Izlet Solun 

 3 dana / 1 noćenje - bus

30.april - 03.maj 2024

Cena aranžmana 129€

HOTEL U CENTRU SOLUNA

Dan 1. BEOGRAD – SOLUN
Polazak iz Beograda u 23:00 sa dogovorenog mesta. Noćno putovanje sa usputnim zadržavanjima radi osveženja i graničnih formalnosti.
Dan 2. SOLUN
Dolazak u Solun u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Bela kula, Rotonda, crkva Sv. Dimitrija, Sveta Sofija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk... Odlazak do srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u čijem su sklopu grobovi srpskih ratnika kao i savezničkih, poginulih u borbama na Solunskom frontu. Po obilasku Zejtinlika odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno popodne. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativne večere u nacionalnom restoranu “Grčko veče”. Noćenje.


Dan 3.  SOLUN – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Poseta crkvi Sv Dimitrija i odlazak u fabriku kože za eventualnu kupovinu kožne galanterije. Po završetku slobodno vreme do 19:00. Povratak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi osveženja i obavljanje graničnih formalnosti. Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim satima.


Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS


Aranžman obuhvata:
- Prevoz autobusom visoke turističke klase
- Smeštaj u hotelu 3* na bazi ND (1 noćenje)
- Usluge vodiča pratioca grupe
- Troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- Doplatu za 1/1 sobu na upit
- Putno zdravstveno osiguranje
- Fakultativno večera u nacionalnom restoranu - cena na upit
- Poseta fabrici kože - 5€

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA JE 45.
A SLUČAJU OTKAZA PUTOVANJA, OTKAZNI ROK AGENCIJE JE MINIMUM 5 DANA PRED PUT.

Solun ili Tesaloniki je drugi po veličini grad u Grčkoj. Ovo je glavno mesto grčke regije Makedonije i smatra se drugim grčkim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske i strateške važnosti. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz vizantijskog i otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov univerzitet, najveći u Grčkoj, i Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv simbol Soluna svakako je Bela Kula, jedina preostala od stare tvrđave na obali zaliva. Nekada je korišćena kao zatvor za muslimanske vojnike. Jedno vreme je nosila naziv “krvava kula” nakon velikog pokolja koji se ovde odigrao. Inače, zadnjih godina radila je kao Muzej istorije i umetnosti Soluna.

Ukoliko želite da doživite Solun na pravi način, morate posetiti neku od brojnih taverni. Jela su tradicionalna i čine ih razni riblji specijaliteti, ali i jela tradicionalne istočnjačke kuhinje. U Solunu, naravno ima i dosta luksuznih restorana koji ipak održavaju tradiciju lokalnog ukusa.U tavernama uvek možete probati dobra vina koja čine neodvojivi element grčke civilizacije.

Prilikom posete Solunu, ne smete zaobići i posetu Zejtinliku – srpskom vojničkom groblju. Kompleks groblja se nalazi na prostoru od 7.000kvm na kome se od 1916. nalazila Glavna vojna poljska bolnica srpske vojske. O groblju se danas brine Predrag, dok je čuveni Đorđe Mihailović zasluženo otišao u penziju. Obilazak kompleksa uvek počinje na isti način – ritualno ispijanjem čašice domaće šljivovice iz Srbije.

...

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite