skup putnika na dogovorenom mestu pola sata pre polaska autobusa. Polazak u 20:00. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi osveženja i obavljanja graničnih formalnost.

2. dan LIDO DI JESOLO - VENECIJA - LIDO DI JESOLO 

Dolazak u luku Punta Sabioni u ranim prepodnevnim satima i polazak brodom za Veneciju. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Duždeva palata, trg i crkva Sv.Marka, Most Rialto, Crkva Santa Maria della Salute... Odlazak na Bienale. U ranim večernjim satima polazak brodom za Punta Sabioni a potpm za Lido di Jesolo. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan LIDO DI JESOLO - VENECIJA - LIDO DI JESOLO

Rani doručak. Oko 8.00 časova polazak za Padovu, grad pod zaštitom UNESCO-a gde obilazimo: Bazilika Sv.Antonija, Trg Prato Della Valle, univerzitet…  i putujemo dalje za  Vićencu, umetnički grad na severoistoku Italije poznat po arhitektonskim i umetničkim delima slavnog Andrea Paladia, a čijom zaslugom je uvršćen u UNESCO-vu svetsku baštinu. Obilazak grada u pratnji vodiča: Gradski muzej-jedna od najlepših Paladijevih građevina, Palata Barbaran, TeatroOlimpico, Vila Rotonda, Bazilika Palladiana... Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan LIDO DI JESOLO - PADOVA - VIĆENCA

Doručak. Drugi dan posete Bijenalu u Venecijii obilazak muzeja Pegi Gugenhajm. U njenoj kolekciji ima dela; Picassa, Dalìja, Magritta, Pollocka, Braqua, Légera, de Chirica, Mondriana, Kandinskog, Miróa, Giacomettija, Kleea, Arshile Gorkog, Caldera, Marinija, Ernsta i brojnih drugih. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćnja vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.

5.dan SRBIJA

Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima.

 

 

 
NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana;
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FALCON TRAVEL-a;
- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina, na 6 rata karticom banke Intesa.

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate –

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Prevoz modernim autobusom (klima, TV)
- 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Lido di Jesolu
- Razgledanje Venecije, Padove i Vićence sa vodičem
- Troškovi organizacije i vođstva puta


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Doplata za 1/1 sobu 51€ (na upit)
- Putno zdravstveno osiguranje
- Ulaznica+brod za Bienale 45€ ili samo brod 25€
- Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
- Individualni troškovi putnika

Fakultativni izlet: Padova i Vićenca 25€

*** OD 25.04.2024. UVODI SE OBAVEZNA TURISTIČKA TAKSA ZA ULAZAK U VENECIJU U IZNOSU OD 5 evra PO OSOBI, u sledećim danima (po rasporedu koji je aktuelan na dan izlaska cenovnika): APRIL 25, 26, 27, 28, 29, 30; MAJ 01, 02, 03, 04, 05, 11, 12, 18, 19, 25, 26; JUN 08, 09, 15, 16, 22, 23, 29, 30; JUL 06, 07, 13, 14. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNICI SAMI PLATE TURISTIČKU TAKSU NA SAJTU https://cda.ve.it/en/
*** UKOLIKO PUTNICI ŽELE, MOGUĆE JE PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU PLATITI TAKSU (ukoliko ima raspoloživih termina), PA ĆE PRIJAVU I UPLATU TAKSE ZA NJIH IZVRŠITI AGENCIJA – CENA JE 6 EVRA PO OSOBI (5 EVRA ZA TAKSU I 1 EVRO ZA USLUGU REZERVACIJE TERMINA)


Agencija. zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE
FALCON D.O.O.
Licenca: OTP 88/22

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite