Izlet Sarajevo 2021

 

 

 

SARAJEVO PREVOZ  

MOGUCU POSETU MOSTARU, BLAGAJU  I VODOPADU KRAVICA

UZ MOGUCNOST NOCENJA

Termini: 23.07.2021. - 25.07.2021.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:  18 eur

 PUTOVANJE BEZ TESTA I BEZ KARANTINA!!!Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine,njen najveći ekonomski i  kulturni centar. Sarajevo je i olimpisjki grad kojeg nazivaju evropskim Jerusalimom jer se u njemu prepliću duh zapada i istoka. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempož ivota, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

Mostar je grad poezije  gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan  BEOGRAD – SARAJEVO
Sastanak putnika u 23.00 h.Polazak u 23.30h. Noćna vožnja kroz Srbiju i BIH sa usputnim pauzama za obavljanje graničnih formalnosti.

2.dan SARAJEVO – VRELO  BOSNE
Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim časovima. PREVOZ DO : Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativno mogućnost odlaska na  izlet- Vrelo Bosne. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. MOGUCE  Noćenje.

3.dan SARAJEVO – VODOPAD KRAVICA – BLAGAJ -  MOSTAR
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Sarajevu i mogućnost prevoza do Blagaja,koji se nalazi na par kilometara od Mostara gde se nalazi izvorište reke Bune,najveći kraški izvor u Evropi pored koga se nalazi čuvena sufijska tekija. Obilazak i slobodno vreme. Nastavak putovanja do vodopoda  Kravica koji se nalazi na reci Tribižat nedaleko od Blagaja i Mostara. Vodopad je visok 25 metara a njegov prečnik je u podnožju 120 metara.  Kravica je danas popularno izletište i plivalište u čijoj blizini se nalazi prostor za piknik i kampovanje. Slobodno vreme za obilazak. Nastavak putovanja za Mostar  slobodno razgledanje mostara Prošetaćemo se starom čaršijom, Prošlost u ovom gradu je na svakom koraku, i svakoga vraća u vremena vladavine Turaka. Njihov pečat se nalazi u svakom kamenu drevne kaldrme, i gotovo svakoj kući starog grada. Najimpresivniji simbol Mostara je njegov Stari most, remek-delo otomanske arhitekture, pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj most vekovima čuvaju „mostari“ – čuvari - kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula. Verujemo da će Vas oduševiti Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom 16. veku, a šetnja Kujundžilukom, poseta Turskoj kući . Ova kuća reprezentuje na pravi način život domaćinstva tokom otomanskog perioda, običaje, tradiciju... Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Beograd. Usputno svraćanje po putnike koji su ostali u Sarajevu. Noćna vožnja kroz BIH i Srbiju.

5.dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u  jutarnjim časovima. Kraj usluga.

CENA OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (klima,TV,i audio oprema);

MOGUCNOST OSTALIH AKTIVNOSTI:
vodopad Kravica sa ulaznicom  + Mostar + Blagaj  – 25 €
Vrelo Bosne - 5€
putno zdravstveno osiguranje
smeštaj individualno u hotelu 3* u Sarajevu  na bazi 1 noćenja sa doručkom cena od 20- 25eura cca na našu sugestiju.


NAČIN PLAĆANJA PREVOZA:
40% akontacija kod prijave, ostatak najkasnije 10 dana pre početka korišćenja usluge

prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (klima, TV i audio oprema);

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PREVOZA JE 40.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA POLAZAK IZ BILO KOG GRADA OSIM BEOGRADA JE 10 UZ DODATNU DOPLATU
A SLUČAJU OTKAZA PUTOVANJA, OTKAZNI ROK AGENCIJE JE MINIMUM 5 DANA PRED PUT.

 

der top ponuda

yuta

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi