Andaluzija avionom 2024

 Malaga-Sevilja-Kordoba-Kadiz-Granada-Ronda-Marbelja

31.mart - 7 april 2024. - 8 dana/7 noći

 Cena aranžmana 1150 €

 

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

1.DAN: BEOGRAD –MALAGA - SEVILJA Sastanak na aerodromu uBeogradu. Po obavljenim aerodromskim formalnostima, 08:45 poletanje avionom avio kompanije Airserbia. Sletanje u 12:20. Nastavak putovanja za Sevilju autobusom (oko 200 km). Smeštaj u hotel. Nakon pauze odlzak sa pratiocom do centra grada. Individualan povratak u hotel. Noćenje

2.DAN: SEVILJA Doručak. Polazak na panoramski obilazak grada i  pešačku turu u Sevilji. Odlazak do istorijskog dela Seviljeć Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak obilaska Sevilje šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno popodne za individualno razgledanje grada i šetnju. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN. SEVILJA-KORDOBA-SEVILJA (OKO 270km ukupno) Doručak. Slobodan dan ili fakultativno odlazak do Kordobe. Vožnja živopisnim predelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle, kamena, jaspisa i granita. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN SEVILJA – KADIZ – TOREMOLINOS (oko 350 km) Doručak. Po razduženju nastavak putovanja prema luci Kadis, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smešten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi – visokim belim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije. Panoramski obilazak grada i šetnja istorijskim centrom Kadiza. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja do Toremolinosa. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.DAN TOREMOLINOS-GRANADA-TOREMOLINOS (oko 210 km) Doručak. Fakultativno GranadaPolazak na poludnevni izlet za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Odlazak do podnožja Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije, odakle se može sagledati arhitektura ovog kompleksa u svoj svojoj lepoti. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX veku kao otmena palata mavarskih kalifa. Obilazak palate i šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti, parkove Heneralife, u zavisnosti od raspoloživosti grupnih ulaznica. Nakon kraće pauze za odmor, povratak u Toremolinos. Noćenje.

6.DAN TOREMOLINOS - RONDA - MARBELJA - TOREMOLINOS (oko 200km) Doručak. Vožnja do Ronde. Ronda se uzdiže na 750 m nadmorske visine i njen pejzaž se može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smešten na vrhu dve ogromne krečnjačke stene između kojih je provalija visine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak Ronde, grada koji je poznat i kao mesto rođena koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najlepših kružnih arena u Španiji, izgrađena 1785. godine. Nakon šetnje gradom odlazak do Marbelje. Povratak u Toremolinos.Noćenje.

7.DAN TOREMOLINOS - MALAGA - TOREMOLINOS (oko 30 km) Doručak. Fakultativno Malaga Panoramsko razgledanje Malage. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim poširokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasabaza koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje.

8.DAN. TOREMOLINOS – MALAGA AERODROM Doručak. Nakon razduženja soba polazak na aerodrom. Poletanje aviona u 13:05. Sletanje u Beograd 16:15.

 

CENA OBUHVATA:
•    Prevoz avionom kompanijom Airserbia Beograd – Malaga i obratno sa svim taksama i čekiranim prtljagom do 23 kg
•    smeštaj u hotelu 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 sobama u Toremolinosu 4 noćenja sa doručkom, i 3 noćenja sa doručkom hotelu 3* u Sevilji
•    Trnasfer aerodrom – hotel u Sevilji
•    Panoramski obilazak i pešačkatura u Sevilji
•    Prevoz autobusom Sevilja – Kadiz – Toremolinos
•    Transfer Toremolinos - aerodrom Malaga
•    Asistencije na aerodromu
•    Organizacija i vođstvo puta
CENA NE OBUHVATA:
•    Zdravstveno osiguranje
•    Individualne troškove
•    Doplatu za jednokrevetnu sobu 350 evra
FAKULTATIVNI PROGRAMI :
•    Kordoba 80 evra
•    Granada sa ulaznicama i vodičem 110
•    Ronda i Marbelja 80 evra
•    Malaga 50 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu 380 evra

VAŽNA NAPOMENA:
Prijavljivanje za izlet u Granadu je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je na   isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.
INFORMACIJE O HOTELUU SEVILJI: HotelIbis Styles Sevilla City Santa JustaSmešten u Sevilji, na 1 km od crkve Santa Maria La Blanca koja se nalazi u centru grada. Sva ostala značajna mesta za obilazak nalaze se najdalje 2km od hotela. Ibis Styles Sevilla City Santa Justa nudi smeštaj sa otvorenim bazenom, privatnim parkingom, fitnes centrom i terasom. Ovaj hotel sa 3 zvezde sa barom ima klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom, svaka sa sopstvenim kupatilom.Web strana Hotel Ibis Styles Sevilla City Santa Justa
INFORMACIJE O HOTELU:APART-HOTEL „BAJONDILLO“ 4****, Toremolinos/Malaga Ovaj lep apartmanski kompleks se nalazi u čuvenom letovalištu Toremolinos smeštenom nedaleko od Malage i međunarodnog aerodroma. Kompleks je smešten u samom srcu Toremolinosa, prekoputa plaže. U neposrednoj blizini kompleksa nalaze se brojni marketi, restorani, barovi, trgovačke zone. Kompleks sadrži lep vrt sa bazenom, lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, recepciju, aperitiv bar, WiFi konekciju. Smeštaj je u standardnim studijima koji sadrže malu opremljenu kuhinju, kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređaj, WiFi, TV Cab. Web strana APART-HOTEL „BAJONDILLO“ 4****,

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene, ostatak na rate do polaska zadnja rata najkasnije 20 dana pre polaska
DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE :
Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja, za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.
PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMAULASKA NA TERITORIJU ŠPANIJE  I POVRATKA U SRBIJU.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:
Petra Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Petra Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

Agencija zadržava pravo korekcije cene ukoliko dođe do većih promena na tržištu i rasta cena elemenata na bazi kojih je formirana ponuda.
Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog prijavljenog broja putnika.
Otkazni rok putovanja je 30 dana pre početka putovanja.

 

 

 

generali osiguranje

opšti uslovi putovanja

ugovor o subagenturi

Broj polise 3000005036991 Kompanije Milenium Osiguranje ado koja važi od 25.10.23-25.10.24 godine

pokriće polise do 30.000 eura i  granacija putovanja do 30.000 eura

Pozovite